Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Un city break la Praga este unul care nu trebuie ratat

O vacanta in Praga nu trebuie ocolită de cei pasionați de călătorii. Praga este un oraș splendid – mai este numit și orașul de aur sau orașul celor 100 de turnuri. Stare Mesto sau orașul vechi este inclus din 1992 în patrimoniul UNESCO. Multe obiective sunt situate aici și pot fi vizitate la pas, fără a avea nevoie de transport – le voi descrie pe cele vizitate personal.

Publicitate

Stare Mesto/Old Town

Atracția principală din centrul vechi este piața Staroměstské náměstí/Old Town Square, unde turnul cu ceas astronomic este obiectivul cel mai căutat și fotografiat. La oră fixă, în fața ceasului se adună sute de persoane pentru a imortaliza dansul celor 12 apostoli.

Pe orice străduță din Old Town veți vedea magazine cu „Bohemian Crystal” dar și cu produse locale, suveniruri și bijuterii. Dacă vreți să vedeți vechea Primărie, scoateți din buzunar 130 CZK. Toate privirile vor fi atrase de frumusețea și măreția bisericii care domină piața, Biserica Sfântei Fecioare din Tyn.

st vitus praga

Stare Mesto este o zonă aglomerată cu străduțe înguste și întortocheate, cu clădiri renovate impecabil. Aici puteți întâlni artiști amatori care încearcă să vă facă să zâmbiți și așteaptă să-i răsplătiți cu ceva mărunțiș. La intrarea în orașul vechi, mai multe mașini de epocă așteaptă turiștii amatori de o plimbare.

Publicitate

Pe lângă muzeul figurilor de ceară găsim muzeul dedicat unei mici plăceri culinare – ciocolata. O vizită dulce este recomandată tuturor. Nu lipsește magazinul care oferă o mulțime de sortimente de ciocolată, în forme diferite, inclusiv componente ale corpului omenesc – și nu vorbim de inimă sau ficat.

Podul Carol/Karluv Most

Pentru a avea o imagine de ansamblu, asupra Old Town, urcați în turnul cu ceas – un bilet costă 100 CZK. Situat în apropierea centrului vechi, Podul Carol este probabil cel mai aglomerat punct din Praga. Flancat la ambele capete de turnuri, podul este asaltat întreaga zi de turiști și localnici.

podul carol praga

Pe pod veți întâlni caricaturiști, vânzători ambulanți, pictori sau muzicieni, toți la un loc contribuind la faima acestui pod. De lânga una din multele statui (de fapt replici, originalele fiind la Muzeul Național din Praga) de pe ambele laturi ale podului, admirați lebedele, dar și vaporașele care plimbă turiștii pe râul Vltava.

Publicitate

Mala Strana

Podul Carol leagă partea veche a orașului de cartierul Mala Strana, unde este situat Castelul – aflat în top 3 obiective din Praga. Luați tramvaiul 22 sau 25 și coborâți la stația Pražský hrad. Controlul de securitate de la intrarea pe domeniu se face ca la aeroport – nu veți scoate cureaua, dar rucsacul sau geanta vor fi verificate.

Cel mai mare complex medieval din Europa cuprinde Catedrala St.Vitus, Palatul Regal, Golden Lane, biserica St.George, palatul Lobkowicz. La ora 12 are loc schimbarea gărzii cu fanfară, un spectacol ce merită văzut. Cel mai impresionant obiectiv din cadrul acestui complex, îl reprezintă Catedrala St.Vitus, cu ale sale turnuri de peste 80 m.

Golden Lane

sau „Strada de aur” este un loc foarte drăguț, cu case mici, frumos colorate. Se spune că aceste case au fost locuite de alchimiști care încercau să obțină aur prin diverse experimente. Astăzi casele au devenit magazine de suveniruri, unde sunt vândute și produse locale. La capătul acestei străduțe aveți o terasă a Castelului, iar de aici se deschid priveliști frumoase spre oraș. Copiii și adulții pot fi atrași de muzeul jucăriilor situat în același complex.

Publicitate

Dealul Petrin

este un alt loc care nu trebuie ratat pentru vacanta in Praga. Urcați în Petrin Tower (bilet de 150 CZK), pentru o panoramă fantastică – sunt doar 299 de trepte. Praga se vede minunat de aici de sus – clădirile cu acoperișuri din țiglă roșie, podurile peste Vltava sau Catedrala St.Vitus vor fi cu siguranță fotografiate.

În imediata apropiere este un loc unde cei mari, dar mai ales cei mici vor fi extrem de încântați – un labirint cu oglinzi. În schimbul unui bilet de 90 CZK, veți prinde diferite forme și înălțimi în funcție de oglinda în care vă vedeți. Multă voie bună, râsete, câteva fotografii, iar distracția este garantată.

Transport

Pentru a avea o vacanta în Praga liniștită, luați un bilet valabil 72 ore de la prima validare (metrou, tramvai, autobuz și funicularul Petrin). Tichetul costă 310 coroane (cam 12 euro), iar data primei validări rămâne imprimată pe bilet. Este disponibilă și o aplicație pe care o puteți descărca pentru a găsi orarul și conexiunile între stații.

Publicitate

Experiența mea, extrem de plăcută din Praga, mă determină să vă invit să vedeți și voi acest oraș.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...