AcasăCircuiteCascadele Giessbach, lacul Brienz și satul Iseltwald – alte comori ale Elveției

Cascadele Giessbach, lacul Brienz și satul Iseltwald – alte comori ale Elveției

În regiunea Interlaken sunt o mulțime de obiective turistice – lacul Brienz este unul dintre acestea. După excursiile la cea mai înaltă gară din Europa, Jungfraujoch și la Grindelwald-First, o altă zi frumoasă a fost cea în care am văzut cascadele Giessbach, lacul Brienz și satul Iseltwald.

Din Wengen am luat trenul până la gara Interlaken Ost. Am schimbat cu alt tren spre Brienz, iar de aici ne-am dat cu vaporul între localitățile de pe malul lacului cu același nume. Toate aceste drumuri sunt gratuite cu cardul Jungfrau Travel Pass.

Citește și: Călătorie montană în Elveția cu trenul Jungfraujoch și o plimbare prin palatul din ghețarul Aletsch

Am avut norocul să ne plimbăm cu o bijuterie de vapor cu aburi – Lötschberg. Cu o capacitate de 800 de persoane, vaporul are 2 punți – clasa 1 fiind evident la etaj. De pe vapor nu lipsește locul de joacă pentru copii, cu animator inclus. În circa 15 minute ajungem din Brienz la stația Giessbach See.

De pe vapor nu lipsește locul de joacă pentru copii, cu animator inclus.

Pentru a scuti timp (și efort) vom urca cu cel mai vechi funicular din Europa. Construit în anul 1879, funicularul este privat, iar urcarea costă 5 CHF/fes. De la stația de sus a funicularului avem o primă vedere asupra cascadelor Giessbach – în mai multe trepte, apele pârâului Giessbach se varsă în lacul Brienz.

Cascadele Giessbach

Lângă stația de sus a funicularului admirăm un splendid hotel istoric – Grandhotel Giessbach. De lângă hotel începe poteca prin pădure spre partea superioară a cascadelor. Traseul poate fi parcurs prin stânga sau prin dreapta cascadelor. Există 2 poduri care fac legătura între cele 2 trasee. Pe drum vom găsi mai multe puncte de belvedere, de unde putem admira cascadele, dar și lacul Brienz.

La una din cascade, o potecă ne conduce la balconul aflat în spatele căderii de apă. Mulți turiști se opresc aici, dar traseul urcă în continuare. Așa am făcut și noi astfel că am avut ocazia de a vedea și celelalte cascade.

Chiar poți merge în spatele cascadei unde vei fi bine stropit cu siguranță

Pe marginea potecii putem găsi fragi și afine (ultima decadă a lunii iunie) așa că am mai făcut câte o pauză. Am revenit la balcon, am traversat prin spatele cascadei și am parcurs traseul de coborâre pe partea opusă.

Citește și: Wengen, stațiunea montană de top din Elveția , este punctul de plecare ideal pentru a explora Țara Cantoanelor

Cea mai mare parte a traseului este prin pădure, astfel încât am fost adăpostiți de soare. Am mai mers încă vreo 20 de minute prin pădure, trecând pe lângă alte cascade și am ajuns la debarcader. Lacul Brienz, cu apele sale turcoaz, încântă toate privirile. Pe băncile de aici, ne-am odihnit puțin apoi am luat vaporul care ne-a dus spre următorul obiectiv.

Iseltwald

…este o frumusețe de sat aflat pe malul lacului Brienz. O localitate extrem de liniștită și pitorească unde vom vedea case foarte vechi, impecabil întreținute.

Din micul port puteți închiria un caiac sau o barcă pentru o plimbare pe apele lacului Brienz.

După aproape o oră am luat ultimul vapor spre Interlaken și astfel am încheiat o altă zi din frumoasa noastră vacanță elvețiană.

Vizitați regiunea Interlaken, unde găsiți numeroase obiective turistice – lacul Brienz este doar unul dintre ele.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți