AcasăCircuiteFilzmoos, un sat tipic austriac unde să-ți petreci vacanța de iarnă chiar...

Filzmoos, un sat tipic austriac unde să-ți petreci vacanța de iarnă chiar dacă nu schiezi

Știi să schiezi? Nu? Nici o problemă – aici vei afla cum poți petrece vacanța de iarnă în Austria, chiar dacă nu practici schiul.

Situat la circa 60 km sud de Salzburg, la 1057 m altitudine, Filzmoos este un sat tipic austriac și reprezintă alegerea ideală pentru o vacanță, indiferent de sezon.

Stațiunea face parte din domeniul schiabil, Salzburger Sportwelt, unde e nevoie doar de zăpadă. De restul, a se citi infrastructura impecabilă, s-au ocupat austriecii.

Ce poți face în Filzmoos?

Pentru sezonul de iarnă avem pârtii de schi (40 km), pârtii de săniuș, trasee de schi fond, poteci de iarnă, amenajate si marcate (50 km), plimbări cu sania trasă de cai, centru de recreere (piscina, sauna, bowling), multe restaurante si cafenele.

Vara, zona este ideală pentru trasee montane, plimbări prin natură, pe jos, cu bicicleta sau călare etc.

Peisajele deosebite și gama diversă de activități au constituit pentru mine (care nu schiez) o garanție, că nu mă voi plictisi în cele 7 zile ale sejurului. De asemenea se pot vizita și alte locuri din apropiere – Gosau, Hallstatt dar și minunatul Salzburg.

Filzmoos International Balloon Festival

O atracție deosebită este festivalul baloanelor cu aer cald – are loc anual, în luna ianuarie.

Dimineața, zeci de baloane decolau, iar restul echipajului, îmbarcat în mașinile cu remorci speciale plecau să le recupereze din zonele în care aterizau câteva ore mai târziu.

Este extraordinar să stai lângă baloanele viu colorate, înalte cât un bloc, și să le admiri.

Cabana Oberhofalm

Vă recomand plimbarea cu o sanie trasă de cai – se pleacă din Filzmoos, până la cabana Oberhofalm situată la circa 6 km de sat. Este o cabană tradițională, cu o vechime apreciabilă – a fost construită în jurul anului 1665.

Interiorul Cabanei Oberhofalm

Pe terasa cabanei, pe băncuţele acoperite cu pături, puteți servi preparate tradiționale și băuturi diverse, toate pe fondul muzicii populare austriece.

Dachstein Gletscher (Ghețarul Dachstein)

Austria este printre puținele țări unde se poate schia permanent, datorită celor 8 ghețari: Dachstein, Kaunertaler, Hintertuxer, Kitzsteinhorn, Mölltaler, Pitztaler, Stubaier, Sölden. Dachstein este situat la circa 10 km de Filzmoos.

Accesul la telecabină se face pe un drum privat – păstrați tichetul de la telecabină pentru că îl veți valida la ieșirea de pe drum.

Între cele două stații ale telecabinei nu există stâlp intermediar

La stația de sus a telecabinei (2750 m) ne așteaptă platforma Skywalk, care permite o vedere panoramică. Acest balcon din Alpi este perfect pentru a face fotografii uimitoare și pentru a vedea multe vârfuri de 3000 m.

Vremea perfectă ne-a permis să vedem și cel mai înalt vârf din Austria, Grossglockner – 3798 m. Tot la stația din vârf, pe un panou, sunt prezentate câteva recorduri înregistrate aici.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți