AcasăPonturi/EvenimenteFebruarie – cea mai bună lună pentru rezervări de vacanțe pe cont...

Februarie – cea mai bună lună pentru rezervări de vacanțe pe cont propriu

De ce februarie este cea mai bună lună pentru a-ți rezerva o vacanță? Pentru că luna aceasta găsești cele mai bune prețuri, atât la biletele de avion, cât și la cazări.

Pentru ce perioadă? Pentru ce perioadă vrei. Mai exact, în februarie este momentul pentru a plănui o escapadă în primăvară, sau un sejur prelungit în vară sau, chiar un city-break de toamnă. Nu, nu este o lună bună pentru rezervări last-minute pentru că Valentine’s Day ține aceste prețuri sus. De asemenea destinații ca Egipt și Tunisia cu plecare în februarie sunt scumpe.

Deși agențiile de turism încă nu oferă prețuri bune pentru vacanțele de vară decât aparent (prețurile au doar titlul de „ofertă”), la companiile aeriene găsești adevărate bombe pentru city-break-uri. Și nu numai atât…

Pe site-urile de rezervări de cazare, 6-7 nopți de cazare în iulie și august, în destinații unde poți ajunge ușor cu mașina, te pot surprinde ca preț. De exemplu, pentru un apartament cu 2 dormitoare în Durres, Albania, în apropierea plajei, plătești sub 2.000 de lei pentru toată perioada.

Citește și: Pont: Cum poți cumpăra bilete de avion la prețuri foarte mici și de ce totuși companiile low-cost merită riscul

Dacă iei în calcul că poți combina vacanța la mare cu 3-4 zile pe malul lacului Ohrid, în Macedonia, se face de o vacanță adevărată, completă și, nu în ultimul rând, la un preț extraordinar.

Dacă Albania nu îți surâde, la vecinii bulgari iar găsești prețuri bune pentru diverse apartamente. Nu, încă nu este timpul pentru a achiziționa de la agențiile de turism oferte cu all inclusive, dar este momentul cel mai bun pentru a achiziționa vacanțe pe cont propriu.

Exemplu de bilete de avion pentru primăvară: 20-25 aprilie, la Veneția, un bilet de avion dus-întors costă 188 de lei. Între 27-31 martie, în Sardinia, un bilet de avion este 168 de lei.

Aceste prețuri sunt cu compania Wizz Air și, dacă aveți Wizz Discount Club, costă chiar mai puțin de atât.

La Ryanair, pentru Milano, de exemplu, 18-24 mai, costă 41 de euro dus-întors. Iar o săptămână în Israel, la Tel Aviv, în perioada 4-11 martie, costă aproximativ 46 de euro dus-întors.

Oricum ar fi, oriunde și oricând ai alege să pleci, februarie chiar este o lună extraordinară pentru rezervarea unei vacanțe pe cont propriu și, deși plecările par departe, timpul trece repede și nici nu-ți dai seama când ajungi să te feliciți pentru vacanțe achiziționate în luna aceasta.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți