AcasăCazări/RestauranteO cazare mai altfel la Fundata. Casa Pelinica oferă cazare rustică autentică

O cazare mai altfel la Fundata. Casa Pelinica oferă cazare rustică autentică

Fundata este zona în care îți poți încărca bateriile pentru mai multe zile. Dacă vreți o cazare la Fundata intr-o casa rustica si primitoare, atunci Casa Pelinica este alegerea ideală. Veți avea parte de aer curat, peisaje frumoase și liniște. O astfel de cazare mai găsisem în Vama Buzăului.

Casa Pelinica reprezintă o cazare tradițională, într-o casă veche de peste 100 de ani. Casa a fost recent renovată, dar păstrează tot farmecul trecutului.

Mobilier rustic, tradițional, de 100 de ani

Amatorii de tehnologie vor fi puțin dezamăgiți – nu există televizor sau conexiune la internet. Asta nu e ceva rău, dimpotrivă, te poți deconecta de la rutina zilnică. Ca să nu fiți prea speriați – există totuși semnal la telefon.

Casa se închiriază integral pentru suma de 500 lei/noapte. Sunt disponibile 2 camere, fiecare având 2 paturi. Camerele păstrează mobilierul vremurilor trecute, una din camere având sobă de teracotă.

Citește și: Casa Colinița din Ciumârna este locul despre care încetasem să sper că mai există

În plus avem un hol, o mică bucătărie (cu un pat ce poate fi folosit la nevoie) și o baie. În bucătărie vom găsi tacâmuri, veselă, un prăjitor de pâine, o plită electrică și un filtru de cafea. Fiecare încăpere conține diverse obiecte ce reflectă specificul și tradițiile zonei.

Câinii au fost învățați să fie prietenoși cu oamenii, dar apără gospodăria de animalele sălbatice. Casa Pelinica este ultima casă locuită din Fundata. De aici începe coborârea, prin pădure, spre Moeciu – traseul durează circa 45 minute.

Peisajul este de vis

Este bine de știut că mașina se parchează la circa 250 metri de casă apoi veți urca pe jos – nu puteți ajunge cu mașina până în fața casei.

Ce mâncăm la Casa Pelinica

Gazda noastră, mama Țica vă pregătește gogoși delicioase sau plăcintă cu brânză. Dacă doriți (și vă recomand asta) puteți alege să luați un mic dejun cu brânzeturi obținute pe plan local. Mesele se pot servi în aer liber, iar în curte veți găsi și un grătar.

Platoul cu brânzeturi de la micul dejun

Puteți opta și pentru cină – veți decide împreună cu gazda ceea ce veți mânca. Alege Casa Pelinica pentru o cazare la Fundata într-o casă rustică și primitoare.

Va fi o experiență relaxantă și autentică ce îți va aminti de vacanțele la bunici.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți