Pasiunea pentru munte, plimbările cu bicicleta în natură și aerul curat m-au făcut să mă îndrăgostesc iremediabil în urmă cu mulți ani de masivul Piatra Craiului si de împrejurimile Zărneștiului.
Cum zona este una cunoscută din punct de vedere turistic, nu mi-a fost ușor să găsesc de fiecare dată cazare la prețuri accesibile, care să-mi asigure, pe lângă condițiile necesare unei ture pe munte, liniștea de care am nevoie la sfârșitul unei săptămâni aglomerate, dar și suficient spațiu pentru prietenii care mă însoțesc. Asta până când am găsit Aroa Mountain, pe Bârsa lui Bucur, zona Plaiul Foii.
Cum am ajuns prima dată la cabanele „de turtă dulce”
Orice concediu pe care ți-l petreci într-un grup mai mare de 10 persoane presupune răbdare și o organizare până la cele mai mici detalii ale timpului pe care urmează să îl petreci alături de oamenii dragi.
Anul trecut am hotărât ca perioada Paștelui să mi-o petrec alături de prieteni, pe cărările din Piatra Craiului și pedalând pe traseele de bicicletă din același masiv. Fiind în număr mare, am fost descurajat inițial că vom găsi un loc în care să încăpem toți, însă la Aroa am găsit nu doar o cabană ci trei. De atunci și până în prezent am revenit de patru ori.
Accesul la cele trei cabane decupate din poveștile copilăriei este facil, făcându-se în mare parte pe drumul asfaltat dintre Zărnești și Plaiul Foii, mai puțin ultimii 200 de metri pe care trebuie să-i parcurgi pe un drum de pământ bătătorit, dar care este mai bun decât multe străzi din Ploiești.
Chiar dacă am ajuns la o oră târzie, gazdele, Florin și soția sa, Fildiș, ne-au așteptat cu porțile deschise și ne-au ajutat să ducem bagajele de la mașini în cabane.
Ce am găsit la Aroa Mountain
Trei cabane de lemn, mobilate cu gust și utilate, astfel încât să nu duci lipsă de nimic. Fiecărei cabane îi este repartizat un grătar zidit în curtea spațioasă unde proprietarii au amenajat un loc pentru foc de tabără și unde poți și găti mâncare la ceaun.
De la prima vizită și până în prezent, Florin și Fildiș au reușit să introducă în circuitul turistic și o vilă de tip A-Frame, în apropierea căreia au amenajat un ciubăr, dar și o terasă.
Cum imaginile spun mai mult decât 1000 de cuvinte, vă invit să le vizionați pe cele de la finalul articolului, până atunci vreau să vă vorbesc despre prețuri și cum puteți lua legătura direct cu proprietarii, fără să fie nevoie să accesați Booking.com, deși sunt prezenți și acolo.
Cât m-au costat concediile și weekendurile la poalele Pietrei Craiului
Weekend-ul trecut, de vineri până duminică, am rezervat o întreagă cabană, cu o capacitate maximă de opt persoane, pentru 1 122 de lei. Dacă e mult sau puțin, concluzia aparține fiecăruia, însă pentru noi, patru persoane, a fost rezonabil.
De-a lungul timpului prețul/noapte/cabană nu a depășit 600 de lei în weekend, iar în cursul săptămânii am putut închiria și sub această sumă.
Ce trebuie să știi dacă vrei să rezervi o cabană
-Numărul de telefon al proprietarului: Florin – 0722 291 064;
-Urmează să ajungi într-o zonă liniștită, unde muzica la volum deranjant nu e permisă și faptul că, dacă nu faci parte dintr-un grup suficient de mare încât să ocupi alături de prieteni toate cabanele, este posibil să ai vecini;
-Accesul cu animale de companie nu este permis;
-Pentru folosirea ciubărului este necesar, după caz, rezervare sau anunțarea intenției cu cel puțin 24 de ore înainte;
-Cele trei cabane identice au fost deschise turiștilor începând cu anul 2020 și au o capacitate totală de 24 de persoane, fiind incluse și canapelele extensibile din living-uri. Cabana A-Frame are o capacitate maximă de patru persoane. Toate spațiile sunt încălzite cu calorifere;
-În apropierea locației există posibilitatea de închiriere de ATV-uri și, totodată, ai acces facil la toate traseele montane din Piatra Craiului;
-Proprietarii sunt constănțeni care au dat marea pe munte și au luat-o de la zero, investind pe lângă bani și foarte mult suflet în afacerea lor. Sunt deschiși oricărei propuneri aveți de gând să le-o faceți și vă sunt la dispoziție pe toată durata sejurului.