AcasăCity breakAm vizitat Portofino, un loc superb unde parcarea costă mai mult decât...

Am vizitat Portofino, un loc superb unde parcarea costă mai mult decât la Monte Carlo :)

În luna februarie am ”fugit” până în Italia, una dintre țările mele preferate pentru călătorii. Am ales ca destinație zona Liguria, pentru a ne bucura de mare, o vreme blândă, soare și o cafea espresso de la ”mama” ei. Erau demult pe listă Portofino și Cinque Terre, iar pentru cazare am ales localitatea Rapallo, la Hotelul Miramare, situat chiar pe plajă. O noapte de cazare a costat 80 de euro, cu mic dejun inclus, mai puțin decât tariful practicat în extra-sezon de hotelurile cu același număr de stele de pe Valea Prahovei.

Revenind la titlul articolului, după un drum îngust și plin de serpentine, am ajuns în Portofino. Prima grijă: unde lăsăm mașina? Localitatea fiind una foarte mică, aproape 500 de locuitori, singura varianta a fost o parcare supraterană, unde ora costa 6 euro, mai mult decât la Monte Carlo.

Am oftat, dar ne-am zis că dacă tot am ajuns până acolo hai să nu lăsăm românul din noi să ne strice vacanța, nu? 🙂

Deși pe hartă apare sub denumirea de oraș, Portofino este mai degrabă un sat, cu case superbe, de milioane de euro, răsfirate pe dealurile care coboară direct în Marea Mediterană, într-un port de poveste.

Am vrut să vizităm castelul Brown (cunoscut și ssub denumirea Castello di San Giorgio), însă era închis pentru lucrări de curățenie/întreținere.

Ne asumasem astfel de situații, având în vedere că eram în extra-sezon, așa că ne-am continuat drumul spre o altă atracție turistică recomandată de ”google”: farul din Portofino.

Citește și: Bari la sfârșit de octombrie, o surpriză autentică în adevăratul sens al cuvântului

Priveliștea oferită ne-a răsplătit urcușul de aproximativ 20 de minute, care ne-a făcut să regretăm că am exagerat cu pastele și pizza de la prânz.

Marea era absolut superbă, iar soarele ne-a oferit lumina perfectă pentru pozele de la finalul textului.

La întoarcere am descoperit ”plaja cu măslini”, un mic golf unde presupun că vara turiștii se înghesuie precum leii de mare din documentarele Animal Planet, apoi am revenit în portul care în sezonul estival se umple de yachturile oamenilor cu bani.

Apropos, dacă nu sunteți milionari în euro, evitați să intrați în puținele magazine din Portofino, pentru că prețurile la orice obiect expus ca la muzeu au cel puțin trei cifre.

Am plecat din Portofino cu un sentiment ciudat, de parcă aș mai fi fost acolo într-o altă viață. Cel mai probabil o fi fost de la faptul că locul este încărcat de istorie.

Merită vizitat? Cu siguranță, da! M-aș mai întoarce? Doar dacă devin milionar în euro 🙂

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți