AcasăCazări/RestauranteTrei zile de terapie în natură, la pensiunea Inspire View din Bran

Trei zile de terapie în natură, la pensiunea Inspire View din Bran

Trebuie să vă spun și vouă de locul ăsta minunat, care a picat la fix, într-o perioadă în care chiar nu mă simt în apele mele. Simțeam nevoia să fug departe de lume, de agitație, de stres, de gânduri și griji. Și am nimerit exact unde și când trebuia.

Am plănuit o minivacanță cu familia, toată familia, încă de acum câteva luni. Mai greu să ne potrivim toți, fiecare din alt oraș sau chiar altă țară, ca să putem să fugim așa, pe nepusă masă, într-un weekend la munte.

Auzind de la verișoară-mea de o cazare super faină undeva prin Bran, am zis că ne lăsăm pe mâna ei și ne facem o rezervare din timp, pentru un weekend la sfârșitul lunii mai.

De vreo lună de zile, mă tot încearcă niște stări proaste, o oboseală fizică și psihică și chiar simțeam nevoia să fug undeva departe de lume și de agitația de zi cu zi.

Citește și: Trei cabane decupate din povești, cu vedere la Piatra Craiului și gazde primitoare: Am fost la Aroa Mountain, în Plaiul Foii și acestea sunt motivele pentru care o să revin

Am ajuns vineri dimineață la Inspire View, o pensiune din Predeluț, un sat din Bran, aflat la vreo 110 km de Ploiești.

De cum am intrat pe străduța îngustă care duce către pensiune, mi-am dat seama că ajung unde trebuie, un loc retras și liniștit.

Curtea și priveliștea de aici sunt absolut minunate! Cred ca nu te poți plictisi să stai să te uiți la peisaj, munți, Castelul lui Dracula în depărtare, dealuri, verdeață, pomi, iarbă, nori… toate zici că-s dintr-o carte.

Când intri in pensiune, din nou ai o surpriză plăcută. Mirosul, curățenia, decorul cu canapele și mobilă veche, camerele, totul completează frumusețea din grădină.

Și dacă de obicei nu se poate ca totul să fie chiar perfect, aici chiar n-am găsit niciun cusur.

Personalul, de la angajați până la proprietarul pensiunii, sunt de o amabilitate extraordinară.

Ce e și mai fain e că la Inspire View au și bucătărie, unde gătește “bunica”. Iar mâncarea e delicioasă, de la șnițelul căruia nu știu ce-i face de e atât de bun, până la plăcinta cu mere și înghețată sau alte specialități, gen obrăjori de vițel.

Prețurile sunt mai mult decât decente, cazarea e undeva la 350 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, iar mâncarea și băuturile sunt mult mai accesibile decât la restaurant.

De servit s-au ocupat doi tineri, un băiat și o fată, adolescenți la liceu, care au fost numai un zâmbet, foarte atenți și respectuoși.

Citește și: O cazare mai altfel la Fundata. Casa Pelinica oferă cazare rustică autentică

Curtea pensiunii e foarte mare. Sunt foișoare acoperite, hamac, leagăne, tobogane, o trambulină și două măsuțe amplasate exact pe marginea dealului pe care se află pensiunea, de unde se poate admira tot peisajul care o înconjoară.

Mai e și terasa acoperită și locul de luat masa de la parter, unde se află și barul și bucătăria.

Micul dejun e sățios și bun, constă într-un bufet cu de toate. Mâncarea e proaspătă, gătită bine bine de bunica. Dacă ajungeți aici, să fiți pregătiți să plecați cu câteva kile în plus!

Ah, mai e și Hera, câinele lup care vine cu mingea să se joace, și Max, un grăsuț șchiop, dar și prințesa pisică siberiană care dau viață curții.

O să vă las aici câteva poze, care nu spun și nu arată nici pe sfert din ce e în realitate.

Acum înțeleg de ce verișoară-mea vine de cel puțin două ori pe an aici, pentru că locul ăsta te încarcă cu atât de multă liniște și calm, încât creează dependență!

P.S. Vremea nu a vrut să respecte prognoza meteo. Deși se anunțau ploi și frig, a fost soare și frumos, nici prea cald, nici prea frig. O scurtă ploaie de vară ne-a vizitat, însă a adus cu ea un curcubeu de vis, care ieșea exact dintr-un deal de lângă grădină.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți