Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Cum a fost la Hustle, festivalul de muzică organizat la Azuga în mini-vacanța de 1 Decembrie

Mai mult la insistențele unor prieteni, dar și pentru că voiam sa văd vreo doi, trei artiști care au cântat acolo, m-am decis să merg în mini-vacanța de 1 decembrie la Hustle Festival, organizat în Azuga.

Publicitate

Am avut norocul să stau pe perioada festivalului la doi dintre prietenii mei, în Brașov. Nu mi-am făcut griji în legătură cu transportul, deoarece organizatorii festivalului au anunțat că vor fi puse la dispoziție autobuze de către ei pentru a ajunge și pleca de la Azuga.

Ba mai mult, chiar au încurajat persoanele care au vrut să vină să își caute cazare pe lângă Azuga, deoarece vor avea transportul asigurat și vor putea călători fără bătăi de cap și fără prea mulți bani.

Organizarea însă a lăsat de dorit.

Publicitate

În prima zi am ajuns la locul unde s-a ținut festivalul, la Fun Park Azuga, în jur de ora 14. La intrare am văzut două cozi și am presupus că acolo unde sunt mai puține persoane se intră dacă ai biletul deja cumpărat, iar coada mai mare e pentru cei care vor să își cumpere bilet pe loc.

Însă, când m-am pus la coadă am observat că, de fapt, coada mai mică era pentru fete, iar coada cea mare era pentru băieți. Fetele erau controlate la intrare de către femei, iar băieții de către bărbați.

La intrare am fost controlați amănunțit, brichetele, produsele de machiaj, umbrelele și alte obiecte au fost oprite la intrare, nu am înțeles motivul pentru care au fost interzise, mai ales umbrelele pentru că în prima zi a și plouat destul de mult.

Publicitate

Țin să menționez că, obiectele cu care nu aveai voie să intri la festival au fost enumerate doar a doua zi, în jur de ora 15, după ce festivalul începuse de câteva ore bune.

Citește și: Cronică de festival: UNTOLD 2022 – despre muzică, oameni și ținute vestimentare

Din cauza ploii, am ajuns acasă cu încălțămintea și hainele murdare de noroi, deoarece doar în fața scenei, pe o suprafață destul de mică pentru câte persoane erau, exista asfalt.

În rest, ca să ajungi la locul unde se vindeau băuturile sau locul de unde puteai să îți iei mâncare, trebuia să traversezi o distanță bună prin noroaie destul de mari. Măcar au fost amenajate măsuțe unde puteai să mănânci liniștit, însă erau singurele locuri în care puteai sta jos.

Publicitate

Te-ai fi așteptat, ca pentru un festival la Azuga ce are loc la începutul iernii, să fie amenajat măcar un loc în care poți să stai să te încălzești, dar singurul loc mai ferit de vânt era lângă zona în care băieții de la sunet și imagine lucrau într-o structură improvizată.

În ziua doi și trei a festivalului accesul a fost mai rapid, chiar dacă am fost controlați de fiecare dată la fel de amănunțit.

Citește și: Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei de pe Hungaroring este mai mult decât accesibil din Ploiești

Prețurile pentru mâncare au fost poate mai mici decât la un restaurant, dar porțiile poate mult mai mici. Au fost și prețuri exagerate, 15 lei pentru o felie de pizza, o felie normală, nu ceva „uriaș”.

Publicitate

Un pahar de vin fiert costa 15 lei, un ceai 10 lei, un suc la 0,5 litri 10 lei, iar o doză de bere 15 lei.

O altă chestie care sunt sigur că nu m-a deranajat doar pe mine, este că după fiecare artist care ieșea de pe scenă, urma reclama unui sponsor, de cel puțin trei ori. Am ajuns să le învăț pe de rost.

Mai multe persoane au reclamat că nu au fost lăsate să iasă până la ora 17 după ce au intrat la ora 14 doar pentru a primi brățara, ca mai apoi să meargă către cazare și să revină și să scutească așteptatul la coadă.

Publicitate

Pe lângă toate acestea, nu am văzut autobuzele puse la dispoziție de către organizatori, ba chiar mai mult, programul lor de funcționare a fost pus doar în a doua zi, când probabil lumea își organizase modul în care va pleca de la festival.

Ce părere au avut unii dintre prietenii mei care au fost la festival:

„Hustle a fost o experiență interesantă, artiști în vogă care au făcut atmosferă, mulți tineri și un vibe foarte mișto. Organizarea a lăsat de dorit, nu au fost spații amenajate pentru General Access și implicit din cauza ploii a fost mult noroi, prețuri destul de mari, dar până la urmă e de înțeles, a fost un festival de muzică. Cred că dacă acest festival s-ar face vara sau într-o perioadă mai caldă, ar avea mai mult succes. A fost teribil de frig. Per total, a fost frumos și m-am simțit bine!”.

„Din punctul meu de vedere, atmosfera a fost placută, cu diverși artiști pe gustul tuturor, însă organizarea lasă de dorit, dat fiind faptul că am asteptat ore întregi la rând pentru a intra. Prețurile au fost chiar decente, având în vedere numărul mare de oameni prezenți la festival. Per total, m-am simțit bine, exceptând frigul care, indiferent de câte haine purtam, tot îl simțeam până la oase”.

Publicitate

„Experiența mea la Hustle nu a fost tocmai una plăcută. Pe lângă vremea oribilă, nu ni s-au oferit condiții de distracție, am dansat și cântat în noroi. Prețurile au fost acceptabile, deși au avut puține băuturi din care să poți alege, același lucru îl pot spune și despre mâncare. În ciuda acestora, atmosfera a fost una plăcută, artiștii au știut să facă atmosferă și câțiva dintre ei ne-au făcut chiar să uităm de condițiile oferite. Nu cred că voi mai repeta această experiență, prefer vremea caldă.”

Citește și: Concert(e) Rammstein și țepe pe Airbnb

„Nu merg des la festivaluri în timpul anului, de aceea nu pot avea multe așteptări în privința asta, dar oriunde aș merge, mi se face foame. Cred că cel mai greșit lucru gândit, au fost varietățile de mâncăruri pe care le puteam alege. Doar 4 foodtruck-uri de mâncare nu au fost de ajuns, iar cozile de oameni erau prea mari pentru a mânca cel mai rapid în 45 minute. Artiștii au fost peste așteptări și consider că n-au făcut simțită prezența frigului. Să nu-l uităm pe Bordea, pe care-l am și acum în cap.

Cu toate lucrurile negative de până acum, țin să menționez că artiștii și-au făcut datoria și au făcut atmosferă pentru public. Toate persoanele prezente au ignorat frigul și s-au distrat până la finalul festivalului.

Sincer, nu voi mai merge la Hustle, cel puțin nu pe perioada de iarnă, fără un loc amenajat, ferit de frig și cu siguranță nu voi mai merge dacă va fi organizat la munte.”

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...