AcasăCircuiteCele mai frumoase trasee montane elvețiene: Männlichen Royal Walk, Männlichen – Kleine...

Cele mai frumoase trasee montane elvețiene: Männlichen Royal Walk, Männlichen – Kleine Scheidegg, Kleine Scheidegg

Fiind cazați în Wengen puteam folosi telecabina sau trenul, ca să ajungem sus, pe unele din cele mai frumoase trasee montane elvețiene. Am circulat cu ambele variante, grație cardului Jungfrau Travel Pass.

Telecabina pornește din centrul localității și în câteva minute ne duce la Männlichen la peste 2200 m. Pentru o taxă suplimentară de 5 chf puteți urca sau coborî cu pletele în vânt, stând în balconul amenajat pe telecabină.

În telecabină poți alege să stai „pe balcon”

De sus avem o vedere splendidă asupra văii și a celor 2 sate – Wengen la 1275 m altitudine și Lauterbrunnen la 800 m altitudine.

La 2222 m infrastructura este completă – cabane ce oferă și cazare, restaurante cu terasă, loc de joacă pentru copii, toalete etc.

Citește și: Hallstatt este, poate, cel mai frumos sat din Austria

Tot de aici puteți lua telegondola spre Grindelwald Terminal – din această telegondolă am văzut mai multe marmote. Sau puteți alege dintre numeroasele trasee montane – două dintre acestea le-am parcurs și noi. Sunt trasee ușoare, fără dificultăți, numai bune pentru a vedea peisaje care încântă ochii.

Männlichen Royal Walk

Mai scurt (cam 25-30 min la urcare) este Männlichen Royal Walk ce ne duce spre vârful Männlichen (2342 m). De la stația de sus a telecabinei urmați indicatoarele – pe tot traseul, din loc în loc, sunt băncuțe unde te poți odihni și admira peisajele.

În vârf este o platformă în formă de coroană – de aici vom avea o panoramă splendidă către lacul Thun, Grindelwald și cele 3 vărfuri faimoase, Eiger, Mönch, Jungfrau.

Din loc în loc sunt bănci pentru odihnă

În urma unui afiș văzut în Wengen, am revenit la Männlichen duminică, pentru a urmări un spectacol folcloric susținut de formațiile din zonă.

Oameni de toate vârstele au jucat, au dansat sau au cântat – la alphorn, la schwyzeroergeli (un fel de acordeon mai mic), la muzicuță etc. Un spectacol agreabil care a încântat turiștii prezenți.

Männlichen – Kleine Scheidegg

Al doilea traseu parcurs de noi a fost cel spre Kleine Scheidegg. Indicatoarele menționează o durată de 1 oră și 30 de minute. Cu numeroasele pauze foto și de contemplare a peisajelor, am făcut ceva mai mult de 2 ore.

Traseul spectaculos, oferă priveliști încântătoare spre munții din jur. Pajiștile sunt colorate… de flora montană specifică ce dă un plus de farmec plimbării. Vedem gențiana albastră, rododendron, multe flori galbene, dar și albe,roz sau mov.

Citește și: În Austria, Salzburg, orașul lui Mozart, nu trebuie ratat

Practic nu ne puteam abține să nu facem fotografii la fiecare 5 minute. Peisajele sunt fabuloase, iar Elveția stă impecabil la acest aspect.

…peisajele sunt fabuloase

Traseul este frecventat de turiști de toate vârstele. Recomand să-l faceți în acest sens și nu invers pentru a avea mereu munții în față. Pe traseu sunt mai multe bănci amplasate fix acolo unde peisajul este mai anost și nu te atrage cu nimic.

Aproape de Kleine Scheidegg sunt câteva cabane. Pe terase puteți savura un Aperol spritz, un schnitzel, o bere, o tartă cu cireșe negre sau cu caise.

Kleine Scheidegg

Este locul unde se întâlnesc 3 linii de tren. De la Kleine Scheidegg puteți lua trenul spre Grindelwald, spre Wengen sau spre Jungfraujoch. Gara situată la 2061 m altitudine are sursă de apă (de izvor), defibrilator și o trusă de scule (Swiss tools, desigur) cu care bicicliștii își pot face reglajele necesare.

Din loc în loc sunt amplasate frigidere. Prețul este afișat la fiecare produs. Deschizi, pui banii, iei produsul și închizi frigiderul la loc.

Mai găsim un magazin cu articole sportive, 2 restaurante și 2 hoteluri amplasate perfect. Hotelul Bellevue Des Alpes are 4 stele.

De aici am plecat pe traseul spre Wengernalp (30 min) – alte peisaje de top și alte zeci de fotografii. Întreaga regiune Jungfrau oferă unele dintre cele mai frumoase trasee montane elvețiene.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți