AcasăCircuiteCroazieră de-a lungul coastei britanice de sud pe coasta Jurassic - Old...

Croazieră de-a lungul coastei britanice de sud pe coasta Jurassic – Old Harry Rocks

Ați știut că Anglia are o adevărată coastă Jurassic? Nu, până în concediul din vara aceasta nici eu nu știam.

Ajunsi în Poole Harbour, cel de-al doilea cel mai mare port natural din lume, aflăm că este un oraș portuar și stațiune turistică cu plaje, grădini cultivate și o mulțime de surse de inspirație pentru concedii de vis.

O mare parte a portului este limitată de rezervațiile naturale, protejând coasta de nisip și habitatele vitale pentru păsări și caprioare.

Nu poți vorbi despre Poole fără a aduce în discuție Sandbanks, mereu prezent în listele celor mai bune plaje din țară și îmbogățit cu cea mai scumpă proprietate din Anglia, în afara Londrei.

Am pornit la drum

Îmbarcați-vă de la Poole Harbour la Swanage într-o croazieră dus-întors de 2 ore și vedeți unele dintre cele mai mari repere din Dorset. Treceți de Insula Brownsea, Sandbanks și Old Harry Rocks, în timp ce vă îndreptați spre stațiunea istorică de pe litoralul britanic Swanage.

Citește și: Hallstatt este, poate, cel mai frumos sat din Austria

Caut repede pe google să citesc căteva informații despre croazieră și aflu ca Coasta Jurassic este primul sit din patrimonial UNESCO al Angliei și este una dintre minunile naturale ale lumii.

Denumirea Coasta jurasică vine de la cea mai cunoscută perioadă geologică ce se regăsește în ea, dar de fapt puteți găsi în zonă roci din perioada triasică, jurasică și cretacică. De-a lungul acestei coaste au fost descoperite nenumărate fosile, inclusiv copaci străvechi și reptile marine gigantice.

Coasta Jurassică în toată splendoarea ei

Achitionam biletele, costul unui bilet de persoana fiind 16,5 lire pentru Croaziera de la Poole Harbour la Swanage. Durata dus-întors a croazierei este de 2 ore.

Ne îmbarcăm si începem călătoria prin 185 milioane de ani de istorie de-a lungul coastei Jurasicului, la Poole Harbor.

Citește și: Podul Highline 179 din Tirol este recomandat doar celor dornici de adrenalină

Ghida, adică sora mea, ne invită să ne urcăm intr-o barcă destul de mare, având și punte deschisă și interioară, dotate cu scaune și salon confortabil.

În timpul croazierei vedem o serie de repere renumite în Dorset, cum ar fi plajele de aur de Sandbanks, Insula Brownsea, și vechile roci Harry, numite după un pirat notoriu.

Imaginea perfectă a faimoaselor formațiuni de cretă de pe puntea exterioară a bărcii

Vă las câteva fotografii cu formațiunile monumentale de cretă ale vechilor roci Harry, repet, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, marcând cel mai estic punct al coastei antice Jurassic.

Odată ajuns la Swanage, ne-am întors spre Poole și ne-a capturat imaginea perfectă a faimoaselor formațiuni de cretă de pe puntea exterioară a bărcii.

Am promis că vom reveni în Poole pentru a explora și alte croaziere.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți