AcasăCircuiteTop 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de vis – adevărate oaze de frumusețe în Italia. Este un top realizat pe baza celor văzute de mine – cu siguranță există și alte grădini splendide în Italia. Ordinea prezentării acestor grădini este aleatorie.

Augustus Garden

Dacă ajungeți pe insula Capri, un obiectiv de neratat îl reprezintă grădinile Augustus. Au fost construite de industriașul german Alfred Krupp. Spectaculosul drum șerpuit a fost construit de inginerul Emilio Mayer și din 1902 poartă numele lui Krupp.

augustus garden capri
Grădina Augustus din Insula Capri

Odată cu intrarea în grădini (1,5 euro), putem spune că suntem într-o grădină botanică. Vom vedea multe flori, plante cunoscute sau nu, diverse specii de cactuși. Găsim alei cu băncuțe și un balcon de unde putem admira un alt simbol al insulei – stâncile Faraglioni.

Trauttmannsdorf

Situate lângă Merano, superbele grădini reprezintă, o combinație reușită între o grădină botanică și o atracție turistică. Este un mod ideal de a vedea plante minunate, din toată lumea, răspândite pe circa 12 hectare. Vom vedea grădini tematice, diverse covoare florale multicolore, spații cu diferite animale, o grădină japoneză, o mare varietate de cactuși. Grădinile sunt deschise peste 8 luni pe an.

Trauttmannsdorf garden merano
Vedere cu platforma din Grădina Trauttmannsdorf din Merano

Grădinile Trauttmannsdorf au primit distincția „International Garden of the Year 2013” și „Italy’s Most Beautiful Garden” în 2005. La casa de bilete veți primi și harta întregului parc. Din câteva puncte de belvedere, de pe platformele suspendate, aveți prilejul să admirați grădinile și peisajele spectaculoase din jurul orașului. În funcție de perioada anului, decorul floral este diferit.

Giardini La Mortella

Cea mai frumoasă grădină din Italia, în 2004, reprezintă o încântare pentru cei care iubesc florile și natura. Sunt situate pe insula Ischia, în apropiere de localitatea Forio și se poate ajunge cu autobuzele 1,2,CS și CD. Împreună cu biletul de acces veți primi și o hartă, cu principalele obiective și traseele recomandate. Pe aleile terasate vom întâlni și bazine cu fântâni arteziene, decorate cu multe plante dornice de soare și umezeală.

Giardini La Mortella ischia
Giardini La Mortella din Insula Ischia

În partea de sus a grădinilor, vom găsi, în principal, multe plante mediteraneene cu o diversitate de culori. Această secțiune oferă în plus, panorame superbe către golful Forio. Veți avea de parcurs vreo 3 km prin grădini, cu multe trepte de urcat și de coborât. Tot acest efort va fi răsplătit din plin cu plante exotice,rare. La Mortella este și una din cele mai frumoase grădini private din Europa.

Rufolo

Este situată pe Coasta Amalfitană, în micuțul orășel Ravello, unde puteți ajunge cu autobuzul din Amalfi. Vila Rufolo poartă numele familiei care a creat-o, undeva prin sec.XIII (este menționat anul 1270).

rufulo ravello
Grădina Rufulo din Ravello

Grădinile terasate reprezintă punctul principal de atracție. Din partea de sus a grădinilor avem imaginea celebră cu acel pin și marea in fundal.

Isola Bella

Poziționată pe lacul Maggiore, insula are o lungime de 320 m și o lățime de 180 m. Numele acestei insule vine de la faptul că, în anul 1632 contele Carlo III Borromeo a început construcția unui palat pe care l-a dedicat soției sale Isabella. Peste jumătate din suprafața insulei este ocupată de acest palat și grădinile luxuriante.

gradina isola bella
Grădina Isola Bella și ai săi păuni albi

Pe lângă câteva exemplare de păuni albi vom vedea minunatele aranjamente florale din grădinile terasate. Diversele forme geometrice vor încânta privirile și vor solicita aparatele foto. Palatul și grădinile se pot vizita între lunile martie-octombrie, fiind de evitat lunile iulie și august când este foarte aglomerat.

Acesta a fost top 5 gradini de vis, ce reprezintă încântătoare oaze de frumusete în Italia. Vizitați-le și voi pentru că merită!

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți