AcasăCircuiteRegiunea Jungfrau din Elveția este plină de lacuri și panorame care vă...

Regiunea Jungfrau din Elveția este plină de lacuri și panorame care vă taie răsuflarea

În acest ultim articol despre vacanța din Elveția, vom vedea alte obiective turistice atractive din regiunea Jungfrau.

Încep cu Schynige Platte, unde ne vom plimba pe unul din cele mai frumoase trasee montane din zonă. Apoi vom face și o plimbare cu vaporul pe lacul Thun până în orășelul Spiez. Ambele excursii au fost gratuite datorită cardului Jungfrau Travel Pass .

Schynige Platte

Totul începe în gara din Wilderswil, unde suntem întâmpinați de mascota Lily. Ne vom urca în trenul cu cremalieră, ce datează din 1893 și vom ajunge la 1967 m altitudine. Trenul retro are vagoane open-space, cu banchete de lemn. Se urcă agale iar drumul durează circa o oră. Trenurile circulă la un interval de 40 minute între 7.45-18 de pe la sfârșitul lunii mai până la final de octombrie. Dacă ajungeți sus între orele 11-14 veți fi întâmpinați de cântăreții din alphorn.

Mascota Lily

Urcați la Schynige Platte (1967 m), pentru a avea ocazia să admirați cea mai frumoasă panoramă a regiunii. Trebuie să vizitați și grădina botanică alpină, unde cresc peste 600 de varietăți de flori de munte. Puteți face o plimbare pe una din numeroasele poteci – cel mai căutat este traseul circular Panorama Trail. Este un traseu ușor ce durează între 1,5-3 ore în funcție de varianta aleasă. Neapărat trebuie să urcați spre Daube – locul de unde panorama este fantastică. Se văd cele 2 lacuri, Brienz și Thun, care încadrează Interlaken, dar și vârfurile de 4000m, Eiger, Mönch și Jungfrau.

De la punctul de panoramă continuăm traseul ce ajunge sub vârful Loucherhorn. De aici vă alegeți varianta de întoarcere, mai scurtă sau mai lungă. Cu siguranță vă veți opri de multe ori pentru a imortaliza peisajele fabuloase. Schynige Platte reprezintă excursia ideală pentru o jumătate de zi. Din Wilderswill, călătoria nostalgică vă costă 64 CHF (dus-întors), dar este gratuită cu cardul Jungfrau Travel Pass. Puteți ajunge ușor cu trenul în Wilderswill, chiar dacă aveți cazare în Wengen, Lauterbrunnen sau Grindelwald. Alte info – Schynige Platte

Lacul Thun

Același card Jungfrau Travel Pass include și o plimbare cu vaporul pe Thunersee. Locul de îmbarcare este lângă gara Interlaken West. Noi am nimerit vaporul Berner Oberland, cu o capacitate de 1000 de persoane.

Vaporul care ne-a plimbat pe lac

Pe vapor se pot servi diverse băuturi sau se poate mânca. Drumul până la Spiez a durat cam o oră și 45 de minute – a plouat permanent. Când am coborât în Spiez, ploaia s-a domolit, iar după câteva minute a încetat

Spiez

Aste un orășel elvețian cochet, poziționat printre dealurile acoperite cu plantații de viță de vie. De la debarcader, o plimbare de câteva minute ne aduce în grădinile castelului Schloss Spiez. De aici avem o priveliște frumoasă spre port și oraș. Ne-am tot plimbat pe străduțele din zonă încă vreo oră apoi ne-am îndreptat spre debarcader pentru a prinde ultimul vapor spre Interlaken.

Aceasta a fost vacanța noastră în Elveția – am văzut 2 dintre cele mai frumoase sate din Elveția și multe obiective turistice atractive din regiunea Jungfrau. Întreaga zonă dispune de o infrastructură de invidiat și atracții de top – astfel reușește să atragă an de an milioane de turiști. Mă bucur că am reușit să mă număr printre aceștia.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți