AcasăCity breakAtracții turistice de top în zona Lacul Garda

Atracții turistice de top în zona Lacul Garda

O destinație perfectă pentru câteva zile, lacul Garda oferă atractii turistice de top. Zona este deosebit de frumoasă și veți avea suficiente locuri de văzut, astfel încât să nu vă plictisiți. Nu ratați faimoasa șosea Strada della Forra spre minunatul sătuc Pieve di Tremosine – de sus veți beneficia de priveliști spectaculoase. Sau minunatul orășel Sirmione situat la capătul sudic al lacului. Un alt obiectiv poate fi

Lago di Ledro

Din Limone sul Garda, în circa 25 de minute (20 km) puteți ajunge la Lago di Ledro. Drumul urcă rapid spre lac și ajungem la o altitudine de 655 m, unde peisajul este dăruit cu generozitate.

Munții care înconjoară zona se reflectă în apa limpede a lacului, care pe timpul verii poate atinge 24 de grade, ceea o face agreabilă pentru o baie răcoritoare. Lago di Ledro este unul din cele mai curate lacuri din Trentino. Poteca din jurul lacului are cam 9 km și poate reprezenta un traseu frumos pentru pasionații de mountain-bike.

lago di ledro lacul garda

De-a lungul malurilor sunt amenajate mai multe plaje, există și un centru de închiriere bărci, canoe etc. Plaja din Molina di Ledro are o zonă amplă de gazon pentru relaxare și băi de soare, un teren de volei pe plajă și terenuri de tenis, toalete, o parcare cu plată și un bar. Lângă această plajă este amenajat și un camping. Am văzut și căteva mici hoteluri și pensiuni, care pot fi alese pentru un scurt sejur în apropierea lacului.

Cascata Varone

reprezintă o mini rezervație naturală unde puteți vedea o cascadă prin munte, dar și câteva zone amenajate minunat, cu flori și vegetație specifică zonei. Acest obiectiv se află la 14 km de Limone sul Garda pe drumul national SS 421. În fața intrării este o mică parcare – dacă nu găsiți loc va trebui să o lăsați la vreo 200 m distanță.

Orarul de vizitare este între 10-19 (mai-august), în restul lunilor programul este mai scurt. După intrare este amenajată o zonă de picnic, unde puteți servi ce aduceți sau ce luați de la barul din apropiere. Sunt 2 puncte de observație, unul inferior la baza cascadei și unul situat vreo 40 m mai sus unde puteți admira forța cascadei – protejați-vă aparatele foto deoarece veți fi stropiți intens.

cascata varone

Amenajarea zonei a inceput în 1874 și veți putea vedea fotografii istorice pe panourile de lângă intrare. Grădinile arată impecabil și te îmbie la minute de contemplare, dar și la multe fotografii. Pe aceste alei, care urcă spre grota de sus, aveți și câteva bănci de unde puteți admira această mini-grădină botanică. La ieșire nu lipsește magazinul de suveniruri.

Este bine să aveți o pelerină sau o geacă pentru a vă proteja de stropii de apă, încălțăminte adecvată (traseul pavat cu piatră este alunecos în grote) și eventual un hanorac (la interior temperatura scade considerabil). Este un obiectiv de neratat dacă vă aflați prin zonă

Riva del Garda

La capătul lacului găsim o altă localitate drăguță, Riva del Garda. Este o destinație populară printre iubitorii de sporturi nautice, în special windsurfing. Câteva mici porturi adăpostesc numeroase bărcuțe ce pot fi închiriate pentru o plimbare pe lac. În Riva del Garda vom găsi și o plajă (cu iarbă) unde puteți prinde un bronz cu aer montan.

port riva del garda

Aleile din zonă sunt flancate de ficuși uriași dar și de leandri și alte plante mediteraneene. De lângă Riva, începe lanțul muntos Brenta Dolomiti și se ajunge ușor (în ceva mai mult de o oră) la Lago di Molveno, desemnat, de către Clubul turistic Italian, cel mai frumos lac din Italia mai mulți ani la rând.

Pe lista voastră cu obiective turistice din Italia, treceți neapărat și lacul Garda cu ale sale atractii turistice de top.

Lago-di-Ledro

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți