AcasăIdei de weekend: Prahova și împrejurimiO vizită la Muzeul Simțurilor din Ploiești este o experiență de neuitat...

O vizită la Muzeul Simțurilor din Ploiești este o experiență de neuitat pentru cei mici

Weekendul care a trecut, pentru a mai distra puțin copiii cei mici, am hotărât să dăm o fugă la Muzeul Simțurilor din Afi Ploiești.

Știam că este deschis de ceva vreme, știam că e doar temporar, dar nu ne-am aranjat niciodată programul de așa natură încât să ajungem. Până weekendul trecut când am hotărât clar: duminică la prânz mergem sigur. Dacă nu mergem, nu prea mai avem când să ajungem! Așa că duminică ne-am înființat în Afi pentru a vizita Muzeul Simțurilor.

Câteva cuvinte despre Muzeul Simțurilor

Până pe 15 iunie, probabil în urma închiderii pentru modernizare a celui de la București, câteva dintre atracțiile celui de acolo, au fost mutate aici, la Afi Ploiești.

Deși nu am fost să-l vizitez pe cel din București, sunt destul de familiarizată cu genul acesta de expoziții/atracții de prin alte orașe. Știu, că indiferent cât sunt de multe sau puține atracțiile din cadrul acestor expoziții, cât sunt de bine sau slab realizate, pentru copii, mai ales pentru cei mai mici, sunt distractive oricum.

În întreaga Europă sunt astfel de muzee sau expoziții. M-am bucurat foarte mult când am auzit că avem, chiar și pentru puțin timp, așa ceva chiar la Ploiești.

Muzeul Simțurilor de la Afi Ploiești

Cel de aici, de la Ploiești, este bazat în principal pe simțul vizual și pe cel tactil. Există și exponate pentru olfactiv, dar puține și… se pare că li s-a cam dus mirosul. În afară de lavandă, nu mirosea mai nimic duminica trecută.

Distracția maximă a fost reprezentată de patul de cuie.

Acesta funcționează pe principiul distribuției greutății. Practic te întinzi pe acest „pat”, acționezi un întrerupător și te trezești ridicat pe cuie. Probabil aceasta este atracția favorită a tuturor. Copiii nu se dau duși de acolo decât la insistențele părinților și, chiar și atunci, tot mai găsesc o „portiță” pentru a se mai urca „o dată și gata” „în pat”.

În rest ne-am distrat rostogolind moneda. Chiar, ca o paranteză, asigurați-vă că aveți câteva monede la voi când ajungeți acolo. Una din atracții necesită o monedă și, dacă nu aveți, copiii vor fi destul de dezamăgiți.

Aici rostogolim moneda

Pentru poza de profil de pe rețelele de socializare, sau pentru narcisiști 😉, recomand caleidoscopul. Ca un pont, atunci când faceți poza, activați blițul, chiar dacă aveți impresia că nu este nevoie. Cu bliț poza iese mult mai luminată și mai clară. Încercați și veți vedea!

Ar mai fi câteva cuvinte de spus și despre „capul pe farfurie”. Atenție mare de unde faceți poza. Dacă nu respectați întocmai poziția indicată, poza nu vă va ieși deloc, iluzia nu va fi completă.

Capul pe farfurie, vă rog 🙂

În rest, mai aveți orga de lasere, „simte ce e aici” și, bineînțeles, nelipsitele afișe cu iluzii optice.

Prețul de intrare este de 15 lei pentru toată lumea, exceptând copiii sub 5 ani. Pentru aceștia intrarea este liberă.

Muzeul Simțurilor este deschis în Afi Ploiești până la data de 15 iunie. Pentru o experiență a copilului, zic eu plăcută, merită să vă rupeți 20 de minute. Nu durează mai mult.

Nu vă așteptați să fie „Wow!”, cum e videoclipul de prezentare de pe Facebook. Nu este „Wow!”, dar este ok. În concluzie, pentru copii, merită!

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți