AcasăPonturi/EvenimenteConcert(e) Rammstein și țepe pe Airbnb

Concert(e) Rammstein și țepe pe Airbnb

Pentru iubitorii de concerte și festivaluri, 2020 a fost un an blestemat. 2021 pare să fie cam la fel. 2022… vom vedea, mai e până atunci.

Rammstein Festival Tour 2016

Prima dată am ajuns la un concert Rammstein în 2016 să zicem întâmplător. Din punctul meu de vedere a fost un cadou pentru soțul meu și… cam atât. Speram din suflet să rezist până la sfârșitul concertului, dar nu eram prea optimistă.

Am fost pe circuitul de Formula 1 de la Monza, acolo unde a avut loc concertul, pe data de 2 iunie. Am plecat de la concert cu o singură întrebare: Când e următorul să mai mergem?

După ce ne-am uitat pe calendar în același an, am văzut că cel mai simplu de ajuns era la Wroclaw, în Polonia, la sfârșitul lui august. Am combinat atunci un circuit România – Ungaria – Polonia și am ajuns și acolo.

Dacă la Monza concertul fusese pe gazon, la Wroclaw a fost cu totul altceva. S-a organizat pe stadion, iar atmosfera și efectele au fost net superioare celor de la Monza. Echipa tehnică a putut să arate tot ce avea pregătit.

Am plecat de pe stadion cu un singur gând: Când e următorul?

Rammstein Europe Stadium Tour 2019. Țeapa numită airbnb

Bineînțeles că în decembrie 2018, după lansarea noului album, de cum s-au pus biletele în vânzare, am reușit să luăm. De data aceasta la Katowice, tot în Polonia, pentru luna iulie 2019.

Am rezervat cazare pe Airbnb pentru 3 nopți în perioada concertului și am scris proprietarului că venim special pentru concert. Prețul a fost de 120 de euro pentru 3 nopți din care am plătit în avans prima noapte de cazare.

Apartamentul era în apropierea stadionului deoarece calculasem să mergem și să ne întoarcem pe jos.

Repet, am scris proprietarului încă din decembrie scopul vizitei la Katowice.

În luna iunie, cu 5 săptămâni înainte de eveniment, eram la mare în Grecia când primesc mail de la Airbnb. Proprietarul apartamentului cerea suplimentar față de cei 120 de euro inițiali, încă… atenție… 250 de euro ca să nu ne anuleze rezervarea.

Obișnuiți cu Booking, știam că o rezervare confirmată, mai ales cu plata avansului, nu poate fi anulată unilateral decât pentru cazuri de forță majoră. Dar Airbnb nu este booking, să ne înțelegem.

În urma mailului de răspuns al nostru în care îi explicam proprietarului că rezervarea fusese confirmată, că motivele au fost spuse încă de la început și că nu are nici un drept să ne ceară o diferență (și ce diferență…) pentru cele 3 nopți de cazare, am primit… ANULAREA REZERVĂRII!

Am făcut degeaba sesizări la Airbnb, am încercat degeaba orice mijloace de contact. Am jurat atunci că nu mai luăm în considerare niciodată nimic altceva în afară de booking.com.

În zadar am încercat să găsim o altă cazare în zonă la preț rezonabil. Ca să vă faceți o idee, cu 5 săptămâni înainte de concert, pe booking.com, cea mai ieftină cazare în Katowice pornea de la… 1.000 de lei/noapte!

Normal că nu mai aveam cum să ajungem…

Norocul a făcut că am reușit să vindem biletele la concert cuiva din Cluj, care a și mers. Logic… unul este drumul Ploiești – Katowice, altul este Cluj – Katowice.

Am pus banii deoparte și am așteptat punerea în vânzare a biletelor pentru 2020. Știam clar că, datorită succesului din 2019, vor repeta concertul și în 2020.

Așa a și fost…

Rammstein Europe Stadium Tour 2020, 2021… and still waiting

Am vândut biletele în iulie 2019 și, în septembrie deja am putut achiziționa biletele pentru turneul din 2020.

Când s-au pus în vânzare și s-au anunțat stadioanele și concertele, tot la Polonia ne-am oprit. Avea cel mai bun preț. Nici 500 de lei nu am dat pe 2 bilete la concert pe stadionul din… Varșovia.

Biletele noastre 🙁

Nu a fost greu să decidem, am mai fost în Varșovia, știam orașul, așa că am mers la sigur. De data aceasta cazarea am rezervat-o direct pe booking.com, pentru a nu mai avea parte de surprize neplăcute.

Warsaw Best Apartments Senatorska am calculat noi că ar fi ce ne trebuie, așa că am rezervat cu… anulare gratuită. Pentru 16-19 iulie 2020 am fi plătit 700 de lei apartament cu living, baie, bucătărie și 2 dormitoare. Bine am făcut că am luat cu anulare gratuită!

În aprilie 2020, atunci când trupa a anunțat că toate concertele din acel an vor fi amânate pentru 2021 respectându-se aceleași date, am anulat și noi rezervarea.

În aprilie 2021 Rammstein au anunțat că… toate concertele amânate din 2020 pentru 2021 vor fi amânate până în 2022, respectându-se aceleași date.

Când vom mai vedea live așa ceva?

Suntem în 2021, avem din 2019 bilete la un concert din 2020, care s-a amânat pentru 2021 și pe care îl așteptăm în 2022. Asta e era COVID!

Și de câte ori mă gândesc la asta și la concertul ratat din 2019, așa îi doresc „toți banii din lume” proprietarului din Katowice din cauza căruia nu am mai ajuns noi la acel concert…

Deci iată că nu doar proprietarii români sunt lipsiți de scrupule pentru „un ban în plus”. Se poate și la case mai mari.

Oare vom ajunge la concert în 2022?

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

2 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți