AcasăCircuitePodul Highline 179 din Tirol este recomandat doar celor dornici de adrenalină

Podul Highline 179 din Tirol este recomandat doar celor dornici de adrenalină

Cu o lungime de 406 m, o lățime de 1,2 m și o înălțime maximă față de sol de 113 m, podul Highline 179 este una din atracțiile landului Tirol. Dacă ești dornic de adrenalină, aici este locul ideal.

Este situat aproape de orașul Reutte, pe drumul național 179, iar la data inaugurării (noiembrie 2014) era cel mai mare pod pietonal suspendat din lume. Biletul de acces costă 8 euro – cu acest bilet, podul poate fi parcurs dus-întors.

Ca să ajungeți la capătul podului, aveți de urcat pe potecă, prin pădure circa 15-20 de minute. Înainte de a trece podul, puteți vizita Castle Ehrenberg. Ruinele cetății oferă câteva puncte de belvedere și peisaje frumoase cu satele și văile din jur.

Cetatea care poate fi vizitată

Am parcurs puntea suspendată dinspre Ehrenberg către Fort Claudia (cetate aflată pe versantul opus) și am coborât pe un alt traseu spre parcare.

Priveliștea de pe pod este amețitoare (la propriu) și puteți realiza fotografii minunate. În timpul verii, podul este deschis de la 8 dimineața până la 10 seara.

Imaginile de pe Podul Highline 179 sunt de-a dreptul amețitoare

Capacitatea maximă este de 500 de persoane simultan. Numărul turiștilor prezenți pe pod este ținut sub control prin faptul că intrarea și ieșirea de pe pod se face prin turnicheți și prin scanarea biletului.

Podul este foarte sigur și pentru copii, parapeții laterali fiind înalți de 1,20 m. Senzațiile tari există, oricât de liniștit încerci să fii.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți