AcasăCircuiteOrașul-stațiune Interlaken din Elveția nu este doar punctul de plecare spre atracțiile...

Orașul-stațiune Interlaken din Elveția nu este doar punctul de plecare spre atracțiile din regiunea Jungfrau

În acest articol vom vedea una din numeroasele atractii turistice din Alpii Elvetieni – Interlaken. Orașul dintre lacuri, Interlaken, este un orășel elvețian cosmopolit și elegant. Locația este un bun punct de plecare pentru turiștii care doresc să viziteze atracțiile din regiunea Jungfrau.

Din gara Interlaken Ost, cu trenul, se ajunge ușor în Grindelwald, în valea Lauterbrunnen și în Wengen. Tot din Interlaken se poate pleca în excursia spre Jungfraujoch, unde veți ajunge la peste 3500 m altitudine.

Orașul-stațiune, Interlaken, este așezat la 600m altitudine și flancat la est și la vest de 2 lacuri cu ape turcoaz, Brienzersee și Thunersee, unite de râul Aare. Principala arteră a orașului, Höheweg, leagă cele două gări Interlaken Ost și Interlaken West.

Magazinele cu ceasuri la ei sunt ca farmaciile la noi

Aleile sunt străjuite de copaci și decorate cu multe flori. Vom vedea multe magazine cu ceasuri (cam cum sunt farmaciile pe la noi), dar și case sau hoteluri superbe.

Cel mai elegant pare a fi Grand Hotel Victoria-Jungfrau, un hotel de 5 stele ce oferă vedere spre faimosul vârf, Jungfrau. Kursaal este o altă zonă frumoasă cu foarte multe flori plus un ceas floral. Aici se țin concerte sau piese de teatru.

Citește și: Wengen, stațiunea montană de top din Elveția , este punctul de plecare ideal pentru a explora Țara Cantoanelor

Interlaken și satele din apropiere oferă o varietate de locuri de cazare – vă puteți alege una de. Credeți sau nu, puteți găsi cazare cu 150-200 lei/persoană, în apartamente sau case de închiriat.

Harder Kulm

Un alt obiectiv turistic important este Harder Kulm. De la gara Interlaken Ost mergeți pe jos câteva minute și veți ajunge la stația funicularului. De aici vom urca la altitudinea de 1322 m – drumul durează 12 minute și este gratuit dacă aveți Jungfrau Travel Pass. Fără acest pass, prețul pentru 1 bilet dus-întors este de 40 chf sau 20 chf/sens.

Funicularul, vechi de peste 100 de ani, funcționează de pe la jumătatea lunii aprilie până la sfârșitul lunii noiembrie. De la stația de sus a funicularului, mergeți 5 minute pe aleea care duce spre punctul de belvedere.

De la stația de sus a funicularului, mergeți 5 minute pe aleea care duce spre punctul de belvedere.

Restaurantul Panorama are o terasă primitoare unde puteți mânca sau savura o băutură. Platforma suspendată oferă priveliști minunate spre cele 2 lacuri sau spre valea Lauterbrunnen. Uneori este coadă pentru fotografii astfel că e nevoie de puțină răbdare.

Citește și: Plajele din Oostende și De Haan – nelipsite din cadrul unei vizite în Belgia, la Marea Nordului

O parte din podea este din sticlă, astfel încât senzațiile sunt accentuate. Dacă aveți vreme bună puteți vedea și faimoasele vârfuri – Eiger, Mönch și Jungfrau. Aici este locul perfect pentru a face fotografii deosebite. Vizitați regiunea Jungfrau, una cu numeroase atractii turistice din Alpii Elvetieni – Interlaken este doar unul din obiectivele zonei.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți