AcasăCircuiteWengen, stațiunea montană de top din Elveția , este punctul de plecare...

Wengen, stațiunea montană de top din Elveția , este punctul de plecare ideal pentru a explora Țara Cantoanelor

Pentru vacanța de 9 nopți în Țara Cantoanelor, am ales drept gazdă, Wengen – sat aflat în top stațiuni montane din Elveția. Wengen face parte din regiunea Jungfrau și este unul din cele 11 sate car-free din Elveția.

Din București am zburat cu Lufthansa spre Basel (cu escală în Frankfurt). La ieșirea din aeroport sunt automate SBB (căile ferate elvețiene), de unde am achiziționat un bilet combinat (1 autobuz + 3 trenuri) până în Wengen. Prețul a fost de 81 CHF/pers. – la întoarcere am luat biletul online (67 CHF). Drumul a durat 3 ore și 20 minute, dar totul a mers ceas.

Peisajul din Wengen este superb

Am închiriat un apartament (pt.4 persoane) pentru care am plătit 239 lei/pers/noapte. În urma indicațiilor primite pe mail am ajuns la biroul Interhome din Wengen. Aici am primit cheile+câteva instrucțiuni și am plecat spre apartamentul cu o suprafață de 70 mp.

Acesta este dotat cu tot ce trebuie și este ideal pentru 4 persoane. Pozele văzute pe net sunt reale, iar punctul forte este balconul ce oferă o vedere splendidă.

Ce poți face în Wengen?

Așezat la o altitudine de 1275 m, pe un platou însorit, Wengen oferă priveliști frumoase spre vârful Jungfrau cu o înălțime de 4158 m.

Stațiunea are 1001 locuitori permanenți și peste 5000 de locuri de cazare. Există mai multe opțiuni de petrecere a timpului – diferite excursii sau trasee de drumeție și hiking sau mountain-bike, terenuri de tenis și minigolf, etc.

În zilele călduroase vă puteți răcori în piscina din stațiune. Plimbați-vă pe străduțele localității și admirați superbele case – unele sunt foarte vechi, dar perfect întreținute.

Cumpărături în Wengen

Strada principală are numeroase magazine, restaurante, cafenele. Dacă închiriați un apartament, în Wengen sunt 2 supermarketuri de unde vă puteți aproviziona cu cele necesare.

Citește și: Plajele din Oostende și De Haan – nelipsite din cadrul unei vizite în Belgia, la Marea Nordului

În aceste magazine veți găsi foarte multe produse made in Swiss (bere, biscuiți, băuturi, napolitane, ciocolată, fructe, lactate și brânzeturi, mezeluri etc). Toate produsele au o calitate deosebită, fructele și legumele sunt bio, produsele de brutărie/patiserie sunt excelente.

Din Wengen puteți urca pe munții din jur, cu trenul sau telecabina. De acolo există numeroase trasee – în regiunea Jungfrau sunt peste 500 km de poteci marcate.

Jungfrau Travel Pass, alegerea perfectă pentru excursiile planificate

Pentru toate excursiile planificate am ales cardul Jungfrau Travel Pass. Acesta este disponibil pentru perioade de 3 până la 8 zile și este valabil pe trenuri, telecabine, funiculare, vapoare din zona alocată. Am luat cardul de 8 zile – am plătit 310 CHF/pers și am consumat de 944 CHF (atât am fi plătit dacă nu aveam cardul). Dacă stați mai multe zile, acest card este soluția perfectă pentru voi. Alte informații puteți afla de pe site-ul oficiului de turism din Wengen.

Fiind un sat unde mașinile nu au acces, poluarea este zero – te poți plimba liniștit, fără stres, iar peisajul este încântător.

Pentru aprovizionarea cu materiale de construcții se folosesc foarte mult elicopterele. De luni până vineri acestea fac numeroase transporturi către Wengen.

Magazinele sunt aprovizionate cu trenul – pe o platformă sunt așezate containere inscripționate cu numele magazinului (ambele supermarketuri sunt lângă gară).

În una din seri am cinat la restaurantul Da Sina – un local italienesc excelent, cu multe recomandări favorabile. Am luat pizza – mare, gustoasă,cu ingrediente de calitate. Dacă vreți să vizitați această zonă, cazați-vă în Wengen – stațiune montană de top.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți