Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Lacul Iseo din Italia și farmecul său aparte

Am petrecut câteva zile minunate de vacanta in Italia – Lacul Iseo si alte obiective turistice de aici au fost printre preferatele mele. Tabăra de bază a fost în Milano unde am stat 4 nopti.

Publicitate

De aici puteți ajunge cu trenul (cam o oră) la lacul Como, unde veți vedea cele mai frumoase sate – Varenna și Bellagio. După vizita în Verona, orașul lui Romeo și Julieta, o altă zi a fost alocată lacului Iseo și insulei Monte Isola aflată pe lac.

Cum se ajunge?

Am luat trenul din Milano (gara Lambrate), cu schimbare în Brescia, iar de aici un alt tren până la Sulzano. Acest drum durează puțin peste 2 ore ( din care 25 de minute între trenuri, în Brescia), iar biletul costă 10 euro/pers./sens. Poate o să considerați că 2 ore este mult, dar vă asigur că merită.

Am ales Sulzano ca punct de sosire, deoarece este cel mai apropiat de Monte Isola. De la debarcader am luat un bilet combinat Sulzano-Peschiera Maraglio-Sensole-Iseo. Distanța dintre Peschiera și Sensole (ambele sate pe Monte Isola) am parcurs-o pe jos.

Publicitate

vaporas lac iseo

Lacul Iseo are o lungime de circa 24 km, o lățime maximă de 5 km și este al 4-lea lac ca mărime din Lombardia. Monte Isola, situată în mijlocul lacului este cea  mai mare insulă lacustră din Europa.

Cu excepția câtorva vehicule autorizate și a unor mici autobuze, nici o mașină nu mișcă pe aici, ceea ce asigură o atmosferă liniștită și aer curat. Sunt mai multe sate pe această insulă – se pot vedea și cu ajutorul unei biciclete închiriate.

Peschiera Maraglio

După câteva minute am debarcat în minunatul sătuc de pescari Peschiera Maraglio. Din port am luat-o la pas pe fermecătoarele străduțe înguste din acest sat. Mergeți pe oriunde vă poartă pașii și nu uitați să vizitați biserica ‘’Chiesa di San Michele’’ ridicată în sec. XVII. Sunt mai multe case și clădiri din sec. XVI, toate fiind bine întreținute. Să nu vă surprindă faptul că veți vedea palmieri și măslini – clima mediteraneeană favorizează din plin acești copaci.

Publicitate

monte isola sat peschiera

În Peschiera veți găsi câteva restaurante cochete cu prețuri mai mari sau mai mici – puteți alege între preparate specifice și pește pescuit din lac.

Pe faleza care duce către Sensole este o minunată gelaterie de unde vă rog să vă luați ceva…..dacă nu vă place, eu vă dau banii inapoi. Această faleză este căutată de turiștii veniți pe insulă. Veți avea parte de peisaje frumoase, iar băncuțele de aici asigură momente de odihnă.

Întoarcerea

Ușor-ușor veți ajunge în Sensole, de unde se ia vaporașul către Iseo. Traversarea durează circa 20 de minute, iar odată ajunși în Iseo vă puteți plimba pe aleile pietonale, în drumul către gară.

Publicitate

Monte Isola are 3 km lungime, iar punctul cel mai înalt este la 600 m peste nivelul mării. Insula are mai multe sate, dar este necesar mai mult de o zi pentru a le vedea pe toate. Exista mai multe locuri de cazare pe Monte Isola și cred că ar fi minunat sa înnoptați aici. Toate satele de pe insulă au legături între ele și cu satele de pe malurile lacului.

Dacă veți petrece o vacanta in Italia – Lacul Iseo si ale sale obiective turistice nu trebuie să lipsească de pe lista voastră.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro

Publicitate

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...