AcasăPonturi/EvenimenteBiletul de avion al zilei: București – Dublin la 225 de lei...

Biletul de avion al zilei: București – Dublin la 225 de lei dus-întors

Irlanda este o destinație de poveste indiferent de când alegi să o vizitezi. Un weekend prelungit la sfârșitul lunii ianuarie este ceea ce vă propunem astăzi. Plecarea este vineri, 27 ianuarie 2023, iar întoarcerea este luni, 30 ianuarie. Prețul unui astfel de bilet este de 45 de euro dus-întors cu toate taxele incluse și bagaj mic de mână cu compania Ryanair. Adică aproximativ 225 de lei.

Avantaje: În primul rând orarul de zbor este foarte prietenos. Plecarea este la ora 9:00 dimineața de pe Otopeni, iar întoarcerea este la 15:30 decolare din Dublin. Ambele ore sunt foarte bune, mai ales că, la dus, ai ziua întreagă la dispoziție. Deși este zbor de 4 ore, diferența de fus orar face ca aeronava să aterizeze la ora 11:10 AM, ora locală.

În opinia multora, Dublin nu este un oraș care să merite. Eu nu sunt de aceeași părere, dar îi pot înțelege. Este chestie de gusturi… Oricum ar fi, Trinity College nu trebuie ratat. În rest, dacă alegi acest city-break pentru Irlanda și nu pentru Dublin, atunci alegerea este perfectă.

Din Dublin se organizează tururi de o zi în diversele zone ale țării. Și, dacă ați ajuns în Dublin, măcar una din aceste excursii o puteți alege. Oferta este variată dar, ca recomandare, aș merge pe Cliffs of Moher, adică orice tur de o zi care cuprinde acest obiectiv turistic.

Citește și: Un city-break la Edinburgh… nu, nu ajunge doar unul

În rest avantajul major îl constituie prețul biletului de avion în raport cu durata și distanța zborului. 45 de euro pentru un zbor de 4 ore dus și 4 ore întors este mai mult decât ofertă de neratat.

Dezavantaje: La sfârșit de ianuarie vremea este rece în Irlanda. Poți prinde trei zile de ploaie care să-și iasă prin toți porii. E și chestie de noroc… Dar, datorită acestei ploi, oricând ai vizita Irlanda nu te poți abține să nu exclami: „Cât de verde și cât de frumoasă este!”

Un alt dezavantaj ar fi legat de prețurile la cazare. Irlanda este o destinație scumpă din punct de vedere al cazărilor tot timpul anului. Adevărul este și că au un PIB ridicat.

Dacă însă puteți să luați în calcul un minim de 80-100 de euro pe noapte cazare în Dublin, atunci merită să mergeți. În mod normal, pe această destinație, prețul în timpul anului este de aproximativ 100 de euro pentru un bilet de avion dus-întors.

***Prețul a fost găsit în data de 29.12.2022, la ora 13:50. Simularea a fost făcută pentru două persoane. Cu cât numărul pasagerilor este mai mare, cu atât șansele ca prețul biletelor să crească este mai mare.***

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți