Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Explorând Sicilia – Trei atractii turistice de neratat: Savoca, Forza d’Agro și Gole Alcantara

În articolul de azi vom vizita trei atractii turistice de neratat în Sicilia: Savoca, Forza d’Agro și Gole Alcantara. Începem cu…

Publicitate

Savoca

Satul Savoca a devenit celebru datorită unui film la fel de celebru – The Goodfather. O parte din filmări au fost realizate în Savoca de către Francis Ford Coppola, care are aici un loc dedicat. Urmați drumul SS 114 și în localitatea Santa Teresa faceți stânga (este indicator) către Savoca pe SP 19. Acest drum (SP19) de 4 km, este spectaculos, cu multe curbe, care trebuie abordate cu atenție, în special la scutere și motociclete.

chiesa di san nicolo savoca
Chiesa di San Nicolo, Savoca

Satul medieval, parcă uitat de lume, se parcurge la pas, pe străduțe înguste. În cele din urmă veți ajunge în vârful dealului, unde este Chiesa di San Nicolo, a cărei siluetă se zărește de departe. Este nevoie de maxim o oră ca să parcurgeți agale tot satul (dacă nu vă opriți să mâncați), dar merită să ajungeți aici.

Bar Vitelli

În 1971 regizorul Francisc Ford Coppola a ales barul Vitelli drept decor pentru cele mai faimoase scene din capodopera Nașul (The Goodfather). Bar Vitelli este menținut în aceeași stare ca în urmă cu peste 50 de ani. Poate vă amintiți că de aici, alaiul lui Don Corleone a plecat spre biserică, unde a dus-o la altar pe Apollonia (fiica proprietarului barului).

Publicitate

Din bar se aud acordurile muzicii siciliene, iar la intrare găsiți și fotografii cu secvențe din film. Din piațeta din fața barului se deschid panorame frumoase. Mi-a plăcut foarte mult acest sătuc liniștit și vă recomand să-l includeti pe lista voastră cu obiective din Sicilia.

Forza d’Agro

Acest sat a fost și el gazda unor secvențe din același film. Mai mare decât Savoca, Forza d’Agro este poziționat sus și are multe străduțe medievale, exclusiv pietonale. Este relaxant să te plimbi liniștit, eventual cu o înghețată la purtător.

biserica forza d agro sicilia
Biserica din Forza d’Agro, Sicilia

Din micul parc Villa Comunale aflat pe o stâncă aveți peisaje minunate spre coasta Mării Ionice și cu satele de lângă mare. Am plecat către Taormina cu multe amintiri frumoase, după o zi în care am văzut locuri minunate.

Publicitate

Gole Alcantara

La circa 20 km de Taormina este un parc botanic și geologic – Gole Alcantara. De pe autostrada A 18 urmați ieșirea spre Giardini Naxos și apoi drumul SS 185. În parcul cu vegetație mediteraneeană (flori, cactuși, lămâi, portocali) puteți vedea și cheile Alcantara. Aceste chei reprezintă un canion din lavă cu pereți înalți de vreo 50 m prin care curge râul Alcantara.

gole alcantara sicilia
Gole Alcantara, o atracție care nu trebuie ratată în Sicilia

Formele ciudate ale rocilor bazaltice de proveniență vulcanică, atrag privirile și obiectivele aparatelor foto. Jos, la baza cheilor se poate ajunge la pas pe scări sau cu liftul. Prima variantă este mai interesantă pentru că puteți vedea mai bine rezultatul acțiunii apei de-a lungul anilor.

Citește și: Sicilia – o poveste fără sfârșit atât pentru cei mari cât și pentru cei mici

La ieșirea din chei o mică plajă cu pietriș așteaptă amatorii de bronz – poate că vara te poți răcori în apă, dar în aprilie este exclus. În perioada iunie-septembrie, când apa este scăzută, cheile pot fi parcurse la picior și se închiriază cizme de pescar. La ieșirea din parc, un restaurant cu terasă poate fi o opțiune binevenită pentru cei care doresc o gustare, un suc sau o cafea.

Publicitate

Dacă ajungeți în Sicilia notați în agendă și aceste 3 atractii turistice de neratat: Savoca, Forza d’Agro si Gole Alcantara.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...