AcasăCazări/RestauranteApartHotel Prostor Kavarna, sau de ce NU mă duc pe litoralul românesc

ApartHotel Prostor Kavarna, sau de ce NU mă duc pe litoralul românesc

Anul acesta, după ce Grecia a intrat pe lista roșie, a trebuit să ne reorientăm în ceea ce privește concediul „de mare” al copiilor. Nu voiam să blocăm copilul nevaccinat 2 săptămâni în casă în carantină. Așa că am anulat rezervarea în Grecia și ne-am îndreptat atenția spre Bulgaria.

La vremea respectivă, Bulgaria era pe lista verde. La ritmul de creștere al numărului de cazuri, ar fi ajuns cel mult pe galben la final de august – început de septembrie, când aveam noi planificat concediul. Și exact așa s-a și întâmplat.

Rezervarea la Prostor

Având în vedere că nu suntem adepții conceptului all inclusive, am căutat pe sfântul booking.com un sejur de 7 zile la Kavarna.

Ne-am orientat spre Kavarna deoarece știm stațiunea, știm plaja de acolo, care este ideală pentru copii, știm cam tot ce mișcă în zonă. Da… și ne plac murele sălbatice de pe marginea drumului! 😊

Vedere dintr-un balcon

Inițial ne-am uitat la Marina Residence, unde mai fusesem câteva zile cu un an înainte. Apoi ne-am adus aminte că, fix lângă Marina, există Hotel Prostor, care are și restaurant. Acolo mâncasem când fusesem cazați la Marina.

Da, diferența de preț era ceva… cam vreo 6-700 de lei, dar merita, am considerat noi.

Așa că, undeva la jumătatea lunii iulie, am rezervat 6 nopți la Hotel Prostor în perioada 30 august – 5 septembrie 2021. Am optat pentru un apartament cu 2 dormitoare, fiecare cu pat dublu și balcon, 1 living cu canapea extensibilă și balcon, 2 băi și bucătărie. Prețul total, cu mic dejun inclus, a fost de 824 de leva, adică aproximativ 2.150 de lei.

Condițiile de cazare

În ceea ce privește dimensiunea apartamentului, aceasta era mai mult decât generoasă. Livingul imens avea și televizor (pe care nu l-am pornit) și o masă de 4 persoane. Nici pe aceasta nu am folosit-o deoarece am luat masa ori pe unde am fost plecați, ori jos, la restaurant.

Citește și: Un sejur la sud de Varna în Bliznați-Kamchia poate fi ceea ce căutați pentru vară

Cele două paturi duble au avut saltele diferite. Unul saltea tare, unul saltea moale… prea moale pentru gustul nostru. Dar nu a fost de nedormit. Erau, evident, noi. Dar nu tocmai potrivite nevoilor noastre. Dar… doar nu le cumpăram…

Spațiile de depozitare generoase se găseau în ambele dormitoare. În living exista doar o comodă cu sertare.

Băile, două la număr, arătau impecabil. Una avea duș, alta era baie de serviciu: doar toaletă și o chiuvetă mică. Oricum, pentru noi a fost mană cerească, nu am stat la coadă la baie dimineața. 😊

Bucătăria era utilată cu minimul necesar. Negătind nimic, nu ne-a interesat aspectul. Frigiderul, deși mic, ne-a fost suficient.

Facilitățile ApartHotelului Prostor

„Fii atentă! Ce arată ăștia în poze pe booking ca fiind piscină, e posibil să nu poată fi folosită. Eu, din câte am văzut, e cam înghesuită între pereți…”, îmi spune soțul ca să mă pregătească…

Nu că aș fi eu mare fan apă sau piscină, dar copiii, când au auzit de piscină, au sărit în sus de bucurie.

Așa că, odată ajunși, am inspectat în primul rând piscina. Nu e mare, dar a fost suficientă pentru copiii noștri și pentru încă patru copii pe care i-au cunoscut acolo. Ceea ce e de menționat este faptul că are și piscină pentru copii mici.

Citește și: Marea Neagră poate fi savurată într-un fel unic la bulgari, pe stâncile de lângă Balcic

Apa era curată, nu am avut probleme, deși în primele zile, exact precum o mămică disperată, am stat numai cu gura pe ei: „Dacă te prind că bei apă din piscină și apoi îmi faci vreo entero-chestie, nu te mai iau niciodată în concediu!”. Recunosc, la ce am citit pe diverse forumuri despre piscinele din Bulgaria, eram puțin crispată. Din fericire, am fost degeaba, așa că, după vreo 3 zile, am reușit să mă relaxez și eu…

Canapelele de la piscină

Unde? Pe fotoliile și canapelele de lângă piscină! Nu numai că nu e înghesuită între pereți, dar are și șezlonguri, pentru cei care o folosesc, și fotolii și canapele comode pentru cei care doar… se uită, așa, ca mine… 😊

În afară de piscină, hotelul mai pune la dispoziția turiștilor cazați și o masă de biliard și o tablă de darts.

Noi, adulții, am fost foarte încântați de biliard, în prima fază. Ne-a trecut însă repede încântarea când am dat cu ochii de tacuri. Erau 3 la număr și toate trei fără vârf. Așa că… a rămas că vom ieși la un biliard în Ploiești la întoarcearea din concediu.

Cât timp am stat acolo ne-am bucurat însă de ping-pong, în curtea hotelului, în timp ce copiii, seara, când nu mai era de piscină, se amuzau cu leagăne și trambulină.

Deasupra restaurantului se află o terasă acoperită, cu mese și bănci, pusă la dispoziție clienților hotelului, care pot consuma acolo produse aduse din afara restaurantului. Noi mai stăteam seara, după masă, la o bere sau un gin tonic cu ochii pe copiii care se bălăceau în piscină. Ne-a prins tare bine…

Citește și: Dacă ați căuta recenziile pe net, nu ați lua țepe în concedii

Curățenia în camere se făcea zilnic, după 3 zile ne-au schimbat lenjeria de pat. Prosoapele se schimbau/completau cam la 2 zile sau la nevoie. Prosopul-preș din fața ușii de la baie se schimba zilnic. Gunoiul, de asemenea, a fost luat în fiecare zi.

Jucării pentru copii

Personalul, deși știe foarte puțină engleză, este foarte amabil.

Restaurantul ApartHotelului Prostor

Cred că punctul forte al Hotelului Prostor este restaurantul. Acesta a fost și motivul principal pentru care am făcut alegerea pentru sejurul din această vacanță. Îl știam de cu un an înainte, mâncasem aproape zilnic la el, și, în afară de meniul redus din cauza pandemiei, calitatea mâncării a fost la superlativ.

Anul acesta oferta era ceva mai generoasă, așa că am putut încerca mai multe produse. Din păcate însă, au lipsit cu desăvârșire midiile. Nu a fost o problemă până la urmă, ne-am „scos pârleala” la Dalboka.

În plus, spre deosebire de anul trecut, au întrodus ceva ce se numește „Lunch of the day”. Este o listă cu mâncăruri gătite care variază în fiecare zi. Doar felul 1 se repetă două zile la rând. De exemplu, cât am stat noi, au avut supă de legume două zile la rând, apoi supă de pui două zile, apoi au reluat supa de legume. Deci, la felul 1, nu prea aveți ce alege.

Lunch of the day într-o zi…

La felul 2 însă, pe lângă grătarele de pui sau porc cu garnituri clasice de cartofi sau cu legume la grătar, poţi comanda şi mâncare gătită „ca la mama acasă”: ardei umpluți, chifteluțe marinate cu sos și piure, varză călită cu friptură de porc, pulpe de pui la cuptor cu pilaf, musaca, etc.

Citește și: Sejur în Thassos. De ce merită să alegi insula verde ca destinație de vacanță

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt mai mult decât rezonabile: 3-4 leva o supă, 4.20 – 5.20 leva o porție de mâncare gătită, iar fripturile, cu tot cu garnitură, între 8 și 9.50 leva.

Salatele sau legumele la grătar cu dressing, costau undeva pe la 4-5 leva.

Ca băuturi, apa la 1,5 litri era 1.20 leva, un pahar de vin 1.90 leva, berea pe la 3 leva…

Pe noi, 2 adulți și 3 copii, cel mai mult ne-a dus o masă la Prostor la 45 de leva, dar noi nu prea suntem fani supă de legume. În pus, copiii au mâncat cam câte o jumătate de porție. Ceream mereu o porție în 2 farfurii. Porțiile sunt mari, eu, personal, nu puteam mânca mai mult de un fel 2.

Ce vă recomand cu tot sufletul sunt deserturile. 4.60 leva e un preț universal în ceea ce privește deserturile, dar sunt delicioase. Fel de fel de biscuiți cu creme în pahar, panacotta cu smochine, prăjituri cu mere… Nu am mâncat ceva să nu-mi placă.

Minusurile ApartHotelului Prostor

Orice se poate spune despre mine, dar nu că nu-s cârcotașă. Am găsit, bineînțeles, și la Prostor minusuri. Dar, comparativ cu plusurile, nu vom ține cont de ele prea mult la viitoarea vacanță la Kavarna.

În primul rând, vă spuneam mai sus, tacurile distruse de la masa de biliard. Nu știu cum arătau la începutul sezonului, dar noi le-am prins într-o stare jalnică.

Săgețile de la darts nu aveau vârfuri, deci a fost imposibil să ne jucăm. Păcat…

În apartament, dacă aduceai ceva dulce, imediat apăreau furnici. Am pățit-o cu o piersică și cu un baton de Nesquick. Covrigeii sărați nu le-au fost pe plac. 😊

Distanța față de plajă nu e mare, sunt vreo 400 de metri, dar drumul este cu trepte. E destul de complicat cu copii și arsenal de jucării de plajă. Așa că, am mers cu mașina. Atâta tot.

Și, acum am o mare dilemă… dacă să vă povestesc sau nu despre „moșul creepy”, cum a fost denumit neoficial unul din paznici de către grupul nostru.

O dată la 2 zile venea rândul lui la supraveghere seara. Evident, era bine intenționat, dar… fără nicio legătură cu lumea HoReCa din ziua de astăzi.

Lăsând la o parte figura lui dură de speria copiii, când îți era lumea mai dragă, te trezeai cu el lângă tine. Ba îți lua farfuria imediat ce lăsai furculița jos (într-o seară chiar, a dat să ia o farfurie pe care piticul nostru o lăsase cu jumătate de friptură, pentru a aștepta să îi vină o comandă de garnitură întârziată).

Citește și: Grădina verde a stațiunii Venus. Resort Dana, un loc de unde nu aș mai fi vrut să plec

Dacă te vedea că ai terminat de mâncat, ai rămas la o țigară și ceilalți de la masă se ridicaseră, venea repede și împingea scaunele sub masă, lua ce mai rămăsese, de parcă masa era goală. Te simțeai și te ridicai imediat. Destul de inconfortabil…

Plus că mereu se plimba printre mese cu mâinile la spate, aruncând de jur-împrejur priviri de scrutătoare…

De altfel, era foarte politicos, saluta, ba chiar, în dimineața în care am plecat, ne-a strigat în românește „la revedere” și ne-a făcut cu mâna din partea cealaltă a curții, deși noi nici nu-l văzusem.

Concluzii

„Pune mâna și scrie o recenzie negativă pe booking. Poate îi mai scazi cota și prindem locuri anul care vine…” mi-a spus soțul în glumă.

Dar, mai în glumă, mai în serios, m-a cam bătut gândul. 😊

Nu mi-ar conveni să meargă toți acolo și noi să nu mai prindem locuri. Nu au multe camere. Noi am avut camera nr. 9 și eram la etajul 3. În aceeași clădire mai sunt, la ultimul etaj, adică 4, apartamente particulare, care nu fac parte din hotel. După calculele mele, mai mult de 10-12 camere/apartamente nu au.

Am cunoscut, în săptămâna cât am stat acolo, oameni noi, oameni decenți. Calitatea celor care vin la acest hotel se vede. Am avut cu cine sta seara de vorbă, am avut cu cine râde, ne-am simțit extraordinar.

Deși am fost tentați la un moment dat să anulăm și Bulgaria după ce a intrat pe lista galbenă, mă bucur că nu am făcut-o. Din păcate, cred că nici într-o mie de ani, nu vom găsi așa ceva pe litoralul românesc. Un asemenea raport calitate-preț nu este made in Romania.

Vedere dintr-n balcon

Am fost acuzată la unele articole anterioare că îmi pute litoralul nostru. Este cineva care îmi poate oferi ceva similar la noi? Și, atenție, la aceiași bani!!!

După o săptămână de stat și mâncat la Prostor (exceptând vreo 3 mese), nota de plată pentru 2 adulți și 3 copii a fost de 1.099,5 leva, din care 824 cazarea. De pe card ne-a fost debitată suma în lei de 2.892 lei.

Deci? Crede cineva că se poate sta și se poate mânca în aceste condiții la noi pe litoral, chiar și la sfârșit de sezon?

Acestea fiind zise, anul viitor probabil că tot ApartHotel Prostor va scrie pe noi… dacă prindem locuri! 😊

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

2 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți