AcasăCity breakO vizită în Ciudad de Mexico, cea mai veche capitală din America

O vizită în Ciudad de Mexico, cea mai veche capitală din America

Ciudad de Mexico – capitala Mexicului este una din cele mai mari aglomerări urbane din lume. Mexicul este una din cele mai căutate destinații turistice din lume. Este și cea mai veche capitală din America – până în 1521 se numea Tenochtitlán. Inițial, orașul a fost construit în 1325, de către azteci, pe o insulă a lacului Texcoco.

Ciudad de Mexico (CDMX) este situat la 2240 m altitudine, are o populație de 22 de milioane de locuitori și ocupă o suprafață de 1.485 kmp.

Aglomerația este prezentă peste tot, indiferent dacă te deplasezi cu mașina sau pe jos. Cel mai lung bulevard din CDMX este Avenida de los Insurgentes – cu o lungime de 29 de km, traversează orașul de la nord la sud. Un alt bulevard lung este Paseo Reforma – are doar 14,7 km.

Pe lângă cele 12 linii de metrou, în CDMX găsim cea mai lungă telegondolă urbană din lume. Aceasta are 7 stații, o lungime de 10,6 km și leagă cartierele mai sărace din oraș.

Centrul istoric

Centrul istoric al orașului se parcurge la pas, alături de mii și mii de oameni. Străzile duc către Zócalo (piața centrală), numele oficial fiind Plaza de la Constitución. Este a 2-a cea mai mare piață din lume cu o suprafață de 46.000 m.p. În această piață sunt ruinele vechii capitale aztece – Tenochtitlán.

Ruinele vechii capitale aztece – Tenochtitlán

În anul 1519, anul invaziei spaniole, orașul avea 200.000 de locuitori – pe atunci Londra avea doar 70.000 de locuitori. Pe străzile din centru veți găsi comercianți de obiecte de artizanat sau antichități. Pe lângă numeroasele magazine, nu lipsesc artiștii locali – aceștia cântă și dansează generând veselie și voie bună. Centrul istoric al CDMX este inclus în patrimoniul UNESCO .

Xochimilco

Este unul din satele formate pe fostul lac Texcoco – astăzi a devenit principalul producător al plantelor și florilor din regiune.

La bordul unor bărci colorate, numite trajineras, am făcut o croazieră pe apele sistemului de canale.

Bărcile colorate din Xochimilco

Cu mare plăcere am asistat la un spectacol oferit de cântăreții mariachi. Am cântat împreună cu ei refrenele binecunoscute, Cielito Lindo, Guantanamera, La Bamba etc. Xochimilco (câmp de flori în dialectul nahuatl) este inclus în patrimoniul UNESCO .

Museo Nacional de Antropologia

Mexico City este al 2-lea oraș din lume după numărul de de muzee (locul 1 este Londra). Cel mai faimos este Museo Nacional de Antropologia. Este unul din cele mai importante muzee de acest gen din lume și cel mai mare din America. Muzeul deține piese fabuloase – aici poți afla istoria civilizațiilor hispanice și precolumbiene.

Museo Nacional de Antropologia

Impresionantele capete de olmeci sunt realizate din bolovani uriași de bazalt, ce cântăresc 20 de tone. Olmecii au trăit între anii 1400 și 400 î.Hr. Rămâne un mister cum au fost transportați bolovanii de la mari distanțe și cum au fost prelucrați. Capetele datează cel puțin din 900 î.e.n. și au trăsături distinctive ale civilizației olmece.

Ciudad de Mexico – capitala Mexicului este un oraș imens care oferă turiștilor numeroase obiective turistice.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți