AcasăCazări/RestauranteHotel Balcony, Florența. Cazare ideală în centrul orașului dacă ai la tine...

Hotel Balcony, Florența. Cazare ideală în centrul orașului dacă ai la tine dopuri de urechi :)

Când am început să căutăm cazare pentru city-break-ul nostru din Florența am avut o singură mare dorință: să fie în centru.

Cunoscând orașul, îmi doream să nu fiu legată de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la toate obiectivele, așa că poziționarea în centru a fost o condiție esențială.

După o căutare nu tocmai asiduă am dat pe booking de Hotel Balcony, un hotel de 2 stele care părea a satisface toate cerințele noastre: poziționare aproape de centru, cameră dublă cu baie privată, notă peste 8 pe booking.

Nu am fost foarte interesați nici de dimensiunea camerei, oricum nu intenționam să stăm prea mult în ea, nici de alte facilități ca balcon sau cadă. Căutam un spațiu decent, la un preț rezonabil, ceea ce am și găsit.

Intrarea în hotel

Poziționarea hotelului Balcony

Hotelul se află la 350 de metri de stația de tramvai de la aeroport și la 350 de metri de Domul din Florența, pe Via dei Banchi.

Până la Ponte Vecchio aveam de mers 10 minute, 800 de metri prin Via de Tornabuoni. Până la gara de tren Santa Maria Novella aveam de mers cam 600 de metri.

Distanța de la stația de tramvai, la hotel… 350 de metri, 4 minute

Mai comod și mai central de atât nu cred că se putea.

Prețul pentru 4 nopți de cazare la sfârșitul lunii iunie a fost de 148 de euro camera dublă mică, fără balcon.

Fiind perioadă de pandemie, hotelul nu servea mic dejun, dar putea achiziționa de la recepție o sticlă de apă sau un suc.

În afară de cazarea propriu zisă se mai plătește taxa de oraș de 4 euro de persoană pe noapte. Total pentru 4 nopți am plătit 32 de euro.

Distanța până la Domul din Florența… 350 d emetri, 4 minute.

La 100 de metri de hotel, spre gară, se află pe colț o cafenea de unde ne aprovizionam dimineața cu cafea și croissante. 2 euro cafeaua, 1,5 euro croissantul.

Cam toți clienții hotelului își luau de acolo cafeaua dimineața având în vedere că hotelul nu servea nimic la micul dejun.

Facilitățile camerei și ale hotelului

Vederea de pe terasa hotelului face toți banii

Camera noastră, situată la ultimul etaj, avea doar 9 mp. Baia privată era dotată cu absolut tot, inclusiv consumabile. În cameră exista posibilitatea de preparare a ceaiului sau cafelei, adică un fierbător.

Aerul condiționat silențios a fost folosit intensiv pe toată perioada cât am stat în cameră și a făcut față cu brio. Bine… nici nu cred că era prea complicat având în vedere dimensiunea camerei.

În rest… totul ok, confortabil. N-ar fi stricat un mic balcon dar la banii pe care i-am plătit…

Punctul forte al hotelului îl constituie terasa comună în aer liber aflată la etajul 1. Dotată cu mese, scaune, umbrele și scrumiere, oferă o vedere superbă asupra Domului.

Este o reală plăcere să stai seara pe această terasă și să savurezi o băutură rece sau, dimineața, o cafea made in Italy.

Minusurile hotelului Balcony

Fiind un hotel de 2 stele, nu ai mari așteptări odată ce îi treci pragul. Totuși, fără să ținem cont de clasificarea hotelului, ar fi câteva aspecte negative de menționat.

În 4 zile nu a intrat nimeni în cameră pentru curățenie sau măcar luat gunoiul. Ne stând prea mult înăuntru, nici nu am avut nevoie de cine știe ce, dar… oricum…

Un alt aspect de menționat este aspectul general îmbâcsit al întregului hotel. Deși draperiile, de exemplu, nu scoteau praf când erau mișcate, aveau un miros greu. La fel canapeaua și fotoliile din lobby.

Citește și: O plimbare prin Florența costă doar 230 de euro pentru două persoane

De asemenea, toate spațiile sunt extraordinar de înguste: holurile, băile, scările… ceea ce face ca hotelul să nu fie recomandat claustrofobilor. (Aveți câteva poze în galerie ca să vă faceți o idee)

Cel mai mare dezavantaj este însă lipsa totală a izolării fonice!

Am avut noroc, în primele 3 nopți nu a stat nimeni în camera de lângă noi. În ultima seară însă a venit un cuplu de nemți. Nu făceau gălăgie, vorbeau pe ton normal și mai râdeau din când în când. Jur că se auzea de parcă erau cu noi în cameră.

După vreo jumătate de oră, pentru că nu dădeau semne să se oprească, le-am bătut ușor în perete pentru a-i atenționa cumva de izolarea fonică precară. Și-au dat seama pentru că imediat au început să vorbească încet, aproape șoptit. Degeaba… tot auzeam fiecare cuvințel. Ne-am felicitat pentru bafta din nopțile anterioare și, pentru că oricum plecam a doua zi, nu am mai făcut nicio reclamație la recepție.

Adevărul este că și dacă făceam… ce rezolvam? Doar nu se apucau să izoleze camerele…

Citește tot din aceeași excursie și: Țeapa pe care ne-am luat-o la Cinque Terre

Prea multe altele despre hotel nu ar fi de spus. Nu vă așteptați la lux, dar este o cazare mai mult decât decentă în centrul Florenței… dacă aveți norocul să nu aveți vecini în camerele alăturate.:)

Recomand clar Hotel Balcony în special pentru amplasarea de care se bucură și de care, cu siguranță, vă veți bucura și voi. Luați-vă însă, pentru siguranță, cel puțin o pereche de dopuri de urechi de persoană. În felul acesta veți dormi garantat…:)

Vacanțe frumoase!

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți