Idei de weekend:

O jumătate de zi la Bușteni: Castelul Cantacuzino sau… cum să dezamăgim turiștii

România este o țară frumoasă, care are multe de...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Hotel Excelsior, Nisipurile de Aur: Cum mi-am luat țeapă la ”all inclusive” la bulgari. Acum regret fiecare euro cheltuit pe o vacanță ratată

Mult aşteptatul concediu din acest an ne-a rezervat o mare dezamăgire. O ţeapă „all inclusive“, pe litoralul bulgăresc, pentru care am plătit în jur de o mie de Euro pentru cinci zile.

Publicitate

Hotelul care ne-a lăsat cu un gust amar şi pe care nu-l recomandăm sub nicio formă este Excelsior (trei stele), din Nisipurile de Aur.

Am ales Bulgaria, ca în majoritatea concediilor petrecute cu familia, mergând şi în acest an pe ideea că au servicii bune, de calitate, la preţuri acceptabile. Am analizat, în prealabil, atât oferta de la noi, cât şi pe cea de la bulgari, iar pentru doi adulţi şi trei copii, în luna iulie, preţul ni s-a părut rezonabil la vecini.

Bineînţeles că am mers şi pe recomandările agentului de turism cu care colaborăm ori de câte ori avem nevoie de vreun pachet de călătorie, dar şi pe imaginile prezentate pe internet şi recenzii. Este drept că la ultimul capitol, comentariile erau din anii precedenţi, recente fiind vreo 2-3, şi pro, şi contra. Dar, ştim cu toţii, că nu toată lumea poate fi mulţumită la fel de un produs.

Publicitate

Imaginea începutului de degradare

Ajungem la hotel în jur de ora 14.30, crezând că vom fi cazaţi imediat, ştiind că la mai toate unităţile de profil ai „verde“ la intrat în cameră la ora 14.00 şi o eliberezi la ora 12.00. Ni s-a comunicat că a apărut o mică problemă la apartamentul rezervat de noi care va fi rezolvată până la ora 16.00. În entuziasmul începutului de vacanţă, am trecut repede peste moment. Am dus maşina într-o parcare privată, pentru că hotelul are locuri limitate şi am plecat la plimbare prin staţiune. Ne-a frapat o imagine a începutului de degradare.

Efectele economice ale pandemiei se văd şi aici, dar şi retragerea investitorilor străini. Multe hoteluri sunt goale, scoase la vânzare, unele spaţii, afectate de intemperii sau vandalizate, au fost lăsate de izbelişte, vegetaţia este netunsă, treptele de acces de la plajă spre-dinspre hoteluri au început să se macine.

Publicitate

La tarabe, multe „chinezării“ la super preţuri. Practic, dacă vrei să pleci cu un suvenir de acolo, opţiunile sunt extrem de limitate.

Pe plajă, un şezlong costa 6 leva, la care se adăuga salteau – 2 leva şi umbrela -6 leva. Pentru băuturi, în funcţie de opţiuni, preţurile plecau de la 8 leva.

Pentru o porţie de adrenalină, cum ar fi parasailing, mai trebuia să scoţi din buzunar 70 de leva/persoană sau 100 de leva/2persoane. Pozele, făcute şi printate de ei, mai „absorbeau“ şi ele 10leva/bucata. Cam mult… Nici după negociere nu ajungeai la o sumă rezonabilă.

Publicitate

Cât am luat pulsul staţiunii, ne-am simţit ca acasă, peste tot auzindu-se vorbind româneşte. De altfel, şi comercianţii „rup“ câte ceva în limba noastră.

Hotel de 3 stele, meniu… praf de stele

Am revenit la hotel. În sfârşit, am putut urca în cameră. Vederea noastră din balcon, de la etajul I, cuprindea o „mare“ de acoperiş, cam jumătate din cel al recepţiei. Telecomenzile le-am găsit fie fără capace, fie fără baterii, la baie n-am văzut nici urmă de uscător de păr. Am încercat să obţinem un alt apartament, dar n-a fost loc de negociere.

Publicitate

Dar, fie, am spus că nu ne supărăm noi dintr-atât. Că doar eram în concediu, cu starea zen… Până la ora mesei. Aici am avut şocul adevărat, când am văzut că nu avem ce să le dăm copiilor. Felurile de mâncare foarte puţine, multe cu sosuri şi maioneze (oare cu ce vechime?), un singur fel de ciorbă, gustări reci mai deloc.

Ne-am folosit toată imaginaţia culinară ca să încropim ceva comestibil. Am scurs carnea de pui de sosul în care băltea, am mai ales nişte legume dintr-o tocăniţă mult prea condimentată pentru copii şi am înghiţit cu „Doamne-ajută“ să nu ne trezim cu vreo enterocolită sau vreo alergie şi cu o vacanţă pe Apa Sâmbetei. Am sperat să fie doar un accident, iar zilele următoare să ne bucurăm de serviciile „all inclusive“.

Micul dejun a fost la fel de sărac, cu nişte castraveţi, roşii, un singur tip de măsline, un singur tip de brânză, felii aproape transparente de caşcaval şi o tavă cu salam pe care cred că o rulau de la începutul sezonului, că nu se atingea nimeni de ea, nişte foietaje şi 3-4 sortimente de mâncare caldă. Laptele pentru cereale era rece. Amatorii de ceai puteau alege dintre muşeţel şi… muşeţel. În tot acest timp, n-am văzut cum arată o cană sau un pahar de sticlă. Paharele de plastic au fost unicele disponibile.

Publicitate

Sortimentele de băuturi alcoolice şi răcoritoare erau de Doamne-fereşte. Noi am preferat să ne cumpărăm de la magazinele din staţiune.

Surpriza neplăcută nu a fost doar pentru noi, ci mai ales pentru turiştii care au fost la acest hotel şi-n anii precedenţi şi care spuneau că la aşa ceva nu se aşteptau. Condiţiile au fost cu totul altele şi faptul că au fost mulţumiţi i-a determinat să vină şi cu alţi prieteni sau rude. Au reclamat cele constatate administratorului hotelului, dar, deşi a trecut apoape o lună de când am revenit, din recenzii constat că experienţele turiştilor care au ajuns zilele acestea la Excelsior sunt similare.

La întoarcerea în ţară, am făcut un popas la Dalboka, ne-am bucurat de o porţie zdravănă de midii.

Publicitate

Acum aşteptăm un nou concediu şi sperăm să avem mai mult noroc!

Cele mai noi

Escapadă în Santorini. Da, se poate și cu buget redus

La final de septembrie, pentru că trecuse nebunia aglomerației...

IrisGold, povestea nașterii unor bijuterii, simbol al insulei Thassos

Cine a fost măcar o dată în insula grecească...

Cea mai frumoasă amintire din Thassos: O bijuterie din marmură de la Ladis Marble Art

Deoarece în concediul acesta în Thassos ne-am axat în...

Vizită la fabrica de ulei de măsline Sotirelis: Tradiție, știință și preocupare pentru excelență

Atunci când întrebi „Care este cel mai bun ulei...

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

14 COMENTARII

  1. Cât de fraier să fii să dai 1000 de euro ptr 3 stele. La banii ăștia găsea o alternativă de 4 stele, lejer. Am găsit 4 nopți, 4 stele ,ai, nota 8.5 pe booking , totu a fost suuuper pentru 630 de euro, 3 adulți, cameră triplă!

  2. Ma surprinde, am fost în urma cu 8-9 ani la acest hotel, nu pot spune decât ca mi-a plăcut foarte mult și ca aveau condiții foarte bune. Uscător de par, aer condiționat, foarte multe feluri de mâncare. Probabil pandemia e de vina😉

  3. Când alegi un hotel de 3☆ și 7.2 notă….la ce te aștepți? De 20 de ani fac cel puțin o vacanță în Bg dar aleg hotelul cu mare grijă și nu de 3*nu am fost dezamăgită niciodată.

  4. In primul rand Nisipurile de Aur este o alegere proastă pentru o vacanta cu copii. In al doilea rand un hotel de 3 stele in Nisipuri nu trebuie riscat. Apoi vin răutatile cu masa

  5. 3 stele Nisipurile de aur. La ce te așteptai? Mai puneai 3 – 400 de euro și mergeai la cel puțin 4 stele, eventual la Sunny Beach, și acuma aveai numai cuvinte de laudă. Bine că nu ai luat țeapa pe litoralul romanesc, că la noi o luai de 2.000 de euro.

  6. Punctajul scăzut dat de turiști trebuia sa va dea de gândit. Doar i ati încurajat ca e ok sa ceara 1000eur pe nimic sau pe serviciile mizerabile.

  7. Lasa vrăjelile cu 1000 de euro ,tu pe acest sejur nu ai dat nici 400 de euro la un hotel de 3 stele în Bulgaria.La ora actuala în plin sezon nu costa decât 450 de euro fără pic de reducere.Asa ca nu te mai vaita ce ti -ai ales aia ai primit la banii aia .
    1000 de euro sunt hoteluri super faine și cât te ai nu prea se găsește prețul asta În Bulgaria.

  8. Va recomand stațiunea Mangalia și Saturn mergeți și rezervați la particulari aveți supermarketuri Lidl kaunfland Profi de unde vă luați ce va trebuie și va pot recomanda sa mincati la gara la nordiana sau in saturn la autoservire masa buna și ieftin noi am fost cazați la o familie de turci la casa 3adulti 2camere baie bucătărie cu doar150lei pe noapte aproape de gara și plaja Diana superb

  9. 3 stele la 1000eu? Eu tot in zona respectiva 850eu pentru 4 persoane la 4 stele! Si toate celalalte gratuit, servicii si mancare exceptionale! Fara motiv! Nu stiu cu alegeti voi vacantele…

  10. …banuiesc ca articolul asta este împotriva turismului în Bulgaria!mai bine zis a faptului că foarte mulți români pleaca peste granițe..
    Ce voia familia asta alcătuită din 5 persoane sa trăiască chiar o vacanta de lux cu 1000de euro?..
    Eu unde am fost cu mult mai putini bani,pe o perioadă mai scurta am fost foarte mulțumită.In primul rand respectul personalului m.a uimit.Ca noi ca romanii ,luam prea mult pe farfurie.Mergeam cu mâncare in camere..etc!Zambeau la noi si ne lasau in pace!Restul,adică masa si cazarea au fost de nota 10!Poate familia asta vrea sa meargă în Mamaia,cu banii ăștia sa plateasca la 4 stele doar cazarea.O camera de 2..pe 3..sa simti ca te sufoci între mobile

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Escapadă în Santorini. Da, se poate și cu buget redus

La final de septembrie, pentru că trecuse nebunia aglomerației de sezon și pentru că aveam trei zile la dispoziție, am ales să încercăm o...

IrisGold, povestea nașterii unor bijuterii, simbol al insulei Thassos

Cine a fost măcar o dată în insula grecească Thassos, și iubește bijuteriile, a trecut cu siguranță pragul unui magazin al fabricii de bijuterii...

Cea mai frumoasă amintire din Thassos: O bijuterie din marmură de la Ladis Marble Art

Deoarece în concediul acesta în Thassos ne-am axat în principal pe interacțiunea cu oamenii, cu localnicii, am ajuns în a doua seară a noastră...
Publicitate