Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Biletul de avion al zilei: București – Nisa la 238 de lei dus-întors

Coasta de Azur este o destinație superbă tot timpul anului. Cu vreo patru ani în urmă, la un început de decembrie, am prins o vreme superbă, cu 22 de grade Celsius în termometre, ceea ce a fost ideal pentru o plimbare prin Nisa și împrejurimi.

Publicitate

Pentru luna ianuarie 2023, prețul unui bilet de avion, cu plecare sâmbătă, 28 ianuarie și întoarcere marți 31 ianuarie, este la un preț de 238 de lei la Wizzair, cu toate taxele incluse și bagaj mic de mână. Același preț este și pentru plecarea de pe 24 ianuarie, pentru cine are la dispoziție mai multe zile.

Avantaje: Nisa este pentru mulți o destinație inaccesibilă, deoarece, mai ales în sezon, este foarte scumpă. Din această cauză, o vizită în extrasezon, este o ocazie pentru oricine să poată vizita Coasta de Azur, mai ales dacă se optează pentru o vacanță de mai multe zile.

Orarul de zbor este unul foarte bun, iar transportul de la aeroport în oraș este rapid. Practic, nu faci mai mult de 30 de minute de când ieși din aeroport și până ajungi pe Promenade des Anglais.

Publicitate

Citeşte şi: Un city-break la Edinburgh… nu, nu ajunge doar unul

Din Nisa se poate ajunge ușor la Monte Carlo sau la Cannes, care merită cu siguranță vizitate. Transportul în comun pe Coasta de Azur este facil și relativ ieftin.

Cât timp ești în Nisa te poți bucura de spectacolul avioanelor care decolează și aterizează, multe dintre ele în apropierea orașului deoarece aeroportul este foarte aproape.

Nu în ultimul rând, culoarea apei este mult mai frumoasă în extrasezon, azuriul este mai intens, de fapt, probabail, de aici i se trage numele de „Coasta de Azur”.

Dezavantaje: Cazarea în Nisa este scumpă, așa că, ce economisești la transport, dai pe cazare. De asemenea, și mâncarea în Nisa este scumpă, fără 35-40 de euro de persoană nu scapi, într-un restaurant nu prea elegant.

Publicitate

În afară de acest major dezavantaj al prețului la cazare, nu am reușit să găsesc altul pentru care să nu profitați de acest preț.

Cum am mai spus-o în nenumărate rânduri, articolele cu recomandările de călătorie se adresează celor care au călătoriile în sânge, care își pot lua un ghiozdan în spate și să plece pentru a vizita un oraș, și celor care sunt dispuși să riște pentru că, fiind vorba de bilete de avion la o companie low-cost, orarul de zbor se poate modifica cu puțin timp înainte de călătorie.

***Prețul a fost găsit în data de 19.12.2022, la ora 08:45. Simularea a fost făcută pentru două persoane. Cu cât numărul pasagerilor este mai mare, cu atât șansele ca prețul biletelor să crească este mai mare.***

Publicitate

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...