Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Aliante B&B, o cazare decentă pentru un weekend la Pisa

Scriam în urmă cu ceva vreme despre excursia de weekend la Pisa pe care am preferat-o în detrimentul Văii Prahovei. Pe lângă comoditatea drumului și a prețului scăzut, s-ar mai adăuga acestui weekend și cazarea care, deși nu este pentru cei mai pretențioși, este o soluție de buget pentru cei care vor să viziteze orașul italian.

Publicitate

În alegerea cazării am ținut cont de câteva aspecte: baie privată, apropierea de aeroportul din Pisa, apropierea de gară și, nu în ultimul rând, o terasă, ceva, în apropiere în caz că aveam nevoie să luăm câte ceva de-ale gurii.

Apropierea de aeroport era necesară pentru că aterizam noaptea la ora 23:00 în Pisa și era cel mai comod să ajungem pe jos la cazare de la aeroport.

Așa cum spuneam și în articolele anterioare, Pisa este un oraș pe care îl parcurgi ușor pe jos fără să ai o condiție fizică de invidiat, așa că nu a fost prea complicat să găsim cazarea pe care ne-o doream, din punct de vedere al poziției. Mai greu puțin a fost cu prețul pentru că Italia, deși nu are prețuri exagerate, este totuși Europa de Vest, așa că… multe cazări depășeau bugetul alocat.

Publicitate

Aliante B&B a fost cazarea ideală pentru noi

În cele din urmă soluția s-a numit Aliante B&B, pe Via Guglielmo Marconi 2, un „bed&breakfast” care, în prețul de 640 de lei pentru două nopți camera dublă, în condițiile pe care le căutam (baie privată, aproape de gară și de aeroport) oferea și mic dejun. Asta înseamna aproximativ 320 de lei pe noapte… convenabil, nu?

De la aeroport la cazare am parcurs pe jos aproximativ 700 de metri. Vremea la sfârșit de ianuarie, la ora 11 noaptea, era caldă și fără vânt. Nu erau mai mult de 11-12 grade, dar plăcut față de vremea de acasă în aceeași perioadă, așa că plimbarea a fost o plăcere.

Accesul în clădire și în cameră s-a făcut fără contact direct cu reprezentanții unității de cazare, pe baza informațiilor și codurilor trimise pe whatsapp.

Publicitate

B&B-ul ocupă două etaje ale unei clădiri vechi fără lift. Acesta este motivul principal pentru care scorul pe booking nu este tocmai bun, dar noi nu aveam probleme cu așa ceva. Îmi închipui însă că, pentru persoanele cu probleme de mobilitate, acest aspect poate reprezenta un inconvenient.

În rest, camera simplă dar dotată cu absolut tot ce aveam nevoie, inclusiv sticlă de apă. În plus totul era curat. Deși nu am stat decât două nopți, patul s-a făcut zilnic, ceea ce este mai puțin obișnuit la cazări de acest tip.

aliante b&b pisa
Vedere din balconul de la ultimul etaj

Citește și: Turnul din Pisa – o experiență care nu trebuie ratată măcar o dată în viață

Ce ne-a plăcut a fost faptul că în cameră exista un calorifer electric, pe care l-am folosit. Clădirea fiind veche, neizolată termic și cu tavanul înalt, peste noapte era destul de răcoare așa că prezența caloriferului electric a fost mai mult decât binevenită.

Publicitate

Micul dejun, în opinia mea a fost mai mult decât suficient, deși unele comentarii de pe booking îl menționau ca fiind „sărăcăcios” sau „lipsit de diversitate”. Nu pot să-i înțeleg pe oamenii ăștia, pe cuvânt. Ai trei tipuri de brânză, trei tipuri de mezel, chifle, pâine feliată, iaurt, lapte, sucuri, apă, cafea, croissant, gem, unt, roșii. Ce-ți mai trebuie? Cât poți să mănânci? Mă rog…

La 50 de metri de cazare erau două restaurante/terase, dar la una din ele, Fratelli D Auria, trebuie rezervare dacă vrei să mănânci acolo. Noi ne-am descurcat însă la cealaltă, Il Quatro Giusto Pizza, unde am mâncat o pizza extraordinară cu 6-8 euro în funcție de topping.

Per total, weekendul la Pisa s-a dovedit a fi unul chiar reușit și, mai mult decât atât, mult mai ieftin decât am fi reușit să-l scoatem pe Valea Prahovei. Cazarea la Aliante a fost ce ne trebuia nouă, nu lux, dar decentă și curată. Cu siguranță, la o eventuală întoarcere la Pisa, vom opta pentru aceeași cazare, dacă va fi disponibilă și pentru că pizza aceea de la Il Quatro Giusto este cu adevărat genială! 😉

Publicitate

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...