Târgul de Crăciun de la Sinaia 2021 – avem speranță că în luna decembrie va arăta mai bine

Se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă. Ca în fiecare an, după 20 noiembrie, probabil și din cauza agitației din magazine, mă cam prinde așa.. un spirit de sărbătoare. Așa că, weekendul care a trecut, am avut chef de un târg de Crăciun.

Mi-am adus aminte cu nostalgie de târgurile de Crăciun de la Sibiu, Verona, Viena, Budapesta, și, cum în Ploiești nu am găsit nimic să semene, am dat repede o fugă până la Sinaia.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări sau de comentarii că m-a apucat prea devreme, am căutat informații pe internet. În perioada 15-20 noiembrie toate târgurile de Crăciun (care se organizează) își deschid porțile. Deci dorința mea nu era foarte exagerată.

Târg de Crăciun la Sinaia. Asta e tot?

Am ajuns la Sinaia pe la 11.30. Oraşul deja forfotea de lume. Bine, era şi o zi superbă cu un soare strălucitor, deși cam rece. Suntem totuși la sfârșit de noiembrie, ce alte așteptări să am?

Cu mic, cu mare (doi adulți și doi copii), am urcat treptele de la gară până la Parcul Dimitrie Ghica, unde știam că se organizează un târg.

Recunosc, nu aveam așteptări prea mari. Am mers mai mult pentru copii… În primul rând să mai lăsăm mașina acasă și să vadă și ei cum este să mergi cu trenul și, în al doilea rând, să se dea în „tiribombele” specifice târgurilor de acest gen.

În partea dreaptă se poate vedea singura căsuță deschisă

Planul era să stăm pe o bancă în parc în timp ce ei se jucau, să mâncăm ceva „din mers”, ori o bucată de pizza, ori un hot-dog, apoi un kurtoș binemeritat, noi cu un vin fiert, ei cu un ceai… mă rog. Aveam în nări doar arome de scorțișoară, intrasem bine de tot în spiritul Crăciunului…

Mi-a dispărut repede tot spiritul și toată aroma însă…

În așa-zisul târg, doar o căsuță era deschisă. Nimic însă pe placul nostru. Puțin mai încolo, la ieșirea din parc spre Hotel Sinaia, am găsit kurtoș. 20 de lei/bucata, de la 10-12, cât e în mod normal. Hai, 15, în locații mai faine sau mai comerciale… Preț de Târg de Crăciun, clar. De vin fiert am uitat să mă uit acolo.

Parcul din Sinaia…

Tiribombele… un  carusel clasic și o roată pentru copii mici (domnișoara a fost foarte încântată). Atât. A, și niște prostioare de legănat pentru copii foarte mici. 10 lei tura de 5 minute cu căluții sau cu roata, 5 lei cele de legănat.

Băiatul, la 11 ani, nu a găsit nimic pe placul lui. Domnișoara de 4 ani a fost însă foarte încântată de carusel și roată. Nu au mai tentat-o aparatele de legănat, semn că a crescut.

Am stat pe bancă într-adevăr, și am mâncat un hot-dog. Am uitat de vin fiert, ne-am luat cafea. Lasă, o să bem vin fiert când o fi târg în Ploiești…

Înainte de a ne urca în tren și a porni înapoi spre casă, în Ploiești, am dat o tură de 25 de minute cu trenulețul care te plimbă până sus la gondolă și apoi te aduce înapoi la parc. 10 lei de persoană. Copiii sub 3 ani nu plătesc.

Trenulețul care te plimbă până la stația de gondolă și înapoi

Per total, câteva ore la Sinaia nu au costat o avere, dar nici nu pot să spun că au meritat. Cred că am avut eu așteptări prea mari totuși. Copiii s-au simțit foarte bine, ceea ce este cel mai important.

Sunt curioasă însă dacă, în luna decembrie, va fi o atmosferă mai frumoasă la acel târg. Ar fi păcat să rămână așa cum l-am văzut duminică. E păcat de Moș Crăciunul mare care tronează în centrul lui, e păcat de reputația foarte bună a orașului Sinaia.

Vom vedea însă. În mod sigur, vom mai reveni la Sinaia încă o dată cel puțin, până la sfârșitul anului.

6 COMENTARII

 1. La o simpla căutare pe Google am găsit faptul că târgul va avea loc între 06 dec și 05 Ian și vor fi disponibile 10 căsuțe din lemn.
  Ați fost mult prea devreme și asta nu va permite sa vă dați cu părerea…

  • Încă din titlu am specificat că sper ca în decembrie să arate altfel! 🙂
   Pot să îmi dau cu părerea deoarece, dacă au fost instalate și puse în funcțiune atracțiile, practic târgul este deschis, nu?
   Voi merge și în decembrie cu siguranță. Dar acum, chiar nu a fost ce trebuia să fie…

    • Dacă doar se făceau „amenajări” atunci atracțiile nu ar fi fost funcționale și nu s-ar fi încasat bani. Totul ar fi fost „în curs de amenajare”, fără accesul publicului.
     Parcul arată altfel în timpul anului. Nu are Moș Crăciun, nu are carusel… Nu despre parc era vorba, ci despre târgul care costă deși nu este încă deschis. 😉
     Interesantă abordare: „sunteți patetică”… venind de la cine? 🙂
     Seară frumoasă!

     • Va mulțumesc pentru compliment :))
      În limba română, cuvântul patetic, conform DEX, are sensul: 1. Plin de patos, care emoţionează, impresionează, înduioşează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează muşchii oblici ai ochiului. – Din fr. pathetique. 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău