AcasăCazări/RestauranteRed Zebra Apartments din Balcic: ca acasă dar la mare

Red Zebra Apartments din Balcic: ca acasă dar la mare

„La mare” este un fel de a spune, dar este clar o alternativă excelentă pentru un mini-concediu în plin sezon turistic.

Atunci când vrei, pe ultima sută de metri să pleci în câteva zile de vacanță pe litoral în plin sezon, te aștepți să ți se ia și „pielea de pe tine”, cum se spune. Dar, uneori, nu este chiar așa…

La început de iulie, dorindu-ne o escapadă de 3-4 zile undeva la bălăceală pentru copii, ne-am aruncat o privire pe booking pe ofertele de pe litoral. Bineînțeles că scorurile depășeau clar bugetul nostru alocat acestui mini-concediu neplanificat.

Singura cazare care se mula pe cerințele noastre am găsit-o în Balcic, la ceva distanță de plajă, într-un complex rezidențial: Red Zebra Apartments. „Mamiii, avem piscină, aici mergem!”, au decretat copiii.

Citește și: ApartHotel Prostor Kavarna, sau de ce NU mă duc pe litoralul românesc

Așa că am optat pentru 3 nopți, în perioada 2-5 iulie, pentru un apartament cu un dormitor, baie și bucătărie la prețul de 877 de lei cu anulare gratuită. (De când cu pandemia optăm de fiecare dată cu anulare gratuită).

Prețul, dacă ținem cont că era pentru o familie cu 3 copii, nu e deloc mare. O cazare decentă, unde nu dormi claie peste grămadă 5 inși în aceeași cameră, la un preț de doar 300 de lei pe noapte, nu ai nicio șansă să găsești la noi. Credeți-mă, am încercat!

Revenind…

Cu o săptămână înainte de plecare, am fost contactați de proprietate, care ne-a oferit o noapte în plus gratuită dacă rezervam direct la ei. Nu știu dacă politica booking este în concordanță cu această practică (presupun că nu), dar nu este prima dată când primim oferte de acest gen.

În Grecia mai ales, de câte ori am rezervat pe booking, ne-au contactat proprietarii cu oferte ca să rezervăm direct.

Știind cum se procedează, doar nu eram fraieri să refuzăm. Astfel, cele 3 nopți la 877 de lei, s-au transformat în 4 nopți la același preț, adică undeva la 220 de lei pe noapte.

Condițiile de cazare

Deși am ajuns foarte devreme (cam pe la ora 11.00), camera era gata. Pentru noi a fost perfect deoarece ne-am putut bucura din plin și de prima zi a sejurului, ceea ce de obicei nu se întâmplă.

Apartamentul avea livingul în formă de L și acolo erau două canapele extensibile. Dormitorul, separat, avea un pat dublu.

În sertare existau prosoape, perne și lenjerie în plus, astfel că nu a lipsit nimic de pe patul vreunui copil.

Ce m-a mirat a fost curățenia. Citisem pe booking că nu ar fi tocmai curat și am fost surprinsă să constat că, cel puțin apartamentul pe care noi l-am avut, era chiar foarte curat. Da, ustensilele de bucătărie, de exemplu, nu erau noi, dar erau curate. Și tot așa… Nu cred că poți cere să se schimbe vesela pentru fiecare turist.

Citește și: Balcic, Balchik, Balchick – oricum l-ai scrie este tot celebra stațiune bulgărească peste care se așterne paragina an de an

Ca minus la cazare aș trece pielea ecologică a canapelelor extensibile. Deși este mai practică și mai igienică decât stofa, este îngrozitor să întinzi un cearceaf pe așa ceva. Adică de întins îl întinzi, dar dimineața îl aduni de pe jos… Un minus, într-adevăr, dar cred că singurul.

Pentru cei interesați, la baie nu există geluri, săpunașe, șamponele, etc. Dar, presupun, că la prețul ăsta nu are nimeni pretenții de așa ceva. La bucătărie există însă detergent de vase.

De asemenea gunoiul nu îl ia nimeni, nu face nimeni curat în apartament pe durata sejurului. Dacă ceri ți se dau saci de gunoi și îi duci tu la pubela aflată lângă curtea complexului.

Repet, este o cazare în regim self-catering, te gospodărești singur.

Piscina complexului, locul unde am petrecut cel mai mult timp

Chiar a doua zi dimineață, după ce am ajuns, am observat pe geam (care dădea înspre piscină) un tip cu un set de eprubete care lua apă din piscină. Pe același tip, cu același „instrumentar” l-am văzut și în ziua de dinainte plecării. Când am întrebat cine era, ni s-a spus că verifică apa din piscină.

…un tip cu un set de eprubete care lua apă din piscină

Având în vedere că, deși nu am stat decât 4 nopți, l-am văzut de 2 ori, e clar că se verifică destul de des calitatea apei din piscină, ceea ce dă un sentiment de siguranță în plus.

Așa cum știam încă din momentul rezervării, distanța până la plajă era considerabilă, dar ne-am asumat acest aspect. Nu am fost foarte afectați pentru că oricum plaja din Balcic nu este printre preferatele noastre. Noi venisem în primul rând pentru bălăceala copiilor și ei au fost mai mult decât fericiți să se bălăcească în piscină.

Dimensiunea acesteia era de-a dreptul generoasă, avea și secțiune pentru copii iar în perioada în care noi am fost nu era prea multă lume. Șezlonguri erau pe alese, ori la umbră, ori la soare, așa că nu prea am avut motive să plecăm să căutăm distracție în altă parte.

Citește și: Marea Neagră poate fi savurată într-un fel unic la bulgari, pe stâncile de lângă Balcic. Și o recomandare: fugiți de plaja ”Heroes”

Administratorii complexului, un cuplu, sunt foarte drăguți, știu limba engleză bine, doar că el vorbește puțin prea mult… 😊

Am aflat că sunt ruși care administrează proprietăți în Thailanda, Cipru și Bulgaria. Doar vara sunt la Red Zebra, în rest se mută în funcție de sezon.

Din punct de vedere raport calitate-preț, nu am ce să reproșez. Am citit comentarii pe booking în care oamenii dădeau note mici pentru că distanța față de plajă este mare, sau pentru că nu au avut șampon. Nu înțeleg, dacă faci o rezervare, se consideră că știi unde te duci, știi că e distanța mare față de plajă, nu este chiar corect să depunctezi unitatea de cazare pentru ceva ce ți-ai asumat.

Împrejurimile cazării

Când vii prima dată, peisajul este dezolant, zona pare chiar nesigură. Sunt multe case părăsite, construcții începute și neterminate, imaginea de ansamblu este „scary”, vorba copiilor. Dar, în ciuda acestui fapt, am mers în fiecare seară pe jos (deoarece administratorii ne asiguraseră că zona e sigură) și ne-am întors după lăsarea întunericului. Niciodată nu s-a întâmplat nimic. Ba chiar în ultima seară, ne și bucuram de cât de liniște era.

În vecinătatea cazării nu este niciun restaurant. Cred că cel mai apropiat este la peste 800 de metri, dacă nu chiar 1 kilometru. Nu a fost însă o problemă. Seara era chiar plăcut să ne facem plimbarea dus-întors.

Una peste alta, dacă mâine ar fi să am 3 zile libere și să vreau să-mi duc copiii la bălăceală sau să vreau să mă plimb seara pe digul de la Balcic, aș contacta fără să ezit Red Zebra Apartments. Sunt convinsă că îmi vor face o ofertă foarte bună din nou… 😉

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți