Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Jurnal din Maroc – Revenirea acasă  – La escala din Viena, austriecii au simțit nevoia să facă exces de zel cu verificările grupului de români

O fi bine peste mări și țări, dar nicăieri nu este ca acasă. O tură care se anunța fără peripeții pentru ghidul Cristi Minculescu a fost schimbată radical, în primele zile, de vremea capricioasă. Dar au existat soluții, iar turiștii care l-au însoțit au avut parte de o experiență pe care nu o vor uita ușor. Totul a fost o aventură frumoasă, mai puțin escala de la Viena… Detalii, în ultima pagină a acestui jurnal!

Publicitate

Urmare de AICI

„Ultima zi a acestei ture din sezonul rece a început aproape de ora 09.00

Suntem relaxați și aproape lefteri și ne simțim „ca la 20 de ani, fără griji și fără bani“!  După micul dejun care se lungește destul de mult, alegem să mai facem o scurtă plimbare în piață, că poate mai găsim ceva de luat…pe datorie 😀

Publicitate

Se face într-o clipită ora 11.00, iar alarma telefonului sună, semn că trebuie deja să ne întoarcem. Din gașcă lipsesc doar cei doi Cristi care mai au, fie de cumpărat una, alta, fie de pozat câte ceva.

La întoarcere alegem un traseu un pic mai lung pe lângă zona de ateliere. Si aici găsești orice, de la tablouri, rame, saltele, mobilier, țesături, până la prăjituri. Intrăm în câteva și facem poze. Oamenii nu par deranjați de prezența noastră. Dimpotrivă!

În plimbarea noastră, ne întâlnim și cu chelnerul de la Riad. Terminase tura și era în drum spre casă. Se oprește zâmbitor să ne salute și este foarte fericit când îi propunem sa facem o poză, chiar acolo, în mijlocul străzii, în timp ce strângem ultimii bănuți pentru tips-ul lui. Se bucură sincer si ne urează drum bun și zbor ușor spre țară.

Publicitate

Este aproape 12.00 și de la Riad primesc mesaj că a ajuns ghidul marocan pentru transferul spre aeroport.

Bagajele sunt gata, așa că nu zăbovim prea mult. Pun la cale expediția din toamnă, în care este posibil să mai schimbăm un pic traseul și obiectivele.

Încărcăm bagajele, care sunt muuuuult mai mari după zilele de cumpărături, și plecăm, în sfârșit, spre aeroport.

Publicitate

În timp ce părăsim Marrakechul, în microbuz este mare agitație și voie bună spre amuzamentul șoferului. A fost frumos, dar cu toții suntem dornici să ajungem la ai noștri.

În 20 de minute suntem în aeroport.  Schimbăm ultimii dirhami, pentru că nu ai voie să părăsești țară cu moneda locală, și cântărim bagajele pentru a fi siguri că nu avem surprize la îmbarcare. Cam toți avem bagajul în jurul a 23 kg, așa că trecem fără probleme de toate verificările pentru îmbarcare. Timpul trece repede în aeroport, între parfumuri și câte un sandviș.

Urmează un zbor de patru ore spre Viena. În avion am discutat despre destinații viitoare, ateliere și echipament. Sunt câteva probleme cu aterizarea aproape de Viena, însă totul revine la normal și ajungem la timp.

Publicitate

În aeroport suntem doar vreo zece persoane care avem escală, toți din România, echipați în haine de munte… Avem de făcut verificarea bagajelor, însă, de data aceasta, avem de trecut și o probă a nervilor. Ne-au controlat ca pe niște suspecți de terorism. Mai aveau un pic, iar pe unii dintre noi ne dezbrăcau în costumul lui Adam.

L-am întrebat pe unul dintre polițiștii de frontieră de ce ne fac asta? Răspunsul a fost că așa vor ei… În plus, deranjat de „tupeul“ meu, a decis că e cazul să îmi facă verificări suplimentare, dar s-au străduit în zadar, că nu au avut ce găsi ca să-mi perturbe călătoria. După ce i-am salutat cu niște „neaoșe“ de-ale noastre, am mers către poarta de îmbarcare.

La 23.50 am ajuns cu bine la Otopeni! Suntem obosiți, dar suntem fericiți de experiența pe care am trăit-o, iar eu sunt încântat că muntele îmi scoate în cale oameni atât de frumoși, tipologii diferite, meserii diferite, dar cu o pasiune comună: înălțimile!

Publicitate

Pe Atlas, în Sahara, la Atlalntic și în „coloratul“ Marrakech vom reveni în octombrie! Vă aștept! Locurile nu sunt multe, iar cu cât ne adunăm mai repede, cu atât vom putea lua bilete de avion la prețuri mai bune! Detalii pe site-ul meu: https://sprevarf.ro/ , pe paginile lui de facebook: https://www.facebook.com/minculescu.cristian.7  https://www.facebook.com/pemuntecucristim, dar și telefonic/whatsapp: 0726279537“

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...