Idei de weekend:

O jumătate de zi la Bușteni: Castelul Cantacuzino sau… cum să dezamăgim turiștii

România este o țară frumoasă, care are multe de...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Grădina verde a stațiunii Venus. Resort Dana, un loc de unde nu aș mai fi vrut să plec

Că litoralul românesc are atâtea minusuri, încât nu știu când sau dacă se va putea vorbi vreodată, la noi, de calitate în turism, asta o știm cu toții.

Publicitate

Totul e o dezamăgire. De la străzi sparte, tone de gunoaie, plaje murdare, o Mare Neagră plină de dejecții, manele până în zori și terase unde prețurile practicate concurează cu destinații turistice exotice, deși serviciile lasă clar de dorit. Te încearcă, așa, ajungând în stațiunile noastre, un soi de nostalgie, pentru cei care încă mai simt asta, a vremurilor demult apuse.

Parcă nici nu zici că s-au scurs 32 de ani de la Revoluție. Nici nu zici că ar fi trebuit să învățăm ceva și că am avut tot timpul din lume să face asta. Pe litoralul românesc, clar îți trebuie un ghid de supraviețuire dacă vrei să reziști. Pe banii tăi. Mulți.

Citește și: Cum să iubesc litoralul românesc, dacă el nu mă iubește pe mine?!?!

Publicitate

Resort Dana, un adevărat paradis verde cu 200 de specii de plante

Ceva, totuși, mie, în aceste șase zile petrecute la Mangalia, mai exact în stațiunea Venus, mi-a plăcut. Hotelul ales, un resort de patru stele, m-a impresionat încă de la primul pas făcut în interiorul grădinii. Fiindcă, da, hotel Dana are o adevărată grădină botanică. Îl pot numi cu ușurință paradisul verde al litoralului românesc.

Grădina botanică a Hotelului Dana

Grădina exotică de peste 15.000 de metri pătrați ascunde nu mai puțin de 200 de specii de plante. Mi-a povestit nea Marian, grădinarul pe care, zi de zi, îl vedeam udând plantele și tunzând iarba cu o grijă și o atenție absolut impresionante. „Trebuie, doamnă, nu vedeți ce minunății avem aici?! Ăștia sunt copiii mei pe care nu i-am avut niciodată”.

Publicitate

Într-adevăr, de la plante perene sau sezoniere, la plante medicinale și tropicale, trandafiri, cactuși și arbori mai mici sau mai mari, totul în acest veritabil parc dendrologic, „respiră” curat, prospețime și frumos.

O multitudine de plante

Aer mediteranean la malul Mării Negre

Resortul  este unul caracterizat de simplitate, eleganță și bun gust. Situat la 500 de metri de plajă, are o arhitectură diferită față de restul unităților de cazare din zonă. Practic, e alcătuit dintr-un corp principal și mai multe vile cu aspect mediteranean.

Publicitate

Camerele au toate mobilier nou și „aerisit” așezat, iar curățenia este cuvântul de ordine. Nu am fost pusă, pe parcursul celor șase zile, în situația de a cere ceva la recepție. Și asta fiindcă personalul, extrem de amabil și atent, are grijă să anticipeze toate nevoile clientului.

Pe lângă curățenie și bun gust în materie de design interior, pe lângă spectaculozitatea grădinii botanice, parte a resortului, am fost plăcut impresionată de toate facilitățile oferite.

Piscina Hotelului Dana

Ce-i drept, recenziile favorabile m-au făcut să fac rezervarea aici, însă, am fost un pic sceptică fiindcă părerile și gusturile…nu se comentează. Nu am avut motive să fiu așa. Tot ce înseamnă informație oferită pe internet sau fotografie cu acest resort coincide, întru-totul, cu realitatea. Piscina hotelului, barul, restaurantul, pizzeria unde am mâncat cea mai bună pizza pe vatră, locul de joacă pentru copii… toate extrem de bine puse la punct.

Publicitate

Confort și calitate, dacă ar fi să găsesc cuvintele menite să caracterizeze acest loc. Prețul plătit pentru doi adulți și un copil ( 4000 de lei) a fost unul pe care nu l-am regretat, dacă pun în balanță serviciile de care m-am bucurat.

 

Mâncarea? Senzațională!

Aud persoane dezamăgite de felurile deloc variate, de băuturile diluate cu apă până la faza de nesimțire, de mâncare „rulată” de la o zi la alta fără nici cea mai mică jenă. Oameni care și-au luat vacanțe „all inclusive” ( fie la noi, fie la vecinii bulgari) și care s-au trezit în situația în care nu prea au avut ce să le dea să mănânce copiilor. Nu a fost, din fericire, și situația la acest resort din Venus.

Publicitate

De la mâncare rece și caldă, extrem de diversificată, până la platouri cu fructe, deserturi variate, sucuri, apă și o cafea absolut minunată, totul, aici, și din acest punct de vedere a fost la superlativ.

Dacă ar fi fost după mine, nu aș fi părăsit acest resort, șase zile cât am stat aici. Așa cum scriam, într-un articol anterior, odată ieșit pe poarta hotelului, te lovește românismul autentic. Și lipsa a… tot.

Infrastructură stradală, raport corect preț -calitate la mai toate terasele din stațiune, „afaceriști” puși doar pe căpătuială, mizerie cât vezi cu ochii, kitsch peste tot de ai putea deschide un muzeu în acest sens, plaje murdare, indolență atât din partea oamenilor, cât și a autorităților locului, și o bătrână Mare Neagră tristă și ea să fie mereu și mereu considerată de „mâna a doua”.

Publicitate

Cele mai noi

Escapadă în Santorini. Da, se poate și cu buget redus

La final de septembrie, pentru că trecuse nebunia aglomerației...

IrisGold, povestea nașterii unor bijuterii, simbol al insulei Thassos

Cine a fost măcar o dată în insula grecească...

Cea mai frumoasă amintire din Thassos: O bijuterie din marmură de la Ladis Marble Art

Deoarece în concediul acesta în Thassos ne-am axat în...

Vizită la fabrica de ulei de măsline Sotirelis: Tradiție, știință și preocupare pentru excelență

Atunci când întrebi „Care este cel mai bun ulei...

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

6 COMENTARII

  1. Articol tipic românesc de influencer care denaturează (interesat sau nu) realitatea. 4.000 de lei 6 zile 2 adulți și un copil la un hotel la jumătate de km de plajă, cu demipensiune, e super ok? Pe bune? Eu plec săptămâna viitoare în Bulgaria 3 adulți la un hotel PE PLAJĂ, All inclusive, 6 zile, 4.100 lei.

  2. Mobilier vechi,uscator de haine ruginit, curățenia lasă de dorit,plaja hotelului cu apa foarte murdară și urat mirositoare,plasa de țânțari de la balcon nu se închidea,piscina foarte adâncă…….eu așa aș descrie acest resort,sau cel puțin camerele vilelor din resort.In niciun caz nu sunt de trei stele.
    A, și parcarea hotelului costa 15 lei /zi……

  3. Un loc minunat … Oare ??? Am platit integral sejur de 8 zile inca din ianuarie…confirmare rezervare, voucher, toate ok. In ziua cazarii, la jumatatea drumului spre mare sunt anuntata ca nu mai au disponibilitate de cazare decat pentru o noapte. Un loc tare minunat si foarte serios cu clientii. Halal resort, falsa publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Escapadă în Santorini. Da, se poate și cu buget redus

La final de septembrie, pentru că trecuse nebunia aglomerației de sezon și pentru că aveam trei zile la dispoziție, am ales să încercăm o...

IrisGold, povestea nașterii unor bijuterii, simbol al insulei Thassos

Cine a fost măcar o dată în insula grecească Thassos, și iubește bijuteriile, a trecut cu siguranță pragul unui magazin al fabricii de bijuterii...

Cea mai frumoasă amintire din Thassos: O bijuterie din marmură de la Ladis Marble Art

Deoarece în concediul acesta în Thassos ne-am axat în principal pe interacțiunea cu oamenii, cu localnicii, am ajuns în a doua seară a noastră...
Publicitate