AcasăCircuiteO priveliște spectaculoasă de pe Coasta de Sud a Turnului Spinnaker

O priveliște spectaculoasă de pe Coasta de Sud a Turnului Spinnaker

Dacă ajungi in Anglia, și anume în Porthsmouth, n-ai cum să nu exploatezi una din cele mai fascinate si uimitoare pictograme de 170 metri înălțime de pe coasta de sud, și anume Turnul Spinnaker.

La intrare, înainte de a urca cu liftul, am achitat biletul, 10 lire/persoană, și imediat după recepție un fotograf iți face poze. Noi însă am refuzat, deoarece am gândit că pot face și eu poze frumoase, doar că la iesire iți dă o fotografie și-ți pune turnul în background și e foarte interesantă.

Construit acum 80 de ani, cu o greutate de 30.000 tone, 130 de ferestre și trei punți de vizionare (n-am fost decât pe două punți, o punte fiind cafeneaua turnul) reprezintă o splendoare pentru locuitorii orașului și un obiectiv turistic interesant.

Are o structură zveltă, în formă de pânză de ambarcațiune. Aflăm de la ghida noastră că a fost fondat pe 84 de piloni, dintre care cel mai lung se duce la o adâncime de 50 m în pământ – echivalentul coloanei lui Nelson.

Turla de 27 m cântărește 14 tone și a fost ridicată cu grijă de macara. 1200 de tone de oțel structural, folosit pentru a forma arcurile distinctive ale turnului, este greutatea echivalentă a 12 de balene albastre. Liftul intern de mare viteză se deplasează cu 4 metri pe secundă, luându-ți în vedere punțile în doar 30 secunde.

Sus, priveliștea te lasă fără cuvinte

Ajunsi la înălțime, priveliștea te lasă fără cuvinte. Cu o vizibilitate dincolo de 23 de mile distanță acesta are vedere spectaculară a portului Portsmouth, mall-ul Quays Gunwharf, Portsmouth istoric, centrul orașului Portsmouth și suburbiile învecinate.

Citește și: Croazieră de-a lungul coastei britanice de sud pe coasta Jurassic – Old Harry Rocks

Primul nivel se află la 100 de metri desupra mării, unde poți păși pe o podea de sticlă prin care se poate vedea structura turnului și ambarcațiunile ce roiesc spre și dinspre port. Ce am admirat este că la baza ferestrelor există hărți cu obiectivele pe care le poți vedea chiar de sus, astfel că iți poti programa de acolo ce poți vizita.

Pe a doua punte poți servi o cafea bună la Café in the Clouds și poți admira orașul Portsmouth de la înălțime (noi am sărit cea de-a doua punte).

Interesant a fost că între cele două punți sunt câteva scări, iar pe trepte apar cele mai înalte CN Tower din lume.

Cea de-a treia punte, cea mai mare punte după spusele ghidei, (după parerea mea prima a fost cea mai mare) are un acoperiș din plasă și poți vedea cerul bine.

Am uitat un lucru important, punțile de vizionare sunt la 100 m, 105 m și 110 m.

Noi am părăsit Portsmouth cu priveliştea superbă din turnul Spinnaker şi ne-am organizat pentru a doua zi pentru excursia de o zi pe insula Wight. Dar despre aceasta într-un viitor articol.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți