AcasăSejururiVacanță de schi în Italia, alegerea perfectă pentru sezonul 2023-2024

Vacanță de schi în Italia, alegerea perfectă pentru sezonul 2023-2024

Omul deștept își face vara sanie și iarna car, spune o vorbă din bătrâni. Și pentru că românii sunt deștepți, mulți dintre ei au deja rezervate vacanțele pentru vara aceasta și se pregătesc să rezerve vacanțe pentru sezonul de iarnă 2023-2024.

Cum ar suna o vacanță de schi în Italia? Da, exact! Frumoasa Italie, renumită pentru obiectivele turistice, pentru orașele încărcate de istorie și pentru plajele însorite, dă și posibilitatea petrecerii unor vacanțe de schi memorabile. Nu întâmplător Jocurile Olimpice de Iarnă din 1956 și 2006 au avut loc în Italia, primele la Cortina d’Ampezzo și celelalte la Torino. Dolomiții oferă peisaje spectaculoase și condiții excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă.

În 2026 Jocurile Olimpice de Iarnă se vor întoarce la Milano, Cortina d’Ampezzo, semn că și în ziua de astăzi Italia își păstrează standardele ridicate în organizarea sporturile de iarnă. În plus, an de an, schiorii se întrec pe pârtiile din Italia în diverse probe ale schiului alpin din cadrul Cupei Mondiale.

Stațiunile de schi din Italia au farmecul locuitorilor lor. Vesele și animate, exact ca italienii, stațiunile italienești, care oferă sporturi pe schiuri sau plăci, au ca și componente definitorii distracția și relaxarea. În plus, familiile cu copii sunt binevenite aici peste tot.

Citește și: Filzmoos, un sat tipic austriac unde să-ți petreci vacanța de iarnă chiar dacă nu schiezi

Dar nu doar asta contează… Italia are sute de kilometri de pârtii pentru toate nivelurile de practicare a acestui sport. Dolomiții situându-se în topul preferințelor schiorilor amatori. Pârtiile Italiei sunt însorite în cea mai mare parte a sezonului, iar, în cazul unei vremi mai călduroase sau fără precipitații abundente, instalațiile de zăpadă artificială funcționează fără reproș. De asemenea, instalațiile de cablu moderne satisfac cerințele chiar și celor mai pretențioși.

Resorturile italienești de schi sunt celebre în toată Europa și oferă condiții de top la prețuri rezonabile față de multe alte stațiuni. Cu alte cuvinte există toate motivele pentru iubitorii schiului să ia în calcul ofertele pentru vacanțele de schi în Italia. Și acum este momentul potrivit pentru că „omul deștept își face vara sanie și iarna car”.

Stațiunile de schi din Italia sunt, atât în Dolomiți, cum ar fi Cortina D’Ampezzo, Madonna di Campiglio sau Selva/Sella Ronda, cât și în apropiere de Torino, din vestul acestuia până în regiunea Piedmont, unde sunt resorturi ca: Bardonechia, Sauze d’Oulx și Sestriere.

În nordul Italiei se află Aosta Valley cu principalele sale stațiuni unde se poate practica schiul, precum Cervinia, Courmayeur sau La Thuile.

Dar acest sport se practică în Italia și în zona centrală, în stațiuni precum Abetone, în Toscana, sau Campo Imperatore, în Abruzzo. Dar, pentru amatorii de senzații tari, Italia oferă și schiul pe vulcanul Etna. Așa cum se observă, Italia oferă câte ceva pentru oricine.

(P)

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți