AcasăCircuiteAm fost în Anglia și mi-a plăcut. ISLE OF WIGHT – este...

Am fost în Anglia și mi-a plăcut. ISLE OF WIGHT – este locul unde aș reveni pentru un concediu de neuitat

Pentru excursia aceasta, îți trebuie minim 5 zile pentru că sunt multe de vizitat. Ai nevoie de mașină, de un card bine alimentat 😊, oameni veseli și distracție la maxim.

Așa cum vă spuneam și în articolele anterioare, Anglia înseamnă pentru mine o țară care are multe locuri magnifice.

De data aceasta, am alocat o singură zi pentru ISLE OF WIGHT, iar la finalul excursiei ne-am promis că vom reveni aici pentru că nu am reușit să vedem multe dintre minunățiile acestei insule.

Cu o zi înainte să ajungem pe insulă, ne-am făcut rezervările la feribotul din portul Southampton. Costul pentru o mașină și 5 persoane a fost 150 lire dus-întors (prețul depinde de perioadă, de oră, de numărul de persoane, etc).

Ne-am îmbarcat în feribot  și după o oră am ajuns la ISLE OF WIGHT, unde aflăm de la ghida noastră că numele este cunoscută de vechii romani sub numele de Vectis.

Aceasta este un comitat englez și cea mai mare insulă a Angliei, situată în Canalul Mânecii, situată la aproximativ trei până la cinci mile de coasta Hampshire, separată de Solent.

Citește și: O priveliște spectaculoasă de pe Coasta de Sud a Turnului Spinnaker

Odată ajunși pe insulă, ne-am îndreptat către The Needle, locul cu cele mai multe puncte de atracții turistice. Aici am rămas uimită cum pot alții, în cazul de față britanicii, să își valorifice din punct de vedere turistic până la ultimul fir de nisip și apus de soare. Așadar, dacă ajungi aici cu copiii îți garantez că vei avea parte de distracție pentru toată ziua și pentru toate vârstele.

Prima oprire am făcut-o la celebrul Monument Marconi, care marchează locația în care Guglielmo Marconi și-a întreprins activitatea de pionierat la sfârșitul secolului al XIX-lea, ”strămoșul” telecomunicațiilor așa cum le cunoaștem astăzi.

Monumentul, ridicat în cinstea lui, se află pe vârful stâncii din The Needles, iar pupitrele informative oferă o istorie detaliată a radioului, a lui Marconi și a rolului jucat de Alum Bay, dar și o priveliște de neuitat. Există si Marconi’s Bar, recent renovat, unde te poți bucura de o gustare ușoară și o cafea bună chiar în locul de naștere al comunicațiilor modern. Prețurile sunt acceptabile….pentru britanici 😊.

A urmat plimbarea cu telescaunul, care a costat 8 lire dus-întors de persoană. Recomand această plimbare indiferent de vârstă, este ceva senzațional. Dacă aș mai reveni aici, cu siguranță aș repeta experiența.

Citește și: Croazieră de-a lungul coastei britanice de sud pe coasta Jurassic – Old Harry Rocks

Pentru persoanele cu o condiție fizică mai bună sau pentru cei care vor să facă economie la bugetul familiei există și varianta ”scărilor”, dar nu vei avea aceeași priveliște ca din telescaun. Recunosc, la un moment, pe parcursul călătoriei cu telescaunul, m-a cuprins un sentiment straniu pentru că aveam senzația că putem ”pica” direct peste niște stânci pe cât de abrupte, pe atât de frumoase.

Plimbarea cu telescaunul se face din vârful stâncilor Alum Bay până la plajă și veți admira peisaje spectaculoase ale pitoreștilor Needles Rocks și Farul, precum și stâncile de nisip multicolore ale Alum Bay și uimitoarele ape turcoaz.

Dar să continuăm cu povestirea pentru că atracțiile nu se termină aici…

Am trecut pe lângă Dino Jeep Safari, un parc de distracții pentru copii, cu dinozauri și aventuri frumoase și un carusel tradițional italian spectaculos pentru toată familia.

Noi ne-am oprit la magazinul de nisip. Da, ați citit bine. Este vorba de nisipul colectat din căderile naturale de stânci, ceva spectaculos, de care doar auzisem până atunci. Asta am vrut să spun la începutul reportajului cu englezii care știu să valorifice până și firul de nisip!

Fiind o tradiție veche, aici îți poți alege recipiente de diverse mărimi și forme în care să-ți creezi propriul obiect de decor cu nisipul colorat. Vorbim de peste 20 de nuanțe de Alum Bay Sand sau dacă n-ai răbdare, îți cumperi unul gata făcut. Aceste obiecte unice sunt o amintire minunată a vacanței sau chiar un cadou ”altfel” pentru o persoană specială.

Citește și: Disfruta la vida în Castellon de la Plana, Spania

Am mai poposit la magazinul cu sticlă Alum Bay. Aici poți admira tot felul de sticle și vaze de diferite dimensiuni, boluri, în fine, tot felul de ornamente foarte frumoase și deosebite. Cât privește prețurile….sunt britanice 😊 De exemplu, o vază, ce-i drept frumoasă, lucrată manual, costa 55 de lire…. Lângă showroom se află și un depozit, unde contra sumei de 2 lire poți viziona tehnica prelucrării sticlei.

Cam atât am reușit să vizităm pe insulă. În drum spre feribot ne-am mai oprit să facem câteva poze, am admirat străzile late cât o mașină, ca niște tuneluri decupate prin păduri, casele cu acoperișuri din paie, priveliștea coastei în toată splendoarea ei.

În concluzie, a fost o experiență frumoasă, pe care v-o recomand. Noi, cu siguranță, vom reveni aici.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți