AcasăCity breakRestaurante și feluri de mâncare în Bruges

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la restaurant pentru 1 persoană (fel principal, desert și o bere belgiană) costă 25-35 euro.

Porțiile sunt mari astfel că nu am avut nevoie de mai mult. În general berile sunt doar la sticlă de 330 ml. La prânz puteți mânca de la tarabele de pe stradă, sau luați un sandviș din localurile de acest gen.

De Bottelier

Situat pe strada Sint-Jakobsstraat la nr. 63, localul ne-a fost recomandat de personalul hotelului la care am stat. Am făcut rezervare (sfat primit de la hotel) cu o seară înainte, în timpul plimbării prin Bruges. Localul este o afacere de familie – Hans servește și are grijă de clienți, iar Hilde  este la bucătărie și prepară pe loc felurile din meniu. Oamenii se respectă, astfel că restaurantul este deschis doar 4 zile pe săptămână – de marți până vineri de la ora 18.

Citește și: Ciocolată, istorii, curiozități, povești… şi o plimbare cu barca în Bruges

Hans este un fost ceasornicar, fapt evidențiat din plin pe pereții localului, tapetați cu ceasuri și mecanisme. La subsol există o cameră unde puteți vedea o expoziție cu obiecte vechi – amatorii de antichități pot găsi ceva interesant.

File din piept de rață în sos de bere neagră și legume gratinate

Sunt doar 12 mese, iar localul era plin în toate serile când treceam prin zonă în plimbare. Meniul este doar în flamandă, dar nu vă îngrijorați – Hans vorbește foarte bine engleza și veți primi explicații detaliate despre preparatele din meniu, ingrediente,mod de gătire.

Am ales file din piept de rață în sos de bere neagră și legume gratinate (fel local) și tajine (un preparat de origine arabă). La desert am luat dame blanche (înghețată de vanilie cu frișcă și sos de ciocolată) și mousse de ciocolată. Farfuriile cu mâncare vin de la subsol cu un mic lift.

Felurile de mâncare au fost însoțite de 2 beri belgiene – Bourgogne de Flandres (neagră) și Blanche Super 8 (blondă). Când ne-a fost luată comanda am fost informați că prepararea va dura circa 25-30 de minute. Am savurat fiecare dumicat și am rămas impresionați de gustul și calitatea preparatelor, absolut senzaționale.

Bistro De Pompe

Într-o seară am ochit localul și meniul afișat afară, pe un panou. Acesta includea un preparat local recomandat prin toate ghidurile,Flemish beefstew – carne de vită frăgezită în bere neagră. Preventiv, am făcut și aici rezervare – localul este deschis de la ora 12 până la ora 22. În acest local sunt maxim 15 de mese, atmosfera este foarte plăcută, iar personalul este prietenos și amabil.

Iepure în bere neagră, cu prune, bacon, ciuperci și mere caramelizate

Am mai comandat și un alt preparat din categoria Famous Belgian Dishes – iepure în bere neagră, cu prune, bacon, ciuperci și mere caramelizate (Grandmother style). Cele 2 feluri au fost stropite cu berea locală – Brugse Zot. Preparatele sunt însoțite de salată și la alegere cartofi prăjiți sau crochete de cartofi. Localul nu are site propriu (nici nu are nevoie) – am trecut de 3 ori pe lângă local și mesele erau ocupate aproape în totalitate.

Cambrinus

Este situat în centrul istoric, într-o clădire din 1699, pe strada Philipstockstraat la nr.19. Localul servește 400 de feluri de bere și este foarte căutat. Rezervarea este absolut necesară, dacă nu vreți să așteptați zeci de minute în fața localului. La interior sunt vreo 25-30 de mese, atmosfera poate fi uneori gălăgioasă, dar nu deranjantă. Deasupra fiecărei mese este atârnată o lampă – fiecare masă are un model diferit.

Meniul cu mâncare nu este stufos, în schimb cel de băuturi (a se citi bere) are zeci de pagini cu cele 400 de sortimente de bere. Am comandat 4 tipuri diferite de bere – 4 pahare de 250 ml fiecare. Odată cu berile ne-a fost adus din partea casei un bol cu crănțănele, numai bune pentru început. După răsfoirea meniului am ales Fish Soup and Garlic Bread + Fresh Salad with a Goatcheese with spiced Bread, Bacon and a Raspberry Vinaigrette. Mâncare gustoasă, cu ingrediente de calitate – totul a fost foarte bun.

Dacă ajungeți în Bruges, acum aveți răspuns și la întrebarea – unde mâncăm în Bruges?

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți