AcasăCircuiteElveția, Grindelwald-First: poteca agățată First Cliff Walk, lacul Bachalpsee și telecabina Eiger...

Elveția, Grindelwald-First: poteca agățată First Cliff Walk, lacul Bachalpsee și telecabina Eiger Express

În regiunea Jungfrau avem un alt obiectiv turistic de top – Grindelwald-First. Grindelwald este o altă stațiune montană faimoasă, așezată la o altitudine de 1034 m, la poalele muntelui Eiger.

Se ajunge ușor cu trenul din Interlaken (direct) sau din Lauterbrunnen (cu schimbare în Zweilütschinen). Veți coborî la capăt, în stația/gara Grindelwald. A nu se confunda cu Grindelwald-Terminal, stația de unde pleacă telecabinele spre Eigergletscher și Männlichen/Wengen.

De la gară faceți o plimbare agreabilă de circa 10-12 minute până la stația telecabinei First.

O plimbare agreabilă până la telecabină

Telecabina este gratuită cu Jungfrau Travel Pass și vă duce în 25 de minute până la 2100 m. Noi cumpărasem din prima zi acest card – fără card, un drum dus-întors costă 64 CHF. Dacă sunteți dornici de adrenalină, puteți încerca și alte atracții de aici:

Dacă vrei să te simți ca un vultur – First Glider este varianta potrivită. Sau poate vrei să cobori cu 84 km/oră – atunci First Flyer este pentru tine. Îți dorești să cobori cu un cart, pe un drum de 3 km – alege First Mountain Cart.

First Cliff Walk

Primul obiectiv pe care nu trebuie să-l ratați este First Cliff Walk.

Construcția aceastei poteci agățate de munte a fost sponsorizată de producătorul de ceasuri Tissot.

poteca First Cliff Walk

Traseul cu sens unic se parcurge în 10 minute, dar cu siguranță va dura mai mult. Vă veți opri pentru a face fotografii splendide cu peisajul înconjurător.

Citește și: Podul Highline 179 din Tirol este recomandat doar celor dornici de adrenalină

Poteca metalică se termină pe o platformă suspendată de unde priveliștea este amețitoare. Există senzații tari, deci a se evita de cei care au ceva temeri.

Lacul Bachalpsee

Scopul nostru era să ajungem la lacul Bachalpsee. Traseul durează 60-75 de minute, în funcție și de cât de dese vor fi pauzele pentru ședințele foto.

Traseul nu este greu, doar că este nevoie de încălțămintea potrivită. Se mai urcă, se mai coboară, dar per ansamblu nu sunt dificultăți. Flora montană se desfășoară pe pantele munților.

Lacul este de poveste

Pe lângă potecă putem vedea gențiana albastră și bujori galbeni de munte. Lângă lac vă puteți așeza pe iarbă să vă odihniți – cele câteva băncuțe sunt mereu ocupate. Cu siguranță, veți face fotografii reușite pentru că vă ajută și peisajul superb.

La întoarcere am avut noroc și am văzut capre negre (eee…nu erau chiar negre). Peisajul este diferit, ai în față mereu masivul Wetterhorn și te vei opri pentru fotografii. În apropiere de stația telecabinei, First Cliff Walk se vede perfect.

De pe un versant abrupt se lansau amatorii de parapantă. Dacă ajungeți în zonă, nu ratați acest obiectiv turistic de top – Grindelwald-First. Am petrecut aproape 5 ore într-un decor fabulos, dar ziua nu se terminase.

Eiger Express

Din Grindelwald am luat trenul o stație până în Terminal. De aici am urcat cu cea mai modernă telegondolă pe 3 cabluri din lume. O realizare de top, având în vedere că telegondolele au 24 de locuri pe scaune și se succed la un interval de 15-20 de secunde.

Beneficiind de Jungfrau Travel Pass, ne-am plimbat de 3 ori cu această telegondolă excepțională. Traseul dintre Grindelwald și stația Eigergletscher se parcurge în 15 minute și scurtează cu 45 de minute drumul spre Jungfraujoch.

Cea mai modernă telegondolă din Europa

Stația Eigergletscher, deschisă în 2020, este o altă construcție impresionantă pe 3 etaje. Dispune de stație de tren, de telegondolă, restaurant, toalete, magazin de suveniruri, free wi-fi.

De aici pornesc și numeroase trasee montane, iar iarna este raiul schiorilor. Peisajul spre masivul Eiger și Mönch este unul copleșitor cu numeroase cascade. De aici am luat trenul spre Wengen și astfel am încheiat o altă zi memorabilă.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți