AcasăCity breakParcul tematic Minimundus din Austria – În jurul lumii într-o zi

Parcul tematic Minimundus din Austria – În jurul lumii într-o zi

La marginea orașului Klagenfurt din Austria găsim parcul tematic Minimundus sau lumea în miniatură. Deviza acestui splendid parc este „În jurul lumii într-o zi”.

Este unul din cele mai vizitate obiective turistice din landul Carinthia. Parcul Minimundus și-a deschis porțile pentru vizitatori pe 3 iulie 1959, iar în anul 1967 a primit vizitatorul cu nr.1.000.000.

În parc sunt prezentate, în cele mai mici detalii, la scara 1:25, unele din cele mai importante, frumoase și celebre atracții ale lumii și ale Austriei. Pe o suprafata de 26.000 m.p putem vedea 152 de modele din peste 40 de țări de pe 5 continente.

România este prezentă aici cu Mănăstirea Curtea de Argeș.

Pe lângă foarte cunoscutele Sagrada Familia, Casa Albă, Opera din Sidney sau Taj Mahal, veți putea vedea un templu japonez, piramida El Castillo din Mexic, bursa din Copenhaga și Palatul de Marmură din Teheran. Reproduse în cele mai mici amănunte, aceste adevărate opere de artă încântă privirile turiștilor.

Citește și: Gardaland pentru copiii noștri și pentru copiii din noi

Mai puteți găsi trenuri funcționale, cu locomotive cu aburi sau moderne, telecabine sau mini-lacuri cu vaporașe care se leagănă agale.

Sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, există și  restaurante cu terasă unde puteți lua masa sau doar o cafea, admirând turnul Eiffel și Arcul de Triumf din Paris, turnul din Toronto sau turnul Londrei.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți