AcasăCity breakO plimbare de seară prin Florența şi gelateria cu peretele de ciocolată

O plimbare de seară prin Florența şi gelateria cu peretele de ciocolată

Florența e frumoasă ziua și noaptea, pe ploaie și pe soare, prin muzee și pe străzi, printre oameni și statui imense, printre biserici vechi și străzi cu aromă de lux. Așa pot descrie în câteva cuvinte capitala regiunii Toscana.

Strazile sunt în permanență pline de oameni, unii se plimbă și admiră statuile imense la care nu ai cum să nu te oprești pentru a face o poză, alții stau la terasă cu familia sau prietenii pentru a lua masa într-un cadru de neuitat.

Fie că este zi sau seară, piețele din Florența sunt mereu aglomerate. Bisericile vechi, amplasate în mijlocul acestor piețe, sunt în permanență înconjurate de turiști.

Piazza del Duomo

Daca ajungi în Florența, nu ai cum să ratezi această piață. Piazza del Duomo iese în relief prin statutul său de “focar turistic” al atracţiilor din Florenţa.

Piazza del Duomo iese în relief prin statutul său de “focar turistic” al atracţiilor din Florenţa

Astfel, piața adună o serie de obiective incontestabile cu mare încărcătură istorică, religioasă, arhitecturală, artistică şi culturală, aceste repere referindu-se la Catedrala Santa Maria dei Fiori, Baptisteriul St. Ion, Clopotniţa (Campanile) și la Muzeul Catedralei (Museo dell’Opera del Duomo).

Piața este înconjurată de terase și locuri unde poți lua cina și petrece timp cu prietenii și familia într-un decor pe care nu ai cum să nu-l savurezi.

Piazza della Signoria

În drum spre Piazza del Duomo, am trecut prin Piazza della Signoria. O alta piață pe care nu ai cum să nu o vizitezi când ești în Florența.

În piață sunt expuse copii ale sculpturilor lui Donatello. Aici vei regăsi Fântâna lui Neptun dar și o replică a statuii lui David.

Gelateria cu peretele de ciocolată

În timp ce îmi petreceam seara pe străzile din Florența, observ o coadă imensă la una din gelateriile aflate acolo. Motivul pentru care lumea aștepta minute în șir pentru a-și cumpăra o înghețată, pe lângă faptul că gelateria respectivă era una dintre cele mai bune din zonă, aceasta avea un perete pe care curgea ciocolată.

Peretele de ciocolată este atracţia principală a acestei gelaterii

Se numește Venchi Cioccolato e Gelato și este situată pe Via dei Calzaiuoli, 65/R, 50122 Firenze FI, Italy.

Este singura gelaterie care are un astfel de perete. Cu toată aglomerația, am hotărât să mă opresc pentru a-mi cumpăra o înghețată. Minutele de așteptare au meritat. A fost una dintre cele mai bune înghețate pe care le-am mâncat vreodată.

Sondaj

Unde vă petreceți vacanța?

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Noutăți