AcasăCircuiteÎn Austria, Salzburg, orașul lui Mozart, nu trebuie ratat

În Austria, Salzburg, orașul lui Mozart, nu trebuie ratat

Unul din cele mai vizitate orașe din Austria, Salzburg, a devenit un magnet pentru turiști, mai ales după 1965. A fost anul în care a fost difuzat celebrul film Sunetul muzicii – multe scene din film au fost turnate aici și sunt organizate tururi prin aceste locuri din oraș și împrejurimi.

Ce să vezi în Salzburg

Pentru o vizită în Salzburg vă recomand să achiziționați Salzburgcard. Acesta este disponibil pentru 24, 48 sau 72 de ore, include transport și intrări gratuite la multe obiective importante – detalii Salzburgcard.

Orașul este minunat, în special partea veche, Altstadt, ușor de străbătut la pas. Zona veche arată și este conservată impecabil, astfel că este inclusă în patrimoniul UNESCO. Poți să cauți cât vrei vreo fațadă scorojită sau un acoperiș ruginit – șansele sunt 0.

Getreidegasse principala arteră comercială din centrul vechi are case construite între sec. XV-XVIII. Fiecare casă are o arcadă sau o firmă de fier forjat – la nr.9 găsim casa în care s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart, copilul minune al orașului.

Mozart este prezent peste tot – în magazinele cu suveniruri, în vitrine, dar și în bomboanele cu marțipan (Mozartkugeln).

Pentru mulți turiști, principalul punct de atracție al unei vizite în Salzburg îl reprezintă Festung Hohensalzburg. Această fortăreață este accesibilă pe jos în circa 15 minute sau în 2 minute cu funicularul. De sus avem o imagine frumoasă către Salzburg.

Vizitați Domul cu a sa cupolă frumos pictată sau plimbați-vă cu o trăsură prin oraș. În Kapitelplatz veți vedea Sphaera, o sculptură cu o înălțime de 9 m – un omuleț pe o sferă aurie.

Mirabellgarten reprezintă cel mai frumos parc din Salzburg – în fiecare an aranjamentele florale sunt diferite. Din grădini avem o priveliște minunată spre fortăreață.

Muzeul cu jucării si instrumente muzicale (Spielzeugmuseum) este atractiv pentru mari și mici. În vitrinele frumos aranjate vedem jucării din diferite secole și de prin toată lumea – de la păpuși de porțelan până la trenulețe și avioane.

Pentru iubitorii de bere, nu poate lipsi din program o vizită la fabrica Stiegl – una din cele mai apreciate mărci de bere din Austria.

Toate obiectivele descrise în articol sunt gratuite cu cardul. O vizită în Salzburg este obligatorie pentru turiștii iubitori de frumos.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți