AcasăCity breakInsula Procida, o comoară colorată a Golfului Napoli

Insula Procida, o comoară colorată a Golfului Napoli

Dacă ajungi în Ischia poți aloca câteva ore pentru a vizita insula Procida, o comoară colorată a Golfului Napoli. Aflată foarte aproape de Ischia, în Procida se poate ajunge în 15-20 min cu ferry din Casamicciola sau din Ischia Porto. Din Napoli (Molo Beverollo) drumul durează cam 45 de minute. Insula a fost în 2022 Capitala Culturii Italiene.

Din portul Marina Grande o puteți lua agale în stânga, pe malul mării. După vreo 200 m ajungeți în Piazza Marina Grande, un loc cu multe case colorate. La parterul acestora, bineînțeles că veți găsi cafenele și  baruri, unde puteți savura o cafea având vedere spre port. Din piață urcați pe Via Vittorio Emanuele, o străduță îngustă, ca mai toate din Procida. Mici magazine cu suveniruri sau produse locale vă invită să le treceți pragul.

Piazza Marina Grande procida
Piazza Marina Grande, Procida

După aproximativ 150 m luați-o la stânga pe Via Principe Umberto urmând indicatoarele spre punctul de belvedere. Veți ajunge într-o piațetă și de la biserica S.Maria delle Grazie avem o primă panoramă asupra golfului. Continuați pe Salita Castello și pe dreapta veți vedea câteva scări care coboară spre unul din punctele de belvedere.

Deși strada urcă, trebuie să continuați pentru a ajunge în locul de unde se deschide cea mai spectaculoasă panoramă, spre Marina Corricella. Casele în culori pastelate și portul arată minunat, dar vom vedea și vârful Epomeo de pe insula Ischia.

Terra Murata

De la castel treceți pe sub arcadă și intrați în satul Terra Murata cocoțat pe stâncă. Și de aici puteți surprinde panorame frumoase, dar puteți găsi și mici terase în aer liber.

Palazzo-dAvalos procida

Vă puteți pierde prin labirintul de alei liniștite, înguste și în pantă – turiștii nu prea ajung pe aici. Urmând indicatoarele puteți coborî pe aleile înguste, către Marina Corricella. Aici este portul de ambarcațiuni, cel unde ajunge ferry fiind pe partea opusă.

Marina Corricella

În port sunt o mulțime de restaurante unde puteți servi pește sau fructe de mare, dar și pizza sau paste. Aici ne vom plimba printre casele colorate fotografiate mai devreme de sus, de la Castello. Tot din port se pot închiria caiace pentru o experiență deosebită.

marina corricella

Fiind o insulă mai puțin căutată de turiști, insula reprezintă o bună opțiune pentru a petrece aici câteva ore. Insula Procida,o comoara colorata a golfului Napoli este un loc pitoresc – vizitați-o și nu o să vă pară rău.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți