AcasăCazări/RestaurantePensiunea Muntele Verde – stil și eleganță în Slănic Prahova

Pensiunea Muntele Verde – stil și eleganță în Slănic Prahova

O vizită la salină se pretează în orice anotimp, așa că vă încurajez să o faceți, dacă nu ați fost deja.

Și fiindcă am citit de curând un articol foarte interesant despre salina din Slănic Prahova al colegei mele Corina Matei (îl puteți revedea aici), m-am gândit să vă recomand o cazare interesantă în apropiere – Pensiunea Muntele Verde.

Înainte de pandemie, căutam o destinație mai răcoroasă pentru vara toridă care se anunța. Și ne-am gândit la Slănic Prahova, care era și foarte aproape și o stațiune pe care nu o vizitasem încă.  Am găsit atunci o cazare excelentă, după cum urmează a vă povesti.

Fotografiile pe care le găsisem pe net m-au făcut să mă hotărăsc să rezerv câteva nopți la ei. Și nu am regretat.

Fiind cotată la patru stele, eram curioasă dacă prezentările găsite corespundeau. Deși ratingul pe booking.com era mai mult decât edificator, întotdeauna poți avea parte de surprize.

Realitatea a întrecut așteptările

Situată la înălțime, pe frumoasele și înverzitele dealuri din zonă, clădirea pensiunii are 3 etaje, iar camerele oferă o priveliște încântătoare.

Poți alege între mai multe tipuri de cazare: dublă superioară, dublă deluxe, suită deluxe sau apartament.

Am rezervat direct la ei și, pentru că eram 5 persoane și nu aveau atâtea camere libere când ne-am dorit noi, am acceptat o variantă cu strămutare a doua zi: în prima noapte am dormit în suită, dar după o zi ne-am mutat în apartament.

Ambele aveau pat king size (imeeens) și canapea extensibilă (foarte comodă). Apartamentul are în plus o a doua cameră, mai mică, însă tot cu pat dublu.

Atunci când am fost noi, am plătit 350 lei/noapte suita și 400 lei/noapte apartamentul. Pentru 5 persoane, repet. Micul dejun a fost 125 de lei pentru toți – la un calcul rapid, asta înseamnă 25 de lei/persoană.

Acum prețurile afișate pe site-ul lor sunt următoarele: 225 de lei/camera dublă deluxe (2 persoane), cea superioară este 245/noapte (2-4 persoane), suita deluxe este 265 lei/noapte (2-4 persoane), iar apartamentul 400 lei/noapte (2-5 persoane). Fără mic dejun inclus.

Și acum să lăsăm banii, să revenim la camere. Parchetul strălucește, decorul este spectaculos. Spațiul oferit este mai mult decât generos, mobila este de lemn, elegantă, iar paturile confortabile și cu saltele și perne perfecte. În loc de clasica masă, ai la dispoziție un bar cu scaune înalte, specifice. Nu lipsește desigur, televizorul. Iar dacă nu-ți ajunge aerul din salină, fiecare cameră are o lampă cu sare pentru cei interesați. Curățenia – impecabilă!

În dulapuri găsești inclusiv halate de baie și papuci de unică folosință. În condițiile în care, uneori, nici măcar unele hoteluri de patru stele nu oferă așa ceva. Băile sunt moderne, nu foarte mari, este adevărat, dar cu tot ce ai nevoie – săpun, gel de duș, șampon (toate de bună calitate!), cască pentru păr și phoen.

Deși numele spune că e pensiune, totul este ca la un hotel de patru stele! HOTEL, nu pensiune!

Balcoanele sunt spațioase, cu balustradă din lemn forjat, și e o plăcere dimineața să îți bei cafeaua și să profiți de peisajul care ți se oferă.

Pe lângă clădirea mare, în curte există și căsuțe individuale, unde cred că sunt camere duble, fiecare având o mini-terasă proprie.

 

Aer curat, plajă și răsfăț culinar

Grădina este mare, cu șezlonguri, leagăne, foișoare, și se prelungește mult în spate cu o livadă unde poți să te relaxezi în liniște la umbra copacilor. Pe timpul verii, o astfel de grădină este mai mult decât binevenită. Poți să dormi în aer liber, să citești o carte, treaba ta. Ideea e că ai unde. Iar iarna, presupun că ar fi perfectă pentru o bulgăreală clasică prin troiene între… aș spune copii, dar nu văd de ce nu ne-am bucura și noi, adulții, de o săpuneală zdravănă cu zăpadă.

Și acum trebuie să recunosc, motivul principal în alegerea pensiunii Muntele Verde la acel moment, în mijlocul lunii august, a fost piscina. Care arată extraordinar în fotografii, dar și mai bine în realitate. Nu este foarte mare, dar este bine întreținută. Temperatura apei a fost perfectă. Șezlongurile erau noi, de bună calitate.

Parterul clădirii și primul etaj sunt alcocate recepției, dependințelor și restaurantului. Personalul a fost foarte amabil, săritor și binevoitor, dispus tot timpul să-ți satisfacă doleanțele legate de camere sau de restaurant.

Despre acesta din urmă am numai cuvinte de laudă. Meniul, conceput de către un chef adus de la București, excelent. Bucătăreasa a fost instruită și ținea pasul cu brio. Supa cremă de dovlecel cu mentă pe care am gustat-o aici a fost printre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată la un restaurant. Trebuia să-ți rezervi de cu seara porțiile, dacă voiai să mai prinzi a doua zi la prânz. La asta se adaugă și alte feluri de mâncare, adevărate delicii culinare cu care am fost încântați.

Micul dejun a fost foarte gustos. Și e pe gustul tuturor – rece sau cald, dulce sau sărat, după preferințe.  Prețurile nu au fost de speriat. Calitatea le întrece.

Și poți servi masa atât în restaurant, cât și pe terasă, cu mese și scaune din lemn forjat și canapele cu perne moi. Doar că nu vă recomand să luați prânzul aici, pentru că la miezul zilei locul se transformă în saună. În schimb, este ideal dimineața sau seara.

Și ca să nu vă plictisiți prea mult, puteți să vă bucurați de o masă de biliard, jocuri de fuussball sau de un mini-teren de fotbal. Cei mici vor fi atrași cu siguranță de locul de joacă, destul de arătos.

De la eleganță la confort, de la entertainment indoor sau outdoor până la un restaurant care împletește tradiționalul cu internaționalul și modernul cu clasicul, această locație oferă ceea ce promite: calitate într-un decor perfect, cu servicii excelente.

Mai puțin cei 2,5 kilometri până la salină.

În rest, tot ce îți poți dori, atunci când vrei să te bucuri de un timp petrecut perfect!

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți