Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Gardaland pentru copiii noștri și pentru copiii din noi

Cum toată lumea a fost în pauză de activități de un an încoace, iată că, încet-încet lucrurile par să reintre într-un normal cât de cât.

Publicitate

Dacă până acum totul a fost închis, încep să se redeschidă, rând pe rând, majoritatea locurilor de distracție și relaxare care, înainte de pandemie, gemeau de turiști.

Așa este și cazul parcului de distracție Gardaland din Italia care, anunță pe site-ul oficial, că se va redeschide începând cu 15 iunie 2021. Este o alternativă de luat în calcul mai ales pentru a premia copiii din dotare sau copiii din noi după mai bine de un an de restricții.

Cum ajungi la Gardaland

Publicitate

De pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (mai popular, Otopeniul nostru) ai curse directe București – Milano sau București – Verona. Deși parcul de distracții este mai aproape de Verona decât de Milano, ai mai multe șanse să găsești bilete de avion la preț rezonabil luând în calcul varianta mai îndepărtată de parc, Milano.

Odată ajunși pe aeroportul din Milano (oricare din ele) ai shuttle direct de la aeroport la Milano Centrale (gara centrală din Milano).

De la Milano Centrale, pentru a ajunge la Gardaland, ai nevoie să iei trenul până la Peschiera del Garda. Sunt mai multe trenuri pe zi, așa că nu trebuie să îți faci probleme că nu ajungi și îți trebuie o noapte de cazare intermediară în Milano.

Publicitate
Shuttle gratuit între gara din Peschiera și Gardaland

De la gara din Peschiera spre Gardaland există shuttle direct și gratuit. Acesta pleacă la fiecare jumătate de oră spre parc începând cu 9 dimineața. La întoarcere, din fața parcului este același shuttle care te duce până la gara din Peschiera, și care pleacă tot la fiecare jumătate de oră. Ultima cursă Gardaland – Peschiera del Garda este la ora 18.00.

Unde să stai în apropiere de Gardaland

Cel mai recomandat este să îți găsești o cazare în Peschiera del Garda. Sunt o mulțime de pensiuni, hoteluri, hosteluri și chiar campinguri. Orășelul este mic așa că, oriunde ai alege să stai, ajungi ușor pe jos la gară de unde să iei shuttle-ul. În cele două vizite anterioare am fost cazați o dată la un hostel, Meet Garda Lake Hostel, unde am plătit 165 de euro cazarea pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus, și a doua oară am închiriat un bungalow în Del Garda Village and Camping, un camping situat pe malul lacului Garda, dotat inclusiv cu piscine. În acest caz, pentru o căsuță cu 2 dormitoare, baie, bucătărie și terasă am plătit 182 de euro pentru 4 nopți de cazare, mai mult decât rezonabil, zic eu…

Publicitate
Lacu Garda văzut din farfuria zburătoare

Este frumos că, după o zi plină în parc, te poți relaxa cu o plimbare pe malul lacului Garda, sau poți merge la piscinele din complex, complex care mai are și locuri de joacă pentru cei mici, iar seara se desfășoară programe artistice tot pentru ei.

Cât costă biletele de intrare și care e cea mai avantajoasă variantă

În momentul de față, un bilet simplu de intrare, pentru o zi întreagă, costă 45 de euro de adult la casa de bilete, sau 43 de euro dacă este achiziționat online pentru un adult, sau 37 de euro pentru copil sub 10 ani. Copiii cu înălțimea mai mică de 1 metru au acces gratuit. Dar aceasta nu este cea mai avantajoasă alegere.

Publicitate

Dacă tot bați drumul până acolo, și cum parcul este imens, trebuie să îți rezervi minim 2 zile pentru a-i gusta din plin toate atracțiile.

Există astfel posibilitatea achiziționării unui bilet care îți permite 2 intrări consecutive în parc și, în prima din cele două zile, ai acces gratuit și la parcul acvatic din incinta Gardaland. Condiția principală este ca cele două zile de intrare să fie una după alta. Adică iei bilet pentru 22 și 23 iunie sau pentru 11 și 12 august.

Prețul unui astfel de bilet pentru 2 intrări consecutive este de 52 de euro pentru un adult și 46 de euro pentru copiii sub 10 ani și mai înalți de 1 metru. Asta înseamnă, la un calcul sumar, că o intrare în parc ar costa 26 de euro pe zi pentru un adult, față de 43 de euro, cât costă un bilet simplu.

Publicitate

Pentru achiziționarea biletelor trebuie accesat site-ul parcului: https://www.gardaland.it/en/tickets-season-passes/tickets/gardaland-park/

În condițiile pandemiei, după achiziționarea tichetelor de intrare, trebuie făcută programarea pentru vizită deoarece nu se acceptă decât un număr redus de vizitatori zilnic.

Odată intrați în parc, în baza biletului, toate atracțiile sunt gratuite indiferent de numărul de „urcări”. Poți, de exemplu, să te dai de 10 ori în Raptor sau în Oblivion… dacă te ține… 🙂

Publicitate

Atracțiile parcului pentru cei mici și pentru cei mari

Gardaland este împărțit în trei zone care corespund celor trei niveluri de dificultate: Fantasy (ușor), Adventure (mediu) și Adrenaline (dificil).

Toate detaliile privind regulile de acces, descrierea fiecărei atracții, o găsiți aici ( https://www.gardaland.it/esplora-gardaland/gardaland-park/attrazioni/ ). Astfel, înainte de a ajunge acolo, veți ști exact ce presupune fiecare atracție, cărei grupe de vârstă este indicată și cărei înălțimi, și, astfel, puteți alege în cunoștință de cauză și nu vă veți trezi cu surprize nedorite.

Nouă, personal, adulților, ne-au plăcut cel mai mult senzațiile din Raptor, Oblivion și Mammut. Primele două se încadrează la categoria Adrenaline, cel de-al treilea face parte din Adventure, deci e mediu.

Puțin… Raptor

Copiii au fost foarte încântați de Fuga da Atlantide (Adventure), Colorado Boat (Adventure) dar și de plimbarea cu trenulețul Transgardaland Express sau zborul cu Flying Island, ambele din categoria Fantasy.

Din punctul nostru de vedere nu au fost suficiente 2 zile de parc, deși am reușit să bifăm toate atracțiile care ne interesau. Ne-am mai fi dorit să repetăm unele, chiar și de mai multe ori. Asta este însă, poate data viitoare.

Imagine de ansamblu a parcului Gardaland

Acum, mai ales că au mai crescut copiii, sigur s-ar bucura și ei de ceea ce nu au avut cum să se bucure cu ceva vreme în urmă.

Gardaland merită cu siguranță din toate punctele de vedere, iar cei mici, indiferent de vârstă, se vor simți extraordinar.

Vacanțe frumoase oriunde ați alege să mergeți!

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

4 COMENTARII

  • Bună seara și La mulți ani!
   Nu aș recomanda Gardaland pentru un copil de 4 ani. Majoritatea atracțiilor sunt pentru copii mai mari.
   Părerea mea e că pentru un copil de 4 ani este mai indicat Legoland – Gunzburg.

 1. Bună ziua.
  Da. Am fost și la sfârșitul lui aprilie în 2018. A fost o vreme perfectă. Atenție doar la atracțiile care implică apă. E cam rece afară pentru o baie… 🙂
  La Movieland nu am ajuns din păcate… deocamdată. Mi-ați dat însă o idee. Mulțumesc! 🙂

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...

Muzeul Nikola Tesla din Belgrad un obiectiv turistic altfel în capitala Serbiei. Cu siguranță merită!

Muzeul Nikola Tesla din Belgrad este poate cel mai vizitat muzeu al capitalei Serbiei. Deși Belgradul este departe de a fi inclus într-un top...