AcasăPonturi/EvenimenteCronică de festival: UNTOLD 2022 – despre muzică, oameni și ținute vestimentare

Cronică de festival: UNTOLD 2022 – despre muzică, oameni și ținute vestimentare

Ne diversificăm portofoliul. Ieșim în lume, cunoaștem oameni, luăm parte la evenimente, facem lucruri bune, ne plimbăm, ne reparăm mașinile și, toate acestea în văzul lumii.

Cea mai recentă experiență a noastră, a Grupului Observatorul Prahovean, a fost participarea la Festivalul-eveniment UNTOLD – Cluj 2022.

Și pentru că nu există pauză nici măcar în concediu, printre dansuri și distracție, ne-am găsit puțin timp și pentru câteva impresii „pur profesionale”.

Astfel, după trei zile de festival pot spune că atmosfera a fost super-mișto, au fost mii de participanți îmbrăcați care mai de care mai… „altfel”.

Citește și: Grupul Observatorul Prahovean se alătură PRO TV și KISS FM și va difuza ”WE ARE ONE”, cel mai mare concert caritabil din România de după pandemie

De la început prețul mare a triat participanții. Biletele au costat între 600 și 1500 de lei (VIP) pentru 4 zile de festival, destul de mult pentru un buget nu foarte generos. Așa că, nu oricine a putut merge acolo.

Dacă la prețul biletului mai adăugăm drumul și cazarea (deloc ieftină în Cluj în perioada festivalului), ajungem la prețul unul concediu de o săptămână. Dar, ceea ce este clar, e faptul că, incontestabil, pentru iubitorii genului, chiar merită!

Iar la superlativ a fost și curățenia pe tot parcursul festivalului. Oameni la curățenie erau peste tot: în parcul de lângă Arenă cu mătura și fărașul în mână, la toalete, unde spălau în timp real. De asemenea coșuri de gunoi suficiente erau peste tot.

Poliția și jandarmeria a fost prezentă în număr foarte mare astfel încât nimeni nu avea cum să nu se simtă în siguranță ca participant la eveniment.

Citește și: Gala Absolvenților cursului de ofițeri de muzici militare al MApN. Când e următorul concert?

Pentru a nu atrage atenția, forțele de ordine, majoritatea îmbrăcați în civil, dacă observau ceva ciudat, te invitau la o discuție timp în care, lângă ei, erau câini specializați în depistarea drogurilor. Deci, și din acest punct de vedere, organizarea a fost „jos pălăria”, cum se spune.

În cazul în care simțeai că ai probleme, jandarmeria avea un stand special în mijlocul parcului, unde aveai acces oricând.

Ce a mai fost de notat, au fost prezenți extraordinar de mulți tineri. De asemenea erau mulți străini veniti cu copiii la festival.

În parcul de lângă Arena Cluj erau amenajate mini saloane de coafură și de machiaj. Fetele și femeile își puneau meșe colorate, machiaj cu sclipici și culori puternice. Găseai de toate pentru orice preferință.

Prețurile erau destul de mari, dar nu mureai de foame. Oricum, cine își permitea să plătească prețul biletului de intrare, în mod sigur își permitea și o apă sau ceva de mâncare acolo.

Iubitorii de toate genurile de muzică – cum au fost scenele de la Untold – au adoptat diverse stiluri vestimentare de la retro, dark age, cosplay, etc… și în functie de vârstă și de cultura din care proveneau. Erau multi nordici, pakistanezi, indieni, africani chiar… o adevărată multitudine culturală.

Concluzia: Am văzut o diversitate superbă de oameni! Fiecare „pe limba lui”! Mi-a plăcut maxim!

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți