AcasăPonturi/EvenimenteMerită să te vaccinezi înainte de a călători? Riscuri și beneficii

Merită să te vaccinezi înainte de a călători? Riscuri și beneficii

Ai bagajele pregătite și itinerarul stabilit. Ți-ai achiziționat și biletele de avion. Dar mai este o întrebare importantă de luat în considerare: destinația ta prevede vaccinarea înainte de călătorie? Cu toată agitația din jurul călătoriilor, este bine să te informezi din timp privind vaccinurile necesare și să arunci o privire mai atentă la riscuri și beneficii. În acest fel, călătorești în siguranță și te bucuri de o vacanță fără griji.

De ce ar trebui să te vaccinezi înainte de a călători?

Ți-ai achiziționat zboruri ieftine Bucuresti către o destinație internațională prin intermediul unui motor de căutare zboruri rapid și flexibil? Ei bine, sigur știi că acesta îți oferă multiple beneficii precum rezervarea zborurilor într-un singur loc chiar dacă implică companii aeriene diferite. Sau disponibilitatea anumitor opțiuni de călătorie alternative, calendar intuitiv care permite alegerea celor mai ieftine opțiuni de zbor ori posibilitatea de a-ți alege locul de cazare dorit. Dar vine la pachet cu un beneficiu extraordinar pentru călătorii pasionați. Ai acces instantaneu la toate informațiile despre călătoria rezervată, inclusiv despre detaliile asigurării pentru călătorie și unitățile medicale pe telefon, în funcție de destinație. Toate acestea sunt disponibile în contul tău. În acest fel, te poți informa din timp despre tipurile de vaccin necesare, pentru a te asigura că nu vei avea surprize în momentul în care te vei prezenta pe aeroport.

Presupunând că, în anumite circumstanțe, vei anula călătoria, fie că nu te-ai vaccinat la timp sau nu știai că ai nevoie și de alt vaccin, motorul de căutare îți oferă protecție împotriva banilor. Astfel, dacă visezi la aventuri în locuri exotice sau pline de istorie, vaccinurile sunt indispensabile pentru o călătorie sigură și plină de distracție. Desigur, ai fost vaccinat în copilărie și ai imunitate în fața multor boli. Însă călătoriile internaționale necesită anumite tipuri de vaccinuri împotriva infecțiilor precum malarie, encefalită japoneză, febră galbenă sau rabie. Destinații precum Africa, Asia sau America Latină sunt minunate, dar vin la pachet cu anumite riscuri. Bolile tropicale, infecțiile locale și alți microbi nedoriți îți pot pune în pericol sănătatea.

Little boy sitting on the meadow with toy airplane

Care sunt beneficiile vaccinării înainte de călătorie?

Beneficiile vaccinării înainte de călătorie sunt mai mari decât ai putea crede. Privește vaccinurile ca acel element esențial pentru a-ți păstra sănătatea. Ele te protejează de boli contagioase precum malarie, hepatită, sau febra galbenă. Astfel, te asiguri că vei reveni acasă doar cu amintiri frumoase. Vaccinurile nu sunt doar pentru tine – ele opresc răspândirea bolilor în comunitățile vizitate și chiar în țara ta de origine. Deci, vaccinându-te, devii, într-un fel, un apărător al sănătății publice. Gândindu-te la beneficiile vaccinării, imaginează-ți că primești un bonus pentru vacanță. Acest bonus este un plus de siguranță, care îți permite să-ți trăiești aventura fără a te gândi că te molipsești cu boli neplăcute. O plimbare prin jungla Amazoniană sau o escapadă pe plajele exotice din Zanzibar devin mult mai plăcute atunci când poți să-ți concentrezi atenția doar asupra experiențelor.

Ce riscuri pot apărea din cauza nevaccinării?

Probabil îți spui „ceea ce nu știu nu mă poate răni”. Însă riscul de a călători fără vaccinurile recomandate și de a te îmbolnăvi, este cât se poate de real. De exemplu, dacă te expui în zonele afectate de boli precum febra galbenă sau malarie, te poți întoarce acasă cu o amintire neplăcută sub formă de infecție sau boală serioasă. Nu vrei ca vacanța ta să devină un episod de investigații medicale, nu-i așa?

O altă perspectivă importantă este legată de restricțiile de călătorie. Anumite țări pot impune cerințe stricte de vaccinare pentru intrarea pe teritoriul lor. Unele destinații necesită dovada vaccinării împotriva meningitei meningococice sau a altor boli specifice. Fără aceste vaccinuri, ai putea fi refuzat la graniță sau supus carantinei obligatorii.

dubai-2021-08-26-17-04-39-utc

În final, te pregătești și planifici confortabil călătoria de acasă. Achiziționezi bilete avion Dubai, Zanzibar sau Cape Town prin intermediul unui motor de căutare unde ai acces la oferte speciale în fiecare zi și te întrebi: merită să te vaccinezi înainte de a călători? Cu siguranță. Este o soluție prin care te protejezi pe tine și pe ceilalți de riscuri nedorite. În plus, te bucuri de o călătorie fără stres. Înainte să pornești în aventura ta următoare, asigură-te că ai luat în considerare beneficiile și riscurile vaccinării și că ai luat decizia potrivită pentru sănătatea ta și pentru călătorie. (P)

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți