AcasăCazări/RestauranteCum a fost experiența la complexul Blue View Neptun Olimp al lui...

Cum a fost experiența la complexul Blue View Neptun Olimp al lui Murad și de ce nu aș mai reveni pe litoralul românesc

Toamna trecută, când începuse nebunia celui de-al treilea val de Covid, am cumpărat cu 3400 de lei un pachet all inclusive light, de cinci nopți, la complexul Blue View Neptun Olimp, în perioada 30 august – 4 septembrie 2021.

Am făcut această achiziție, deși mi-am promis că nu voi mai reveni pe litoralul românesc după o experiență nu tocmai plăcută la un alt complex al libanezului Mohammad Murad, Phoenicia Năvodari, în 2019. La vremea respectivă am și scris despre asta AICI.

Cazarea

După ce am avut noroc să găsesc un loc liber în parcarea resortului, nu tocmai generoasă, am ajuns la recepție. Acolo am aflat că sunt cazat la Hotel Panoramic, complexul fiind format din trei hoteluri (Panoramic, Belvedere și Amfiteatru). Procedura de check-in a fost una rapidă, domnișoarele de la recepție fiind amabile.

Cu brățara de all-inclusive la mână, am ajuns în camera dublă de la etajul al treilea.

Primele impresii: vederea la mare, superbă. Patul, mare, confortabil. Baia, decentă.

Citește și: Cum să iubesc litoralul românesc, dacă el nu mă iubește pe mine?!?! La noi, la mare, la Venus

Minusuri: ușa la baie nu se închidea, curățenia lăsa de dorit (praful de la colțurile camerei era neatins de mult timp). În general, tot complexul, cu excepția recepțiilor, pare a fi fost renovat pe repede înainte, cu ”meseriași” necalificați și materiale de slabă calitate.

Restaurantul

Am servit cele trei mese zilnice la restaurantul hotelului unde am fost cazați, iar aici nu prea am ce comenta: mâncarea foarte bună, diversificată, iar băuturile alcoolice servite la bar mai mult decât ok.

Sucurile erau distribuite doar la dozator, apa îmbuteliată la 0,5 la discreție la bar și frigidere amplasate în restaurant, cafeaua era preparată la aparate profesionale, dar cam arsă pentru gustul meu.

Citește și: Chiar nu-i înțeleg pe cei care dau 2.000 de euro pentru o vacanță ratată pe litoralul românesc. Cum a fost în Cipru, la ”juma de preț” față de Mamaia

Punctul forte: terasa restaurantului avea o priveliște superbă, la mare!  Personalul, format în majoritate din tineri, chiar elevi, dar și cetățeni străini, a fost amabil și rapid la debarasarea meselor.

Plaja și piscinele

Deși se poartă în continuare rezervarea șezlongurilor cu prosoape, în fiecare zi am găsit un loc pe plajă sau la piscină. Evident, distanțarea socială rămâne doar o vorbă în vânt, dar în general condițiile sunt ok.

Citește și: Marea Neagră poate fi savurată într-un fel unic la bulgari, pe stâncile de lângă Balcic. Și o recomandare: fugiți de plaja ”Heroes”

Administratorul complexului nu poate fi de vină pentru îngropatul resturilor de țigări în nisip sau gălăgia făcută de turiști. Apa din piscine, inclusiv cele pentru copii, era foarte rece, nefiind nicio sursă de încălzire decât cea de la soare, iar pe final de sezon căpătase o culoare dubioasă.

Apa mării

Plaja complexului este amenajată într-un golf, iar în cele cinci zile petrecute aici nu am intrat decât de două ori în apa mării. Motivele, le știți: apa tulbure, rece, pline de alge, cu pietre la câțiva metri în larg. Aceasta este de fapt și explicația din titlu: de ce nu aș mai reveni pe litoralul românesc.

Concluzia: La prețul pe care l-am plătit, condițiile de cazare și masă au fost ok, însă dacă aș fi achitat tariful din plin sezon, peste 1000 de lei pe cameră/noapte, aș fi plâns după bani.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți