AcasăPonturi/EvenimenteCircul Orlando la Ploieşti: un spectacol reușit. Şi da, vom merge şi...

Circul Orlando la Ploieşti: un spectacol reușit. Şi da, vom merge şi data viitoare când va veni

Weekendul trecut a fost ultimul în care cei de la Circul Orlando au susţinut reprezentaţii la Ploieşti. Ne-am chinuit de când au venit să ducem copiii, dar nu prea am avut sorți de izbândă. Până când, sâmbăta trecută, am decretat: acum ori niciodată! Așa că am fugit în parcare la Prahova Value Center ca să prindem reprezentația de la ora 15.30.

De când mă știu am avut o problemă cu circul. Pentru mine „circ” însemna „animale chinuite”. Îmi aduc aminte, de când eram mică, reprezentațiile de circ de la București. Pe atunci erau lei, maimuțe, etc. Între timp Protecția Animalelor și-a cam făcut treaba și, încet-încet, circul nu mai este ce-a fost… din fericire, în opinia mea. Sunt mulți cei care regretă aceste schimbări. Bag mâna-n foc însă că nu și animalele.

La Orlando am fost și în urmă cu vreo 4 ani, când a avut cortul instalat la Gara de Vest. Atunci am fost din cauza (nu datorită!!) copilului, care primise un flyer la școală și nu s-a lăsat până nu l-am dus.

Deși am fost cu inima strânsă, într-un final s-a dovedit că temerile mele nu au fost justificate. Copilul s-a distrat iar eu nu am văzut animale chinuite.

După 4 ani am revenit la Orlando cu un alt copil

Da, cel care data trecută m-a convins să îl duc, acum mi-a tăiat-o brusc: „Mama, sunt prea mare pentru circ. Nu vreau să merg!”. Așa că, am ridicat din umeri și am mers doar cu copilul care este la vârsta la care gustă genul acesta de spectacole.

Prea multe nu știu dacă ar fi de spus. Doar că puștoaica noastră a fost foarte încântată. A, și că totul este destul de scump: o vată de zahăr – 10 lei, o pungă mică de popcorn – 10 lei, o poză cu eroii în pijamale sau o plimbare cu poneii – 20 de lei.

Despre spectacol, merită cu siguranță banii de bilet. Am dat 30 de lei pentru copil și 40 de lei pentru adult la tribuna B. Tribuna A (centrală) și „lojele” (niște scaune de birou puse lângă scenă) sunt mai scumpe.

Am ajuns cu vreo 10-15 minute înainte de începerea spectacolului și nu mai erau bilete la tribuna centrală.

„Aerul condiționat” al circului

M-a distrat faptul că pe jos, sub tribune, se puteau vedea marcajele parcării de la Prahova Value Center, acolo unde a fost amplasat circul. De asemenea a fost distractiv „aerul condiționat” la care au dat drumul la puțin timp după începerea spectacolului: practic, au ridicat partea de jos a cortului pentru a permite aerului să intre… 😊

Despre spectacol și nu numai

Circul Orlando are de toate: și dresură (de ponei, căței și cai), și magie, și acele numere de-ți stă inima când vezi artiștii cocoțați acolo de unde, dacă ar fi să cadă, Doamne ferește, ar ajunge știre în ziar.

Îmi aduc aminte, când eram copil, la Circul de Stat din București, erau numerele acrobatice, la trapez (parcă așa se numea) dar exista plasă de siguranță.

Aici, la Orlando, este adevărat că nu există numere „cu trapez”, dar nu există niciun fel de protecție. Și când vezi și conștientizezi pericolul la care artistul se expune, îți îngheață inima.

Nu mi-a plăcut deloc clovnul, din păcate… 🙁

Da, circul Orlando nu are anvergura spectacolelor în arenă mare, dar, cu toate acestea, chiar și cu logistica precară pe care o are, reușește să umple tribunele. De ce? Pentru că oferă cu adevărat spectacole frumoase.

Ce nu prea mi-a plăcut a fost clovnul. Cel de acum 4 ani era mult mai bun, mult mai haios și mult mai bine primit de public.

Citește și: Gașca Zurli la Prahova Value Center, primul concert al mezinei noastre

Am mai observat că, în locul numărului acrobatic la înălțime de acum 4 ani i-au adus pe cei de la X-treme Brothers (care, probabil, doar prin menționarea numelui adună mulți curioși adulți), dar, ca părere personală, acrobatica de data trecută a fost mai spectaculoasă. Nu că băieții de la X-treme nu ar fi buni, sunt chiar foarte buni, dar, pentru mine, circul înseamnă și numere la înălțime, iar anul ăsta nu au avut așa ceva. Păcat…

X-treme Brothers este cel mai apreciat număr al spectacolului

În ceea ce-l privește pe directorul circului, Orlando, are același număr și, ca de fiecare dată, face ca sub cupolă să se aștearnă liniștea mormântală.

Orlando, directorul circului, „în acțiune”

Una peste alta, cu toate prețurile mari, cu toți neanderthalii care împing și dau coate pentru a se băga în față la… orice, fie că e vorba de poze, ponei, vată de zahăr sau popcorn, experiența a meritat cu siguranță. Cel puțin copilul s-a distrat de minune astfel încât, cu siguranță vom merge și anul următor dacă va mai veni.

Circul Orlando și-a strâns recuzita și a plecat spre următorul oraș, Pitești, dacă am înțeles bine. Sper ca atunci când vor reveni la noi, vor avea și acrobați la înălțime. Este singurul lucru care îi lipsește pentru a fi un spectacol de circ complet.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți