AcasăCircuiteAm vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre… amintiri frumoase din vacanța de… iarnă. Deși  au trecut trei luni de la excursia din Italia, amintirile mă ”chinuiesc”, iar telefonul are grijă atunci când sunt ”full” la muncă să-mi amintească printr-o fotografie demnă de Instagram cât de fain a fost.

Așa s-a întâmplat și astăzi, când mi-am adus aminte de Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre unde am ajuns a  doua zi după ce am vizitat Portofino.

Citește despre Portofino aici: Am vizitat Portofino, un loc superb unde parcarea costă mai mult decât la Monte Carlo 🙂

Când am ajuns la Riomaggiore, localitate al cărei simbol este ”clădirea roșie” pe imaginile afișate de google, am avut noroc de o vreme  superbă. Era primăvară (16-17 grade), deși eram la jumătatea lunii februarie.

Fiind în extrasezon am putut admira priveliștea minute bune, fără să ne pierdem în  ”marea” de turiști din perioada estivală.

riomaggiore cinque terre
Priveliște superbă la Cinque Terre

La capitolul minusuri aș aminti șantierul deschis pentru reabilitarea mai multor clădiri istorice. De asemenea și imposibilitatea de a merge pe via dell’Amore (Calea Iubirii). Via dell’Amore este o punte pietonală, parțial suspendată deasupra mării, lungă de peste 1 kilometru. Ea leagă Riomaggiore de Manarola, o altă localitate din categoria Cinque Terre. Și aceasta era închisă pentru lucrări de reparații, iar ritmul lucrărilor părea unul intens pentru a fi gata la începutul sezonului.

poteca iubirii riomaggiore
Poteca Iubirii de la Riomaggiore, parțial închisă

După ce am fotografiat superbul golf am ajuns la plajă (cu pietre, fără nisip) unde am admirat într-o liniște desăvârșită superba Mare Ligurică.

Citește și: Am mers la Cinque Terre ca „la pomul lăudat”. Frustrant…

Chiar dacă eram în extrasezon am găsit mai multe localuri deschise, însă prețurile afișate erau destul de mari. Cel mai probabil din cauza chiriilor exorbitante fiind vorba de o destinație turistică foarte cunoscută. De exemplu, cu 20 de euro puteai mânca o porție de paste sau o pizza medie.

Și, totuși, am găsit o terasă unde cu 12 euro am mâncat un sandviș uriaș și am savurat un Aperol Spritz de calitate.

riomaggiore cinque terre
Calea Iubirii de la Riomaggiore

Dacă ajungeți aici cu mașina, luați în calcul costurile cu parcarea, în localitate fiind disponibilă una singură, supraetajată, unde o oră costă 3 euro.

Dacă vreți să faceți turul localităților Cinque Terre ar fi indicat să folosiți trenul. Cursele sunt foarte dese, iar un bilet costă echivalentul a două ore de parcare cu plată.

În concluzie, nu mi-a părut rău că am vizitat Riomaggiore, dar nici nu m-aș mai întoarce acolo. Mă bazez pe telefon să-mi aducă aminte de acest loc special.

cinque terre riomaggiore
Priveliște superbă la Cinque Terre

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

3 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți