Idei de weekend:

O jumătate de zi la Bușteni: Castelul Cantacuzino sau… cum să dezamăgim turiștii

România este o țară frumoasă, care are multe de...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Complex Rusalka – Locul unde uiți că te afli pe malul Mării Negre

Auzisem de Rusalka, de la unul, de la altul… Toți lăudau peisajele și plaja, dar, în aceeași măsură, blamau condițiile de cazare.

Publicitate

Deși fusesem de multe ori în zonă, mereu ne-a scăpat. Ba că mai bine mergem la Bolata, ba că la Balcic, ba că stăm la plaja noastră… Cert este că, până anul acesta, eu nu ajunsesem la Rusalka.

„Pfoai, am fost la Rusalka. E superb acolo! Bate de departe Italia și Franța!”, ne-au spus vecinii de cazare într-o seară. Ei fuseseră chiar în ziua respectivă, noi, mai comozi, am preferat să mergem la plaja noastră în acea zi. Și cred că am fi continuat să fim comozi și zilele următoare…

Apa mării pare ireală

Însă părerea lor a fost ghiontul care ne trebuia ca să ieșim din starea de letargie în care ne aflam. Asta și faptul că „…dacă mergeți mâine, venim cu voi!”. Așa că, a doua zi, am pornit la drum spre Rusalka.

Publicitate

Drumul până la Rusalka

Fiind cazați la Prostor, în Kavarna, am avut de mers doar 20 de kilometri până acolo. În aproximativ 30 de minute de la plecare, parcam în incinta complexului.

Citeşte şi: Cum a fost experiența la complexul Blue View Neptun Olimp al lui Murad și de ce nu aș mai reveni pe litoralul românesc

Cum ieși din Kavarna, faci dreapta, treci de indicatorul spre Dalboka, și mergi înainte spre Balgarevo.

Publicitate

De la Balgarevo, te îndrepți spre Sveti Nikola și apoi, ai un drum la dreapta, care te duce până în complex.

Aici se plătește taxa de parcare

Nu știu dacă a fost reparat, cert este că drumul, spre deosebire de cel spre Dalboka, este foarte bun… și nici nu ai vreo pantă buclucașă. 😊

Ajuns în complex, trebuie să plătești o taxă de 6 leva ca să intri cu mașina. Pentru acești bani nu ni s-a dat vreun bon, dar a fost ok… Odată ajuns, ai suficiente locuri de parcare (sau, cel puțin, noi am avut). E adevărat, era început de septembrie, sezonul era cam terminat. Oricum însă, parcarea mi s-a părut destul de generoasă.

Publicitate

Complexul Rusalka și facilitățile lui

Toată lumea vorbește de plaja de la Rusalka, dar complexul în sine oferă mult mai mult. Nu am avut timp să îl cercetăm pe tot, deoarece copiii voiau la plajă, dar am reușit să vedem parte din el.

La intrarea în complex se plătește o taxă de 6 leva de adult, copiii intră gratuit. Locul unde plătești arată ca recepția unui hotel din anii 80, semn clar că nu prea s-a investit. Ți se pune la mână o brățară gen all-inclusive și ești liber să mergi unde vrei și beneficiezi de tot ce găsești în interiorul complexului.

Aici se plătește taxa de acces în complex și se pun brățările

La ora la care noi am ajuns, complexul părea pustiu. Era spre ora 11.30 și toamna își cam intrase în drepturi. Soarele nu ardea, iar frunzele căzute arătau clar anotimpul care tocmai debuta. Probabil că în iulie-august totul este mai animat, dar nu pot spune că ne-a deranjat liniștea.

Publicitate

Citeşte şi: Dalboka bună și Dalboka rea… Două restaurante, același nume

De la intrarea pe poartă și până la plajă aveam de mers vreo 600 de metri. Pe drum am văzut terenuri de tenis pe iarbă, dar nu erau funcționale, coșuri de baschet, dar, la fel, terenurile nu păreau funcționale.

Pe drum spre plajă

Ne-au atras atenția bungalowurile din complex. Poziționate într-o oază de verdeață par a fi cazarea ideală. Nota și recenziile de pe booking.com spun, din păcate, cu totul altceva. Cum poate o cazare amplasată într-așa un loc să aibă 5,8 pe booking, e greu de înțeles. Dar, citind părerile celor care au fost acazați acolo, începi să înțelegi: mizerie, mobilier rupt, aparatură nefuncțională la preț exorbitant pentru ce oferă. Păcat…

Publicitate

Nu aveam însă treabă cu cazarea, așa că ne-am continuat drumul.

Băile termale de la Rusalka

În prețul intrării este inclus și accesul la bazinele cu apă termală ale complexului. Amplasate într-un peisaj de vis, îți pot oferi relaxarea și tratamentul de care ai nevoie… dacă suporți mirosul… 😊

Citeşte şi: Dacă ați căuta recenziile pe net, nu ați lua țepe în concedii. Experiența unui ploieștean în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, hotel Kaliakra Palace

Publicitate

Imediat ce ajungi în apropierea zonei în care se află aceste bazine, simți nevoia să îți pui pe față masca. Da, acea mască devenită cotidiană de aproape 2 ani… Aia, sau alta, sau o mască de gaze… Orice numai să nu mai simți izul de ouă clocite care domină atmosfera.

Bazinele de apă termală

„Data viitoare când venim, rămânem măcar o oră aici. Apoi mergem la plajă!”, am decretat. După privirile ciudate pe care mi le arunca familia, mi-am dat seama că am comis-o. „N-ai decât să stai tu aici o oră, noi plecăm la plajă!”, a venit un răspuns sec, urmat de aprobări din toate părțile. Deci… nu am încercat și nici nu voi încerca prea curând beneficiile apelor termale… 😊

Din informațiile de pe panou am aflat că temperatura apei este de 32 de grade Celsius, are o mineralizare de 1264,92 mg/l și un pH de 8,5. Apa termală este benefică pentru organism ajutând sistemul muscular, cel osos, sistemul nervos periferic și pe cel digestiv. Poate aceste date vor fi folositoare cuiva.

Plaja de la Rusalka

Știți culoarea apei de la Nisa? Acel azur celebru… Așa este apa la plaja Rusalka. Dacă mai pui și stâncile care se termină brusc în mare, stai și te întrebi unde ești de fapt? Și uiți cu siguranță că te afli la malul Mării Negre.

Nu știu cine spunea acum mulți ani că bulgarii nu au litoral adevărat. Că la ei plajele sunt artificiale, că nu se compară cu litoralul nostru.

Da, nu se compară într-adevăr! Este cu mult peste ce avem noi din toate punctele de vedere. Și Rusalka o dovedește din plin.

Plaja principală de la Rusalka. Mai există și alte plaje, dar mai sălbatice și mai mici

Plaja este amenajată cu terase de nisip etajate și cu umbrele de stuf. Odată ce ai plătit intrarea, totul este la liber: plajă, șezlonguri, umbrele… Dacă ai grup generos, poți ocupa o întreagă terasă. Astfel, te simți ca și cum ai avea plaja ta privată.

Apa mării este ideală pentru copii. Intrarea lină, cu nisip fin, apa transparentă, este un deliciu pentru copii.

Toaletele nu sunt cele mai curate, dar sunt funcționale, iar barul de plajă are de toate, la prețuri rezonabile. Noi am luat doar înghețată deoarece aveam de toate la noi.

Citeşte şi: Un sejur la sud de Varna în Bliznați-Kamchia poate fi ceea ce căutați pentru vară

De asemenea coșuri de gunoi găsești la tot pasul. Cu toate acestea mai sunt țigări aruncate pe ici-colo, dar n-ai ce să faci. Per total însă plaja este curată.

Dacă ar fi să recomand Rusalka? Da, cu siguranţă!…oamenilor civilizați în căutare de peisaje superbe. Lor și doar lor!

Pentru cei interesați, nu, nu se pot face grătare în zonă și nici nu este permisă ascultarea muzicii la volum maxim! 😊

Cele mai noi

Escapadă în Santorini. Da, se poate și cu buget redus

La final de septembrie, pentru că trecuse nebunia aglomerației...

IrisGold, povestea nașterii unor bijuterii, simbol al insulei Thassos

Cine a fost măcar o dată în insula grecească...

Cea mai frumoasă amintire din Thassos: O bijuterie din marmură de la Ladis Marble Art

Deoarece în concediul acesta în Thassos ne-am axat în...

Vizită la fabrica de ulei de măsline Sotirelis: Tradiție, știință și preocupare pentru excelență

Atunci când întrebi „Care este cel mai bun ulei...

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Escapadă în Santorini. Da, se poate și cu buget redus

La final de septembrie, pentru că trecuse nebunia aglomerației de sezon și pentru că aveam trei zile la dispoziție, am ales să încercăm o...

IrisGold, povestea nașterii unor bijuterii, simbol al insulei Thassos

Cine a fost măcar o dată în insula grecească Thassos, și iubește bijuteriile, a trecut cu siguranță pragul unui magazin al fabricii de bijuterii...

Cea mai frumoasă amintire din Thassos: O bijuterie din marmură de la Ladis Marble Art

Deoarece în concediul acesta în Thassos ne-am axat în principal pe interacțiunea cu oamenii, cu localnicii, am ajuns în a doua seară a noastră...
Publicitate