AcasăIdei de weekend: Prahova și împrejurimiO drumeţie uşoară potrivită pentru toţi, adulţi şi copii: Cascada Doamnele din...

O drumeţie uşoară potrivită pentru toţi, adulţi şi copii: Cascada Doamnele din Munţii Bucegi

În acest articol vă voi prezenta unul din numeroasele trasee montane din Bucegi – Cascada Doamnele.

Parcul Național Munții Bucegi oferă multe trasee, o parte dintre acestea putând fi parcurse și de către cei mai puțin experimentați. Traseul nostru este ușor și este accesibil și pentru familii cu copii.

Cum se ajunge la Cascada Doamnele?

Venind dinspre București, la intrarea în Sinaia faceți stânga pe DN71 spre Târgoviște. După câțiva kilometri veți vedea pe partea dreaptă indicatoarele spre Hotel Peștera. Drumul DJ 713 este cunoscut ca Transbucegi și are o lungime de 20 de km. În dreptul cabanei Dichiu, drumul se bifurcă. Dacă faceți dreapta veți ajunge pe platou la complexul Piatra Arsă.

Dacă veți continua drumul ajungeți la telecabina/Hotel Peștera. Traseul propus începe de lângă stația telecabinei Peștera, unde am și lăsat mașina. Drumul începe cu o urcare ușoară până ajungem la o intersecție de drumuri – până aici avem marcaj bandă albastră.

Traseul nostru va continua la stânga pe marcaj triunghi roșu. Din acest punct, durata estimată a traseului este de 1 oră. După câteva minute ajungem la un pod peste râul Ialomița. Din acest punct avem o vedere frumoasă spre valea Ialomiței și cascada Obârșia Ialomiței.

Traseele care pot fi parcurse

După ce trecem podul nu vom urma marcajul triunghi roșu – acesta duce spre Refugiul Șaua Bătrâna. O luăm drept pe drumul forestier, ce trece pe lângă o stână.

Pajiștile pline cu flori ne încântă ochii – de acum se zărește cascada. Urcăm pe firul apei și mai întâlnim alte mici cascade. Vă puteți odihni pe iarbă, pe malul pârâului ascultând zgomotele naturii. Deși era începutul lunii iunie, mai putem vedea petice de zăpadă.

Podul peste râul Ialomiţa

Ultimii metri sunt în urcare, apoi ajungem la cascadă. Traseul Cascada Doamnele nu este dificil, iar poteca și marcajul sunt vizibile pe tot parcursul – nu vor fi probleme de orientare. La întoarcere, pe Transbucegi, am întâlnit oile și văcuțele care se întorceau după o zi de pășunat.

Dacă vă doriți câteva ore în natură alegeți unul din numeroasele trasee montane din Bucegi – Cascada Doamnele este unul dintre acestea.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți